Motivera dina medarbetare att komma igång med Microsoft Teams

För de flesta företag finns det stora fördelar med att börja använda moderna samarbetsverktyg. Ett bra och flexibelt verktyg för samarbete är viktigt inte minst då vi jobbar allt mer i projekt- och arbetsgrupper. Det sparar också mycket tid och gör medarbetarnas vardag enklare. Utmaningen är dock att motivera medarbetarna att börja jobba på ett nytt sätt och lära sig ett nytt verktyg. Här berättar vi om Microsoft Teams och vad du kan göra för att du och din grupp ska komma igång och börja använda er av Teams.

Många system en tidstjuv på arbetsplatser

En vanlig situation idag är att medarbetarna arbetar i olika system och ständigt måste växla mellan olika program. När information finns spridd på flera ställen blir det också svårt att leta reda på den. För medlemmar i en grupp är det tidsödande att maila gemensamma arbetsdokument mellan sig och det är lätt hänt att man drunknar i mail.

Fördelar med moderna samarbetsverktyg

Idag finns det flera olika verktyg för samarbete att välja mellan. Ett av dem är Microsoft Teams som ingår utan kostnad i Office 365. Microsoft Teams kan användas på vilken enhet du vill, så att du och din grupp kan arbeta tillsammans var ni än befinner er.

Istället för att växla fram och tillbaka mellan olika system och maila dokument till varandra, kan ni med Teams skapa en grupp där alla de dokument och den information som ni behöver finns samlade. Där kan ni till exempel ha rapporter och dokument som ni kan jobba med i realtid, samla att-göra-uppgifter, se gruppens kalendrar, chatta, ringa varandra och ha möten. Allt på ett och samma ställe.

Förberedelse är A och O för att motivera medarbetarna

För att kunna motivera dina medarbetare att börja använda nya samarbetsverktyg är det viktigt med förberedelse. Vad vill ni på företaget uppnå med det nya verktyget? Hur vill ni att medarbetarna ska använda sig av det?

Därefter behöver du som chef, eller ledare av en arbetsgrupp, identifiera behovet hos den egna avdelningen eller gruppen och ha en bra idé om var ni ska börja. Gärna en idé som är enkel att jobba med i början så att du får medarbetarna med dig, till exempel ett projekt som ni jobbar med tillsammans.

Enklare vardag med gemensamma filer på en och samma plats

Ett gott råd är att börja med filhanteringen och flytta över dokument till gruppens arbetsyta i Microsoft Teams. Det är lätt att förstå fördelen med Teams när ni har alla gemensamma dokument samlade på samma ställe och kan jobba med dem tillsammans i realtid, istället för att maila dem till varandra. När alla är trygga med att jobba i Teams kan ni lägga till fler funktioner.

Intuitivt och lätt att lära sig

Precis som med de flesta förändringar kan det finnas ett motstånd hos medarbetarna mot att lära sig ett nytt arbetssätt. Enklaste sättet att komma igång är att börja med ett mindre projekt och testa sig fram. En stor fördel med Microsoft Teams är att det är en del av Office-familjen och därmed är enkelt och intuitivt för dina medarbetare att lära sig.

Kom igång med Teams!

Få med dig dina medarbetare genom att delta på en av våra kostnadsfria workshops. Eller ta helt enkelt reda på mer. Anmäl ditt intresse för att få mer information.

Läs mer:
Effektivare samarbete med Microsoft Teams
Enklare lagring och hantering av information med Microsoft Teams
Bättre säkerhet med Microsoft Teams som samarbetsverktyg
Microsoft Teams – ett nytt verktyg för effektivare samarbete
Samarbeta enklare med Teams

Motivera dina medarbetare att komma igång med Microsoft Teams

12 oktober 2018

Få plats att tänka kreativt

Med Adobe Creative Cloud samlas kreativiteten på ett enda ställe för hela teamet. Och med de löpande uppdateringarna kan IT-avdelningen få tid till annat än att hela tiden jaga efter de nyaste versionerna av alla program.

29 januari 2019

Kapa kostnader med rätt licenshantering

Att prenumerationstjänster i molnet blivit vanligare medför många fördelar, men det löser tyvärr inte alla utmaningar kring licenshantering för stora företag.

18 januari 2019

Dustins backup för Office 365 skyddar din data i molnet

Många av våra kunder har migrerat till molnet och gått över till Office 365. Precis som när du hade en egen server behöver du komplettera med en bra backup-lösning som skyddar din data, både från användarmisstag och från externa hot.

5 november 2018

Är du säker på att du har backup i molnet?

Molntjänster är oftast ett säkrare och billigare alternativ än att sköta IT-drift och IT-underhåll lokalt. Men vad många dock glömmer är att molntjänsterna inte omfattar traditionell backup.

5 november 2018

Bytt till Office 365 – men vilken backup-lösning har du?

Har ditt företag gått över till Office 365 eller funderar ni på att göra det? Då behöver ni komplettera med en backup-tjänst. Traditionell backup ingår nämligen inte i molntjänster som Office 365.

5 november 2018

Skydda datorn med Windows Defender

Säkerhetsprogrammet Windows Defender försvarar din dator mot cyberattacker och virus. I den här artikeln berättar vi hur du anpassar Windows Defender efter dina behov.

31 oktober 2018