Mot en framtidssäkrad nätverkslösning

Förhoppningen är att samarbetet med Dustin ska leda till en annan skalbarhet, högre flexibilitet och tillgång till smidig support.

BrandFactory är Nordens största aktör inom visuell kommunikation. Med Dustins tjänst Network as a Service ser bolaget fram emot att kunna fokusera helt och hållet på sin kärnverksamhet.

– Vi brukar säga att taxibilar kommer in vita och kommer ut gula när de har varit hos oss. Vi arbetar med visuell kommunikation i alla dess former – alltifrån varumärkesbyggande, till tryck och fordonsfoliering. Vi gör till exempel all kommunikation kring Melodifestivalen, säger Arvid Johansson, CIO & CDO på BrandFactory.

Arvid Johansson har varit på BrandFactory sedan januari 2017. I höstas inleddes samarbetet med Dustin där man befinner sig i implementeringsfasen av tjänsten Network as a Service.

– Vi skötte vårt eget nätverk. Det tog tid och krävde kompetens, och var inte fullt så snabbt och skalbart som vi önskade. Nu hoppas vi få en effektiv och framtidssäkrad lösning. Givet att vi finns på många ställen tror vi också att saker kommer att förenklas utifrån ett supportperspektiv.

Med Dustin som partner kan BrandFactory lägga mer tid på sin ”core business” som Arvid Johansson uttrycker det – nämligen sina kunder och projekt. Dustins tjänst Network as a Service är en komplett nätverkslösning med tillgång till optimerad nätverksutrustning, fjärrdrift och övervakning. Användarsupporten ger supportteknikerna på Dustin en möjlighet att i realtid se infrastrukturens status och göra felsökningar.

– Förhoppningen är att samarbetet med Dustin ska leda till en annan skalbarhet, högre flexibilitet och tillgång till smidig support, allt till en fast kostnad, säger Arvid Johansson.

Samarbetet med Dustin har gått bra hittills, enligt Fredrik Petersson som är IT Operations Manager på BrandFactory.

– Vi har sedan tidigare en relation med Dustin, men just Network as a Service-samarbetet inleddes i höstas. Den första implementeringen av tjänsten sker nu i mars och april. Vi hoppas på högre kvalité, bättre service och en framtidssäkrad samt innovativ lösning som gör att vi kan lägga vår tid på saker som för vår verksamhet framåt, säger Fredrik Petersson.

Vill du veta mer?

Gå in på dustin.se/solutions eller kontakta oss här.

BrandFactory

BrandFactory är Norden största företag inom visuell kommunikation. Bolaget har en omsättning på cirka 1,3 miljarder kronor och sysselsätter cirka 580 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge.

Så blev det möjligt

UTMANING

BrandFactorys eget nätverk tog tid att sköta, inte fullt så snabbt och skalbart som önskades, ej framtidssäkrat. Saknad kompetens.

LÖSNING

Network as a Service, en heltäckande nätverkslösning som inkluderar brandvägg, LAN, WiFi-zoner, övervakning, uppdatering och användarsupport. En paketerad säkerhetslösning till fast månadskostnad.

EFFEKT

Förhoppningen är att få en kostnadseffektiv, skalbar och framtidssäkrad lösning. Förenklad IT-support för ett företag som finns på många ställen.

Därför satsar företagen på hyperkonvergerat

Dustin,

Hyperkonvergerad infrastruktur har gått från hype till förstahandsval för många större företag och myndigheter. Nu är det dags även för mindre företag att testa framtidens datacenter som ger minskat underhåll och ökad skalbarhet.

20 augusti 2018

Shadow Cloud – vad är det och hur går det till?

Dustin,

Vad är Shadow Cloud? Är du tveksam till att lägga ditt företags data i molnet? Hela 90 % av företagen har idag medvetet valt att använda någon form av molntjänst. Web hosting, CRM-system och inte minst backup och Disaster Recovery är bland de populäraste molntjänsterna som företag använder sig av.

29 juni 2018

Hyperkonvergens: Lösningen på alla problem, eller alla äggen i en korg?

Dustin,

Vad menas med hyperkonvergens? Hyperkonvergens är en teknologi där infrastrukturen i datarummet har samlats i ett system.

29 juni 2018

Fokus på verksamheten

Dustin,

GDL är ett transport- och logistikföretag under snabb tillväxt. När GDL:s moderbolag beslutade att decentralisera IT till dotterbolagen i Sverige och Danmark rekryterades IT-chefen Carl Terneus. Han hittade sin IT-partner i Saldab, en del av Dustin Group.

28 juni 2018

FURUNO tar sjöfartsnavigering till en högre nivå

Dustin,

FURUNO i Danmark är världsledande på utbildningar inom elektronisk sjökortsträning. Sedan två år tillbaka är det Dustin som står för den heltäckande IT-driftslösningen.

19 juni 2018

Vad är serverlös IT? [video]

Dustin,

Det pratas mycket om serverlös IT just nu och vad det kommer att betyda för Internet of Things och molnapplikationer. Denna video förklarar vad begreppet betyder och vad det kan innebära för din verksamhet.

18 juni 2018