Så rustar du dig för det mobila arbetslivet

Mycket talar för att den fasta arbetsplatsen är utdöende. Istället jobbar vi hemifrån, från caféet eller från någon av de flexibla platserna på kontoret. Utvecklingen har lett till ett ökat intresse för produkter som hjälper oss att arbeta lika effektivt var vi än är.

Möjligheten att vara flexibel i sitt arbete och utnyttja sin tid maximalt är större än någonsin. Modern teknik har gjort det möjligt och mycket tyder på att vi kommer att bli ännu mer mobila i framtiden.

– Idag förväntar vi oss att kunna arbete på väg till jobbet, vara flexibla och anpassa våra liv och våra dagar för att få livspusslet att gå ihop. Parallellt satsar arbetsgivare på flexibla kontorsytor utan fasta platser. Lokalerna utnyttjas mer effektivt samtidigt som moderna, aktivitetsbaserade arbetssätt stöds, säger André Skoglund, produktspecialist för Dustins egna varumärken.

Ökat intresse för dockningsstationer

I sitt arbete med varumärken som Prokord, Voxicon och Cirafon ser André en tydlig utveckling mot ett mer mobilt arbetssätt. Utvecklingen återspeglas i det stora intresset för dockningsstationer, väskor, skärmskydd, kablar och trådlösa tangentbord och möss.

– När du har ett öppet kontorslandskap utan fasta platser behöver du universella dockningsstationer som fungerar med alla datorer. Med USB C kan du ofta få tillgång till tangentbord, mus och skärm med en kabel. På kontoret går trenden mot större skärmar. Många har två 27-tumsskärmar eller kanske en kurvad 49-tummare, säger André.

Sekretessfiltret skyddar från insyn

Utvecklingen har också lett till ett ökat intresse för andra produktkategorier. En av dem är väskor. En annan är sekretessfilter.

– När vi inte längre vet vem som sitter bredvid oss och kan se skärmen behöver vi skydda den från insyn. Vissa bärbara datorer har inbyggda filter, men annars är det någonting du behöver köpa separat. Under varumärket Cirafon har vi mängder av varianter för såväl mobila enheter som fasta dataskärmar.

Trenden går mot trådlöst

När det kommer till kringutrustning som tangentbord, möss och hörlurar är trenden att kablarna försvinner.

– Även om vi idag kan arbeta på våra bärbara datorer är det många som kompletterar med tangentbord och mus för bättre ergonomi och komfort. Här har den trådlösa bluetooth-tekniken en uppenbar fördel eftersom du slipper krångla med sladdar. Vi ser också ett ökat intresse för våra trådlösa brusreducerande hörlurar. I och med att de är trådlösa kan du ha samma hörlur till alla dina enheter och spara utrymme i väskan.

Hur mobila kan vi bli?

USB C-standardens genomslag har gjort att du kan ladda alla dina enheter med samma kabel och med en portabel dockningsstation i väskan är det lätt att sätta sig och jobba med den utrustning som finns plats. När du behöver en stor skärm eller ansluta till en projektor förgrenar Prokords reseadapter datorns USB-C-kontakt till alla tänkbara videoutgångar.

– Reseadaptern är en helhetslösning som gör att du inte behöver ha med dig några andra adaptrar. En sådan bör alla ha med sig när de besöker kunder eller reser. Den tar inte heller någon plats i datorväskan, säger André.

Så, hur mobila kan vi egentligen bli?

– Jag tror att vi bara har sett början på den här utvecklingen och att vi i framtiden kommer att bli ännu mer mobila. Idag bär vi med oss laptopen vart vi än går, men i framtiden tror jag att vi kommer att ha en mobil eller surfplatta som vi kopplar in när vi kommer till jobbet. Det är dit vi är på väg.

2 mars 2020

Stora möjligheter med 5G

På sikt väntas 5G-tekniken revolutionera hur vi använder våra mobila enheter. Läs om vad 5G innebär för dig och vad du behöver för att ta del av framtidens mobilnät.

5G - Så funkar nästa generations mobilteknik

Nästa generations mobilnät är snabbare och smartare än 4G. Men det största lyftet med 5G handlar inte om det mobila kontoret eller Netflix på bussen – utan om möjligheterna för industriella applikationer.

Med rätt app i bagaget

Att vara på affärsresa är ingen semester. Men det kan vara både smidigt och trevligt. Den som har rätt appar i luren ligger alltid steget före.

Unboxing utan bekymmer

Att administrera nya mobiler är ofta ett långdraget och mödosamt arbete. Nu har Apple kommit med en tjänst som gör att du kan konfigurera företagets mobiler utan att ens vidröra dem.

5 enkla tips för högre BYOD-säkerhet

BYOD-säkerhet är en stor oro för många företag. Ett bra sätt att ta vara på fördelarna med BYOD samtidigt som man får bättre kontroll, är att implementera en BYOD-policy eller en EMM-lösning. Men för de som ännu inte gjort det, har vi listat 5 enkla tips åt anställda för en högre BYOD-säkerhet.

Snygging som erbjuder mer

Vi håller dig uppdaterad om de senaste nyheterna och guidar dig igenom ett urval av heta prylar, teknik och smarta tjänster.