Nya Dell Latitude – skapad för den moderna användaren

Dells bärbara Latitude-familj för företagsmarknaden har fått en helt ny design och flera smarta funktioner, skapade med den moderna användaren i åtanke. Flaggskeppsmodellen är utrustad med en närhetssensor som väcker datorn när du närmar dig, blixtsnabb expressladdning och upp till 26 timmars batteritid.

I början av året avtäckte Dell sin nya, omdesignade Latitude-familj och i april var det dags för lansering. Sammanlagt rör det sig om 14 olika produkter uppdelade i 5000-serien och 7000-serien. Gemensamt för samtliga enheter är att de har blivit 10–15 procent mindre än föregående års modeller.

– Vi utgår alltid från användarna när vi utvecklar våra produkter. Den moderna arbetaren vill kunna jobba var som helst och när som helst, och är ständigt på jakt efter att öka sin mobilitet. Det uppfyller vi med den nya Latitude-portföljens mindre och lättare enheter, säger Mats Mårtensson, produktchef inom Client Solutions på Dell.

Den familjemedlem som har fått mest uppmärksamhet är tveklöst flaggskeppsmodellen 7400 2-in-1, som på grund av sin tunna ram runt skärmen kan titulera sig som världens minsta 2-i-1-dator med 14-tumsskärm.

– Dell Latitude 7400 2-in-1 tycker jag representerar den perfekta balansen mellan mobilitet, prestanda och skärmstorlek. Men det som sticker ut mest är premiumkänslan. Datorn har ett väldigt vridstyvt chassi i borstad aluminium och en kvalitetskänsla som verkligen sticker ut. Samtidigt som den har en väldigt tunn design har vi inte gjort avkall på portar. Den har fortfarande hdmi-utgång, usb-portar och inbyggd smartkort-läsare, säger Mats.

Upp till 26 timmars batteritid

En glad nyhet för alla mobila användare är att enheterna har fått bättre batteritid. I år har samtliga modeller en batteritid på upp till 20 timmar enligt prestandatestet Mobile Mark. Även här ligger Dell Latitude 7400 2-in-1 i topp med sina 26 timmar. Den långa batteritiden är ett resultat ett stort batteri och en skärm som är energisnål utan att göra avkall på kontrast eller ljusstyrka.

När det är dags att ladda enheterna är de utrustade med funktionen ExpressCharge, vilket innebär att datorerna kan laddas till 80 procent på bara en timme:
– ExpressCharge är väldigt användbart om du till exempel ska sätta dig på ett flygplan men upptäcker att du har dåligt med batteri. Då Kan du ladda datorn i 15 minuter och nå 35 procent av batterikapaciteten. Det räcker förmodligen för att du ska kunna sitta och jobba under hela flygresan, säger Mats.

Innovativa funktioner för användare på språng

Även när det kommer till funktioner har Dell tänkt till för att hitta nya, enklare vägar för användaren. En nyhet som är unik för 7400 2-in-1 är Express Sign In, som är en sensor som samarbetar med Windows Hello-kameran för att känna av användarens närvaro. På så vis kan datorn väckas ur viloläge och logga in i Windows helt automatiskt. När användaren sedan lämnar datorn loggas den ut automatiskt.

Säkerheten blir särskilt viktig när många arbetar från andra platser än det fysiska kontoret. Dell strävar efter att kunna erbjuda stark säkerhet utan att tumma på användarvänlighet och enkelhet.

– Våra mobiltelefoner har vant oss vid att det ska gå snabbt och smidigt att stänga ner eller öppna upp en enhet. Därför har vi byggt in fingeravtrycksläsaren i startknappen på våra datorer, så att du automatiskt loggas in i Windows när du sätter på datorn, avslutar Mats.

Se vårt utbud av Dell Latitude-datorer

27 maj 2019

Guide: På jakt efter den perfekta bildskärmen?

Voxicon har med stor sannolikhet den skärm du är på jakt efter. Oavsett vilken skärm du väljer får du riktigt mycket kvalitet för pengarna.

31 maj 2019

När är du som mest fokuserad?

Vi fokuserar alltför mycket på vad vi ska göra, och tänker för lite på när vi gör det, enligt den amerikanske författaren Daniel Pink, som själv är noga med vad han planerar in på eftermiddagarna.

28 maj 2019

Bättre konferensrum med rätt teknik

Utrusta konferensrummen med den senaste tekniken för att underlätta möten och presentationer. Med rätt prylar undviker ni teknikstrul och kan vara kreativa istället. Vi har valt ut fem innovationer som tar konferensrummet till nästa nivå.

21 maj 2019

5 bästa prylarna för dig som pendlar

Med rätt prylar blir pendlingen inte bara smidigare utan riktigt njutbar. Vi har valt ut ett antal smarta saker som gör att du kommer att längta efter transportsträckorna.

13 maj 2019

Modern Workplace sparar tid för Handelsanställdas förbund

Handelsanställdas förbund ville ha en mer användarvänlig IT-miljö. Mobil, säker och utan krångel. Lösningen blev tjänsten Modern Workplace från Dustin, som direkt gav tydliga fördelar för både användare och IT-avdelning.

7 maj 2019

Förenkla dina videokonferenser med smarta inbyggda videolösningar

Om du är på jakt efter en konferenslösning vid ditt skrivbord kan du sluta leta. Lösningen är inte långt borta. Faktum är att den redan är här.

24 april 2019