Mot en framtidssäkrad nätverkslösning

Förhoppningen är att samarbetet med Dustin ska leda till en annan skalbarhet, högre flexibilitet och tillgång till smidig support.

BrandFactory är Nordens största aktör inom visuell kommunikation. Med Dustins tjänst Network as a Service ser bolaget fram emot att kunna fokusera helt och hållet på sin kärnverksamhet.

– Vi brukar säga att taxibilar kommer in vita och kommer ut gula när de har varit hos oss. Vi arbetar med visuell kommunikation i alla dess former – alltifrån varumärkesbyggande, till tryck och fordonsfoliering. Vi gör till exempel all kommunikation kring Melodifestivalen, säger Arvid Johansson, CIO & CDO på BrandFactory.

Arvid Johansson har varit på BrandFactory sedan januari 2017. I höstas inleddes samarbetet med Dustin där man befinner sig i implementeringsfasen av tjänsten Network as a Service.

– Vi skötte vårt eget nätverk. Det tog tid och krävde kompetens, och var inte fullt så snabbt och skalbart som vi önskade. Nu hoppas vi få en effektiv och framtidssäkrad lösning. Givet att vi finns på många ställen tror vi också att saker kommer att förenklas utifrån ett supportperspektiv.

Med Dustin som partner kan BrandFactory lägga mer tid på sin ”core business” som Arvid Johansson uttrycker det – nämligen sina kunder och projekt. Dustins tjänst Network as a Service är en komplett nätverkslösning med tillgång till optimerad nätverksutrustning, fjärrdrift och övervakning. Användarsupporten ger supportteknikerna på Dustin en möjlighet att i realtid se infrastrukturens status och göra felsökningar.

– Förhoppningen är att samarbetet med Dustin ska leda till en annan skalbarhet, högre flexibilitet och tillgång till smidig support, allt till en fast kostnad, säger Arvid Johansson.

Samarbetet med Dustin har gått bra hittills, enligt Fredrik Petersson som är IT Operations Manager på BrandFactory.

– Vi har sedan tidigare en relation med Dustin, men just Network as a Service-samarbetet inleddes i höstas. Den första implementeringen av tjänsten sker nu i mars och april. Vi hoppas på högre kvalité, bättre service och en framtidssäkrad samt innovativ lösning som gör att vi kan lägga vår tid på saker som för vår verksamhet framåt, säger Fredrik Petersson.

Vill du veta mer?

Gå in på dustin.se/solutions eller kontakta oss här.

BrandFactory

BrandFactory är Norden största företag inom visuell kommunikation. Bolaget har en omsättning på cirka 1,3 miljarder kronor och sysselsätter cirka 580 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge.

Så blev det möjligt

UTMANING

BrandFactorys eget nätverk tog tid att sköta, inte fullt så snabbt och skalbart som önskades, ej framtidssäkrat. Saknad kompetens.

LÖSNING

Network as a Service, en heltäckande nätverkslösning som inkluderar brandvägg, LAN, WiFi-zoner, övervakning, uppdatering och användarsupport. En paketerad säkerhetslösning till fast månadskostnad.

EFFEKT

Förhoppningen är att få en kostnadseffektiv, skalbar och framtidssäkrad lösning. Förenklad IT-support för ett företag som finns på många ställen.

4 juni 2018

Outsourcing av IT-drift: 5 steg för att lyckas

När du ska outsourca IT-drift finns ingen plats för misstag - men mycket kan gå fel. Det gäller att planera långsiktigt, fokusera på rätt saker och inte missa viktiga detaljer.

17 januari 2019

Fem tips för att lyckas med molnet

Köpa molntjänster låter superenkelt, men vägen dit är inte alltid smärtfri. Tipsen för att lyckas: noggrann nulägesanalys, en projektplan för hur du når dina mål och en optimerad molnmiljö.

4 januari 2019

Att lyssna är nyckeln till att lyckas

Nyckeln till att lyckas med en IT-lösning är att anpassa den efter kundens behov. För detta krävs lyhördhet, menar Jesper Folkmann, teknisk lead på Dustin Managed Hosting Services i Danmark.

3 januari 2019

10 fördelar med tjänster i molnet

Allt fler företag väljer att prenumerera på molnbaserade digitala verktyg istället för att köpa och installera program hemmavid. Molnbaserade tjänster har blivit lättillgängliga och kostnaderna är betydligt lägre än för bara ett par år sedan.

25 oktober 2018

Molnbaserade samarbetsverktyg ökar inom svenska företag

Effektivare samarbeten, bättre och snabbare beslut och minskade e-postmängder är några av fördelarna med digitala samarbetsverktyg.

24 oktober 2018

Därför satsar företagen på hyperkonvergerat

Hyperkonvergerad infrastruktur har gått från hype till förstahandsval för många större företag och myndigheter. Nu är det dags även för mindre företag att testa framtidens datacenter som ger minskat underhåll och ökad skalbarhet.

20 augusti 2018