Commsec blir nu Dustin

Att lösa kundens problem hamnar alltid högst upp på listan för oss.

När Commsec för två år sedan blev en del av Dustin förstärkte vi vårt erbjudande med spetskompetens inom säkerhet och nätverk. Nu har det blivit dags för Commsec att helt integreras i verksamheten.

Commsec förvärvades av Dustin hösten 2015 och har sedan dess hjälpt oss att stärka vårt erbjudande inom tjänster och lösningar. Nu är det dags för nästa steg när Commsec integreras helt i verksamheten. Namnet Commsec försvinner men för kunderna innebär det inte några större förändringar.

– Jag ser det som en win-win nu när vi blir Dustin fullt ut. Vi får fler duktiga kollegor och våra kunder får tillgång till en ännu bredare portfölj med kompetens inom både klassiska Commsectjänster och nya erbjudanden, säger Mats Johansson, tidigare General Manager Commsec och numera Delivery Lead, Solutions & Services Dustin Sverige.

Specialister inom nätverk och säkerhet

Commsec har funnits sedan 2004 och har i dagsläget knappt 20 medarbetare. Alla är de högspecialiserade tekniska specialister inom nätverks- och säkerhetslösningar för företagsmarknaden. Totalt har Commsecs medarbetare 200 certifieringar inom Cisco-nätverk och 2016 blev bolaget en certifierad guldpartner. Certifieringen, som omfattar såväl teknisk kompetens som genomgång av företagets alla processer, innebär att Commsec uppfyller Ciscos krav på expertis och kan leverera helhetslösningar av hög kvalitet.

– Guldcertifieringen är ett kvitto på att vi har hög teknisk kompetens och bra processer för att leverera. Vi har behövt visa att vi kan ta ansvar hela vägen vilket även innefattar de mjuka värdena, säger Mats.

Utvecklingen har gjort Dustin och Commsec till en vinnande kombination på dagens marknad. Commsec besitter verklig spetskompetens inom alla de system som får nätverkstrafiken att fungera på ett tryggt och säkert sätt. Just säkerhet är en fråga som enligt Mats bara blir viktigare och viktigare:

– Säkerhet finns i allt vi gör och vi pratar alltid säkerhet med våra kunder. Sedan är det upp till dem att avgöra nivån och vilka möjligheter de behöver, till exempel när det kommer till att följa och spåra internettrafiken, säger Mats.

Med Commsecs kunskap i huset kan Dustin ta ansvar från skrivbordet hela vägen ut på nätet, och det handlar inte bara om datorer. Att fler saker blir anslutna till internet innebär både möjligheter och hot.

– I många stora överbelastningsattacker är det inte datorer som deltar. Det är webbkameror och andra uppkopplade prylar. Därför är det viktigt att ha ett brett säkerhetstänk, säger Mats.

Helhetslösningar och samlad spetskompetens

Med Commsecs kompetens blir Dustin en partner som kan hjälpa CIO:n att lyfta hela verksamheten genom smarta och heltäckande lösningar, särskilt som man därtill kan lägga kompetensen hos ytterligare bolag som Dustin har förvärvat på senare år. Genom förvärv ingår spetskompetens från Core Services, Idenet, IKT Gruppen, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute och Saldab i Dustinfamiljen. Vissa under eget varumärke, andra som en integrerad del av Dustin.

Kombinationen av Commsecs spetskompetens och Dustins styrkor när det gäller till exempel logistik och leveranssäkerhet har lockat kunder som Academedia, som driver skolor på alla nivåer runtom i Sverige och har totalt 60 000 användare. Ambitionen är att segmentet nätverks- och säkerhetslösningar ska fortsätta att växa inom Dustin.

– Vårt mantra är att vi alltid ger allt för kunden. Att lösa kundens problem hamnar alltid högst upp på listan för oss, oavsett om det är någon annan som har orsakat problemet i fråga. Vi släpper aldrig ett ärende innan det är löst, utlovar Mats.

Foto: Mattias Hamrén

Läs även: Digital analys leder till bättre beslut på AcadeMedia

Commsecs tjänster inom nätverk och säkerhet hittar du här

22 december 2017

Edge – det här behöver du tänka på för att stå rustad för framtiden

Just nu sker ett skifte för att hitta en bra balans mellan vad som bör läggas i molnet vs lokalt för att på bästa sätt stötta affärsmodeller och företagens behov.

25 april 2019

Cyberbrott kostar mer än naturkatastrofer

Den kraftigt ökande cyberbrottsligheten kostar individer, organisationer och samhället enorma belopp varje år. Undersökningar visar att nordiska företag ofta saknar grundläggande försvar mot dessa attacker.

14 april 2019

Enkla, säkra och prisvärda IT-lösningar för små och medelstora företag

Med färdigpaketerade lösningar som fungerar direkt ur lådan vill HPE, Dustin och Aruba göra det lättare att skapa en smart och säker IT-miljö.

5 april 2019

Dustin designar IT-infrastruktur för vården

PatientSky är en öppen plattform som underlättar livet för vårdgivare och deras kunder, tack vare en robust infrastruktur som garanterar drift- och datasäkerhet.

13 mars 2019

Utmaningar i den digitala skolan – och lösningen

Många företag har redan börjat se fördelarna med att flytta sin klienthantering till molnet – och nu följer skolorna efter.

1 mars 2019

GUIDE: Molntjänster – så funkar de

Att använda molntjänster är inget nytt, utan något som på sätt och vis kan sägas ha funnits med sedan internet slog igenom. Men det är på senare år som det har vuxit sig starkt och blivit en lösning som både privatpersoner och företag har stor nytta av.

21 februari 2019