Commsec blir nu Dustin

Att lösa kundens problem hamnar alltid högst upp på listan för oss.

När Commsec för två år sedan blev en del av Dustin förstärkte vi vårt erbjudande med spetskompetens inom säkerhet och nätverk. Nu har det blivit dags för Commsec att helt integreras i verksamheten.

Commsec förvärvades av Dustin hösten 2015 och har sedan dess hjälpt oss att stärka vårt erbjudande inom tjänster och lösningar. Nu är det dags för nästa steg när Commsec integreras helt i verksamheten. Namnet Commsec försvinner men för kunderna innebär det inte några större förändringar.

– Jag ser det som en win-win nu när vi blir Dustin fullt ut. Vi får fler duktiga kollegor och våra kunder får tillgång till en ännu bredare portfölj med kompetens inom både klassiska Commsectjänster och nya erbjudanden, säger Mats Johansson, tidigare General Manager Commsec och numera Delivery Lead, Solutions & Services Dustin Sverige.

Specialister inom nätverk och säkerhet

Commsec har funnits sedan 2004 och har i dagsläget knappt 20 medarbetare. Alla är de högspecialiserade tekniska specialister inom nätverks- och säkerhetslösningar för företagsmarknaden. Totalt har Commsecs medarbetare 200 certifieringar inom Cisco-nätverk och 2016 blev bolaget en certifierad guldpartner. Certifieringen, som omfattar såväl teknisk kompetens som genomgång av företagets alla processer, innebär att Commsec uppfyller Ciscos krav på expertis och kan leverera helhetslösningar av hög kvalitet.

– Guldcertifieringen är ett kvitto på att vi har hög teknisk kompetens och bra processer för att leverera. Vi har behövt visa att vi kan ta ansvar hela vägen vilket även innefattar de mjuka värdena, säger Mats.

Utvecklingen har gjort Dustin och Commsec till en vinnande kombination på dagens marknad. Commsec besitter verklig spetskompetens inom alla de system som får nätverkstrafiken att fungera på ett tryggt och säkert sätt. Just säkerhet är en fråga som enligt Mats bara blir viktigare och viktigare:

– Säkerhet finns i allt vi gör och vi pratar alltid säkerhet med våra kunder. Sedan är det upp till dem att avgöra nivån och vilka möjligheter de behöver, till exempel när det kommer till att följa och spåra internettrafiken, säger Mats.

Med Commsecs kunskap i huset kan Dustin ta ansvar från skrivbordet hela vägen ut på nätet, och det handlar inte bara om datorer. Att fler saker blir anslutna till internet innebär både möjligheter och hot.

– I många stora överbelastningsattacker är det inte datorer som deltar. Det är webbkameror och andra uppkopplade prylar. Därför är det viktigt att ha ett brett säkerhetstänk, säger Mats.

Helhetslösningar och samlad spetskompetens

Med Commsecs kompetens blir Dustin en partner som kan hjälpa CIO:n att lyfta hela verksamheten genom smarta och heltäckande lösningar, särskilt som man därtill kan lägga kompetensen hos ytterligare bolag som Dustin har förvärvat på senare år. Genom förvärv ingår spetskompetens från Core Services, Idenet, IKT Gruppen, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute och Saldab i Dustinfamiljen. Vissa under eget varumärke, andra som en integrerad del av Dustin.

Kombinationen av Commsecs spetskompetens och Dustins styrkor när det gäller till exempel logistik och leveranssäkerhet har lockat kunder som Academedia, som driver skolor på alla nivåer runtom i Sverige och har totalt 60 000 användare. Ambitionen är att segmentet nätverks- och säkerhetslösningar ska fortsätta att växa inom Dustin.

– Vårt mantra är att vi alltid ger allt för kunden. Att lösa kundens problem hamnar alltid högst upp på listan för oss, oavsett om det är någon annan som har orsakat problemet i fråga. Vi släpper aldrig ett ärende innan det är löst, utlovar Mats.

Foto: Mattias Hamrén

Läs även: Digital analys leder till bättre beslut på AcadeMedia

Commsecs tjänster inom nätverk och säkerhet hittar du här

FURUNO tar sjöfartsnavigering till en högre nivå

Dustin,

FURUNO i Danmark är världsledande på utbildningar inom elektronisk sjökortsträning. Sedan två år tillbaka är det Dustin som står för den heltäckande IT-driftslösningen.

19 juni 2018

Vad är serverlös IT? [video]

Dustin,

Det pratas mycket om serverlös IT just nu och vad det kommer att betyda för Internet of Things och molnapplikationer. Denna video förklarar vad begreppet betyder och vad det kan innebära för din verksamhet.

18 juni 2018

Mot en framtidssäkrad nätverkslösning

Dustin,

BrandFactory är Nordens största aktör inom visuell kommunikation. Med Dustins tjänst Network as a Service ser bolaget fram emot att kunna fokusera helt och hållet på sin kärnverksamhet.

4 juni 2018

Så mycket kostar ett dataintrång

Dustin,

30 miljoner kronor. Så mycket kostar det genomsnittliga dataintrånget enligt den senaste studien från Ponemon Institute. Risken att drabbas är större än någonsin men med rätt skydd kan du minimera den avsevärt.

23 maj 2018

Trådlöst nätverk för robotar över hela världen

Dustin,

Robotar blir inte trötta, de är noggranna och kan utan problem arbeta med farliga maskiner och giftiga ämnen som vi människor helst vill undvika. Universal Robots producerar robotar för alla möjliga ändamål och har de senaste åren haft stora fram­gångar. Lars Filstrup, Group IT Manager på Universal Robots, berättar hur de har uppgraderat företagets nätverks­lösning.

22 maj 2018

Disaster Recovery: Få företag beredda när olyckan är framme

Dustin,

Idag handlar cybersäkerhet om att vara väl förberedd när, inte om, en attack sker. Och när IT blir allt mer affärskritiskt är företag och myndigheter mer känsliga för alla typer av tekniska avbrott, oavsett orsak. Det gör att behovet av backup och Disaster Recovery (DR) ökar.

19 april 2018