Arbetsplats

Så får du mer naturliga videomöten

Många uppskattar den flexibilitet pandemin fört med sig och hybridmiljön verkar vara här för att stanna. Samtidigt har du säkert upplevt problem med ljud och bild som gör det svårt att hålla fokus uppe under videomöten. Med rätt lösningar hemma och i mötesrum kan du få en mer naturlig upplevelse.

Vad kan vara lämpligare för en intervju om videomöten än att göra den som ett videomöte? Patrik Bodare, Nordic Channel Account Manager på Jabra, berättar mer om deras lösningar för den hybrida arbetsmiljön.

– Vi har länge sett en utveckling mot att folk jobbar flexibelt och möts på distans. Därför kom redan 2019 Jabra PanaCast, en plug-and-play-videolösning för mötesrum som är certifierad för alla ledande plattformar. Tack vare en unik 180-graders bildvinkel får den med allt och alla som finns i rummet i bild. I pandemins spår lanserar vi nu fler PanaCast-produkter för en ännu bättre upplevelse, säger Patrik.

Ljud och bild med inbyggd intelligens

Den hybrida arbetsmiljön ger en ny flexibilitet. Också när pandemin är över lär ofta någon eller några deltagare på dina möten välja att sitta någon annanstans än i mötesrummet.

– Kontoren förändras och det finns ett akut behov av videokonferensutrustning för mötesrum. Nya PanaCast 50, som finns att köpa från mitten av juni 2021, är en lösning för att göra dina hybridmöten så bra som möjligt. Den har inte bara fantastiskt ljud och filmar med 4K-upplösning. Vi har också byggt in intelligens i den för att öka närvarokänslan. Dessutom är den otroligt lätt att installera och använda, förklarar Patrik.

Inzoomning på det viktiga

Med anonymiserad ansiktsigenkänning avgör Jabra PanaCast 50 hur många personer som finns i rummet och zoomar in eller ut för att få med alla. Den kan också analysera vad som händer i rummet för att fokusera på det viktiga och till exempel zooma in på den som pratar och sedan automatiskt klippa till någon annan som svarar eller går upp och börjar skriva på en whiteboardtavla.

– Samma sak gäller ljudet. Med hjälp av åtta mikrofoner och fyra stereohögtalare sorterar den inbyggda intelligensen bort bakgrundsljud, lyfter upp rösterna och får dem att låta levande och kännas naturliga i rummet. Det blir lättare att hålla fokus oavsett om du är den som deltar på distans eller om du är på plats, fortsätter Patrik.

Att AI-tekniken finns i själva enheten och inte i molnet säkrar eventuell känslig information. Du kan också få anonymiserad statistik över antalet deltagare i mötesrum, för att till exempel se hur kontoret kan utformas på bästa sätt.

Bild i bild när du vill visa något

– Vår andra nyhet är till för ditt personliga bruk. Ultraportabla PanaCast 20 levereras från augusti och är med sin inbyggda intelligens mer än en traditionell webbkamera. Du får intelligent zoom men även funktionen vi kallar Picture-in-Picture. När du vill visa upp någonting kan du rikta en kamera mot det som ska visas upp samtidigt som ditt ansikte visas i en annan bild. Ytterligare en bra funktion är att bilden optimeras i realtid för ljusförhållandena i rummet, berättar Patrik.

Slutligen understryker han att du ständigt kan hålla dina Jabra-enheter uppdaterade med de senaste intelligenta lösningarna och funktionerna som utvecklas. Du sköter det enkelt från din dator med programmen Jabra Direct och Jabra Xpress.

– På så vis får du en framtidssäkrad lösning, avslutar han.

Patrik Bodare

Nordic Channel Account Manager, Jabra

Se fler expertartiklar

Senast uppdaterad: 9 januari 2023

Taggar