Mot en framtidssäkrad nätverkslösning

Förhoppningen är att samarbetet med Dustin ska leda till en annan skalbarhet, högre flexibilitet och tillgång till smidig support.

BrandFactory är Nordens största aktör inom visuell kommunikation. Med Dustins tjänst Network as a Service ser bolaget fram emot att kunna fokusera helt och hållet på sin kärnverksamhet.

– Vi brukar säga att taxibilar kommer in vita och kommer ut gula när de har varit hos oss. Vi arbetar med visuell kommunikation i alla dess former – alltifrån varumärkesbyggande, till tryck och fordonsfoliering. Vi gör till exempel all kommunikation kring Melodifestivalen, säger Arvid Johansson, CIO & CDO på BrandFactory.

Arvid Johansson har varit på BrandFactory sedan januari 2017. I höstas inleddes samarbetet med Dustin där man befinner sig i implementeringsfasen av tjänsten Network as a Service.

– Vi skötte vårt eget nätverk. Det tog tid och krävde kompetens, och var inte fullt så snabbt och skalbart som vi önskade. Nu hoppas vi få en effektiv och framtidssäkrad lösning. Givet att vi finns på många ställen tror vi också att saker kommer att förenklas utifrån ett supportperspektiv.

Med Dustin som partner kan BrandFactory lägga mer tid på sin ”core business” som Arvid Johansson uttrycker det – nämligen sina kunder och projekt. Dustins tjänst Network as a Service är en komplett nätverkslösning med tillgång till optimerad nätverksutrustning, fjärrdrift och övervakning. Användarsupporten ger supportteknikerna på Dustin en möjlighet att i realtid se infrastrukturens status och göra felsökningar.

– Förhoppningen är att samarbetet med Dustin ska leda till en annan skalbarhet, högre flexibilitet och tillgång till smidig support, allt till en fast kostnad, säger Arvid Johansson.

Samarbetet med Dustin har gått bra hittills, enligt Fredrik Petersson som är IT Operations Manager på BrandFactory.

– Vi har sedan tidigare en relation med Dustin, men just Network as a Service-samarbetet inleddes i höstas. Den första implementeringen av tjänsten sker nu i mars och april. Vi hoppas på högre kvalité, bättre service och en framtidssäkrad samt innovativ lösning som gör att vi kan lägga vår tid på saker som för vår verksamhet framåt, säger Fredrik Petersson.

Vill du veta mer?

Gå in på dustin.se/solutions eller kontakta oss här.

BrandFactory

BrandFactory är Norden största företag inom visuell kommunikation. Bolaget har en omsättning på cirka 1,3 miljarder kronor och sysselsätter cirka 580 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge.

Så blev det möjligt

UTMANING

BrandFactorys eget nätverk tog tid att sköta, inte fullt så snabbt och skalbart som önskades, ej framtidssäkrat. Saknad kompetens.

LÖSNING

Network as a Service, en heltäckande nätverkslösning som inkluderar brandvägg, LAN, WiFi-zoner, övervakning, uppdatering och användarsupport. En paketerad säkerhetslösning till fast månadskostnad.

EFFEKT

Förhoppningen är att få en kostnadseffektiv, skalbar och framtidssäkrad lösning. Förenklad IT-support för ett företag som finns på många ställen.

4 juni 2018

Cyberbrott kostar mer än naturkatastrofer

Den kraftigt ökande cyberbrottsligheten kostar individer, organisationer och samhället enorma belopp varje år. Undersökningar visar att nordiska företag ofta saknar grundläggande försvar mot dessa attacker.

14 april 2019

Enkla, säkra och prisvärda IT-lösningar för små och medelstora företag

Med färdigpaketerade lösningar som fungerar direkt ur lådan vill HPE, Dustin och Aruba göra det lättare att skapa en smart och säker IT-miljö.

5 april 2019

Dustin designar IT-infrastruktur för vården

PatientSky är en öppen plattform som underlättar livet för vårdgivare och deras kunder, tack vare en robust infrastruktur som garanterar drift- och datasäkerhet.

13 mars 2019

Utmaningar i den digitala skolan – och lösningen

Många företag har redan börjat se fördelarna med att flytta sin klienthantering till molnet – och nu följer skolorna efter.

1 mars 2019

GUIDE: Molntjänster – så funkar de

Att använda molntjänster är inget nytt, utan något som på sätt och vis kan sägas ha funnits med sedan internet slog igenom. Men det är på senare år som det har vuxit sig starkt och blivit en lösning som både privatpersoner och företag har stor nytta av.

21 februari 2019

Digitaliseringsstrategi: 5 tips för att lyckas

Oavsett om du vill utveckla applikationer för att skapa högre engagemang med kunder eller modernisera IT-infrastrukturen för högre flexibilitet, finns det vissa saker du bör ha i åtanke för att lyckas med din digitaliseringsstrategi.

28 januari 2019