Så får du koll på klienterna med Modern Workplace

Modern Workplace är precis vad det heter – en komplett lösning för en modern arbetsplats, som tar hänsyn till både produktivitet och säkerhet.

För att en modern arbetsplats ska fungera på bästa sätt finns det några olika saker som du behöver ta hänsyn till. För det första gäller det att användarna ska få de verktyg som de trivs med, och att de upplever att det är lätt att komma igång.

– Se till att de nya enheter som du skaffar är färdigkonfigurerade, så att allt är installerat och det bara är för användaren att logga in och köra igång. Om han eller hon får problem redan där, kommer frustrationen som ett brev på posten, säger Fredrik Berg, Service Product Manager Digital Workplace på Dustin.

Senaste versionen i molnet

De moderna verktygen omfattar inte enbart hårdvara, utan även olika program och applikationer. Här är det molntjänster som gäller.

– Alla är vana vid att använda molntjänster privat, så varför skulle det vara annorlunda på jobbet? Molntjänster känns naturligt för användaren, dessutom är det ett sätt att säkerställa att alla arbetar i den senaste versionen av ett program.

Rätt säkerhet och verktyg

Med Modern Workplace kan du släppa ansvaret för allt detta, eftersom tjänsten innebär att Dustin tar hand om hanteringen av ditt företags klienter, inklusive uppdateringar av mjukvaran, övervakning, proaktiv problemlösning och incidenthantering. Du slipper ansvaret för drift, förklarar Fredrik Berg.

– Enkelt uttryckt kan man säga vi hanterar företagets enheter så att de har rätt säkerhet och användarna rätt verktyg. Det gör att du kan fokusera på andra – viktigare och kanske roligare – arbetsuppgifter, som utveckling istället för administration.

Fritt fram att jobba ostört

Tjänsten innebär att det går att sköta klienthanteringen smidigt och säkert, oavsett var man är.

– Säkerheten kan varieras mellan olika nivåer, beroende på situation, men det får aldrig ske på ett sätt så att användaren känner sig ”låst”. Det måste hela tiden vara fritt fram att fortsätta jobba utan avbrott. Den balansgången ställer krav på moderna säkerhetsfunktioner.

Dessutom är Modern Workplace en lösning som klarar av att hantera enheter oavsett operativsystem, vare sig det är Windows, Mac OS eller ett mobilt operativsystem.

– Vi ser också till att arbeta proaktivt för att minimera driftstörningar och andra problem som kan uppstå. Eftersom vi känner till kundens förutsättningar och utrustning kan vi hela tiden se till att ligga steget före och komma med råd om lämpliga förbättringar och förändringar.

Sänka kostnaderna

Med Modern Workplace går det även att kapa kostnader inom IT, menar Fredrik Berg.

– En anledning är att det går att avstå från en del lokal infrastruktur när funktionerna istället ligger i molnet. Men den viktigaste kostnadsbesparingen handlar om all tid som frigörs. Klienthantering kräver en hel del arbetstimmar för en IT-avdelning.

Apropå kostnader framhåller Fredrik Berg att lösningen innebär att det går att skala upp verksamheten snabbt och med full kontroll på vilken investering som krävs.

Hela livscykeln

En moderniserad klienthantering gör att du kan släppa även olika typer av ansvar kring företagets datorer och andra enheter.

En lösning som täcker livscykelhanteringen gör att allt från anskaffande och användning till avveckling och återtag sköts av en extern part. Något som innebär en uppenbar tidsbesparing, och öppnar möjligheter för att fokusera mer på exempelvis utveckling och strategi.

Attraherar unga talanger

En moderniserad klienthantering har många direkta fördelar. Dessutom finns det indirekta effekter:

– Ett företag som arbetar på ett modernt, effektivt och användaranpassat sätt med IT har betydligt lättare än andra att attrahera unga talanger. Det gäller redan nu, och kommer att bli allt tydligare framöver.

Läs mer om tjänsten Modern workplace

Liknande läsning:
Klienthantering viktig del av IT-säkerheten
Så får du säkerhet och användarvänlighet att gå hand i hand

20 mars 2020

Så kan snabba SSD-diskar höja produktiviteten i din verksamhet

Tar det lång tid att starta upp datorn eller att föra över filer till din backup-disk? Med den nya NVMe-tekniken kan du räkna med ännu snabbare dataöverföring, kortare väntetider och högre produktivitet.

Tips och tricks för att få ut mer av Microsoft Teams

Fler och fler får upp ögonen för hur Microsoft Teams kan användas för att kommunicera både internt och externt, men långt ifrån alla vet hur de ska få ut det mesta av programmet. Vi ger dig tipsen som kommer att göra din Teamsupplevelse bättre.

TIPS: Vett och etikett för videomötet

Videosamtal sparar både tid och miljöresurser. Men de medför också vissa utmaningar. Här är expertens bästa tips för ett smidigt digitalt sammanträde.

Allt du behöver i ett paket

Contour Travel Kit kombinerar några av Contour Designs populäraste produkter. Tanken är att du ska kunna bära med dig dem och sätta upp en ergonomisk arbetsplats var du än är.

Så skapar du ett ergonomiskt kontor hemma

Våra ursäkter är slut, men våra dåliga vanor finns kvar. Det är dags att jobba mer ergonomiskt hemifrån.

Är du redo för framtidens medarbetare?

Vi rusar in i en ny era av att jobba hemifrån. Då är det på sin plats att ta död på myten om att inte blanda privatliv med arbetsliv.