Molnbaserad IT-tjänst har förenklat vår vardag

Dustin ser till att vi har de programvaror, licenser och den utrustning vi behöver.

Norska bemanningsföretaget Veksthuset har fått en smidigare vardag med Dustin. Nu kan företaget lägga mer tid på sin kärnverksamhet.

Bemanningsföretaget Veksthuset har sju avdelningskontor i Norge och har valt att använda Dustin som IT-leverantör.

– Vi har internt inte haft fokus på IT och saknar också den kunskapen. För att få en komplett IT-lösning valde vi en partner som kunde stå för all infrastruktur när det gäller IT, säger vd Christian Amundsen.

Dustin levererar dessutom all utrustning Veksthuset behöver.

– Vi köper all programvara från Dustin och de hjälper oss också tänka ut vad vi har behov av. De har bra priser jämfört med andra och alla våra kontor får vad de behöver.

Levererar skräddarsydda lösningar

Christian Amundsen var själv företagets IT-avdelning innan han började anlita Dustin.

– Förut ringde de anställda mig när det uppstod problem inom data och IT och då var jag tvungen att hitta det vi behövde, och se till att vi fick rätt licenser.

I dag är han lättad över att ha överlämnat det arbetet till Dustin.

– Dustin ser till att vi har de programvaror, licenser och den utrustning vi behöver, och de har skräddarsytt lösningar för oss. När vi får en ny anställd eller behöver någon sorts IT-lösning ringer vi Dustin, och så fixar de det. Vi har fått ett system som fungerar väldigt bra för oss, säger Amundsen.

Molnbaserad IT-driftstjänst

Veksthuset har också börjat använda Cloud Client, en molnbaserad IT-driftstjänst som förenklar vardagen för företaget.

– Det gör att systemen fungerar oavsett var i Norge vi befinner oss. Om en av datorerna har låst sig eller inte fungerar optimalt så löser Dustin det på distans, säger Christian Amundsen.

Med Cloud Client kan Veksthuset fokusera på sin egen verksamhet utan att de behöver tänka på drifts- och säkerhetsfrågor.

Skarvlöst samarbete

Något Amundsen är extra nöjd med är att de nu lägger mindre tid på att fixa IT-relaterade problem på egen hand och att han kan ägna mer tid åt sitt jobb.

– Vi har inga driftstopp på våra IT-utrustning längre, det hade vi ofta förut. Och om det uppstår problem så blir de lösta direkt. Nu har vi haft Dustin i ett år och vår utrustning har inte haft ett enda stopp.

När två företag inleder ett samarbete kan det ofta bli missförstånd och i början kan kommunikationen vara en utmaning. Så har det inte varit för Veksthuset och Dustin.

– Samarbetet har gått som smort från dag ett. En väldigt trevlig representant från Dustin levererade allt till oss. Han känner sig nog lite hemma här nu. Han satte också upp det trådlösa systemet och har varit en konsult som gett förslag på vilken sorts utrustning vi behöver, säger Christian Amundsen.

Vill du veta mer?

Gå in på dustin.se/solutions eller kontakta oss här.

Det här hjälpte Dustin Veksthuset med:

  • Interna IT-lösningar
  • Snabbare system
  • Bra priser på IT-utrustning
  • Heltäckande support
  • Skydd för utrustningen
  • Dataproblem i vardagen blir lösta direkt
  • Rapport en gång i månaden på vad de har gjort

Så blev det möjligt

UTMANING

Veksthuset saknade både internt fokus och kunskap om IT, och sökte en komplett IT-lösning som kunde stå för all infrastruktur.

LÖSNING

Dustin har skräddarsytt med de programvaror, licenser och utrustning som Veksthuset behöver. Tjänsten Cloud Client, vid datorkrångel kan Dustin lösa det på distans. Heltäckande support.

EFFEKT

Mer tid till annat än IT-relaterade problem. Inga driftstopp av IT-utrustningen. Problem blir lösta direkt.

18 maj 2018

Bättre konferensrum med rätt teknik

Utrusta konferensrummen med den senaste tekniken för att underlätta möten och presentationer. Med rätt prylar undviker ni teknikstrul och kan vara kreativa istället. Vi har valt ut fem innovationer som tar konferensrummet till nästa nivå.

21 maj 2019

5 bästa prylarna för dig som pendlar

Med rätt prylar blir pendlingen inte bara smidigare utan riktigt njutbar. Vi har valt ut ett antal smarta saker som gör att du kommer att längta efter transportsträckorna.

13 maj 2019

Modern Workplace sparar tid för Handelsanställdas förbund

Handelsanställdas förbund ville ha en mer användarvänlig IT-miljö. Mobil, säker och utan krångel. Lösningen blev tjänsten Modern Workplace från Dustin, som direkt gav tydliga fördelar för både användare och IT-avdelning.

7 maj 2019

Förenkla dina videokonferenser med smarta inbyggda videolösningar

Om du är på jakt efter en konferenslösning vid ditt skrivbord kan du sluta leta. Lösningen är inte långt borta. Faktum är att den redan är här.

24 april 2019

Enkel och samordnad kommunikation på riktigt

Plug and play, att enkelt kunna plugga in och komma igång, kan låta som en självklarhet. Men är det det? På Jabra jobbar man konsekvent med att kika på hur man hela tiden kan underlätta för sina kunder.

24 april 2019

Från tio minuter till tio sekunder

Statistik visar att majoriteten av alla videomöten som hålls blir försenade på grund av teknikstrul. Den genomsnittliga förseningen är 10 minuter och 40 sekunder. Den tiden tycker Lenovo att du ska använda till någonting bättre.

24 april 2019