Molnbaserad IT-tjänst har förenklat vår vardag

Norska bemanningsföretaget Veksthuset har fått en smidigare vardag med Dustin. Nu kan företaget lägga mer tid på sin kärnverksamhet.

Bemanningsföretaget Veksthuset har sju avdelningskontor i Norge och har valt att använda Dustin som IT-leverantör.

– Vi har internt inte haft fokus på IT och saknar också den kunskapen. För att få en komplett IT-lösning valde vi en partner som kunde stå för all infrastruktur när det gäller IT, säger vd Christian Amundsen.

Dustin levererar dessutom all utrustning Veksthuset behöver.

– Vi köper all programvara från Dustin och de hjälper oss också tänka ut vad vi har behov av. De har bra priser jämfört med andra och alla våra kontor får vad de behöver.

Levererar skräddarsydda lösningar

Christian Amundsen var själv företagets IT-avdelning innan han började anlita Dustin.

– Förut ringde de anställda mig när det uppstod problem inom data och IT och då var jag tvungen att hitta det vi behövde, och se till att vi fick rätt licenser.

I dag är han lättad över att ha överlämnat det arbetet till Dustin.

– Dustin ser till att vi har de programvaror, licenser och den utrustning vi behöver, och de har skräddarsytt lösningar för oss. När vi får en ny anställd eller behöver någon sorts IT-lösning ringer vi Dustin, och så fixar de det. Vi har fått ett system som fungerar väldigt bra för oss, säger Amundsen.

Molnbaserad IT-driftstjänst

Veksthuset har också börjat använda Cloud Client, en molnbaserad IT-driftstjänst som förenklar vardagen för företaget.

– Det gör att systemen fungerar oavsett var i Norge vi befinner oss. Om en av datorerna har låst sig eller inte fungerar optimalt så löser Dustin det på distans, säger Christian Amundsen.

Med Cloud Client kan Veksthuset fokusera på sin egen verksamhet utan att de behöver tänka på drifts- och säkerhetsfrågor.

Skarvlöst samarbete

Något Amundsen är extra nöjd med är att de nu lägger mindre tid på att fixa IT-relaterade problem på egen hand och att han kan ägna mer tid åt sitt jobb.

– Vi har inga driftstopp på våra IT-utrustning längre, det hade vi ofta förut. Och om det uppstår problem så blir de lösta direkt. Nu har vi haft Dustin i ett år och vår utrustning har inte haft ett enda stopp.

När två företag inleder ett samarbete kan det ofta bli missförstånd och i början kan kommunikationen vara en utmaning. Så har det inte varit för Veksthuset och Dustin.

– Samarbetet har gått som smort från dag ett. En väldigt trevlig representant från Dustin levererade allt till oss. Han känner sig nog lite hemma här nu. Han satte också upp det trådlösa systemet och har varit en konsult som gett förslag på vilken sorts utrustning vi behöver, säger Christian Amundsen.

Vill du veta mer?

Gå in på dustin.se/solutions eller kontakta oss här.

Det här hjälpte Dustin Veksthuset med:

  • Interna IT-lösningar
  • Snabbare system
  • Bra priser på IT-utrustning
  • Heltäckande support
  • Skydd för utrustningen
  • Dataproblem i vardagen blir lösta direkt
  • Rapport en gång i månaden på vad de har gjort

Dustin ser till att vi har de programvaror, licenser och den utrustning vi behöver.

– Christian Amundsen, vd Veksthuset.

Utmaning

Veksthuset saknade både internt fokus och kunskap om IT, och sökte en komplett IT-lösning som kunde stå för all infrastruktur.

Lösning

Dustin har skräddarsytt med de programvaror, licenser och utrustning som Veksthuset behöver. Tjänsten Cloud Client, vid datorkrångel kan Dustin lösa det på distans. Heltäckande support.

Resultat

Mer tid till annat än IT-relaterade problem. Inga driftstopp av IT-utrustningen. Problem blir lösta direkt.

18 maj 2018

Webinar: Smart samarbete och kraftfulla funktioner i Teams

Lär dig mer om hur du förenklar planering, underlättar distansarbete och effektiviserar digitala möten.

Webinar: Hur kan Teams skapa värde för din verksamhet?

I det här första webinaret om Teams går vi igenom de grundläggande funktionerna och förklarar hur Teams kan skapa värde för din verksamhet.

5 verktyg för videokonferensen

Det finns en ocean av verktyg för videokonferenser. Vi listar fem av de mest populära och går igenom deras viktigaste funktioner.

Jobbet är något vi gör, inte en plats vi går till

Det lönar sig att uppgradera till ett modernt operativsystem och ny laptop. Med Windows 10 Pro blir arbetet säkrare, enklare och mer effektivt. Dessutom gynnar det ett mobilt och flexibelt arbetssätt för medarbetarna.

Microsoft 365 Business Standard – en hel familj av smarta applikationer

Här berättar vi allt om hur ditt företag kan maximera produktiviteten och samarbetet med hjälp av Microsoft 365 Business Standard.

Fem skäl att välja Windows 10 Pro

Windows 10 Pro i kombination med en ny PC ger nya möjligheter för dig och ditt företag. Här är fem skäl att ta steget till ett modernt operativsystem och en ny dator.