Hyra bättre än att köpa.

En smidig mobil lösning, förbättrad ekonomi och ett steg mot ökad miljöhänsyn är några av vinsterna när Manpower Group Solutions valde att hyra telefoner av Dustin.

ManpowerGroup Solutions förser sina kunder med IT-support inom en specifik funktion eller tjänst. Ofta innebär det att en tekniker åker ut till ett företag för att hantera ett särskilt ärende. Det är en service som ställer höga krav på en fungerande mobillösning.

– Vi behövde en speciell lösning med större skärmar som gör det enklare för våra tekniker på fältet att jobba med det mobila gränssnitt som vi använder, berättar Peter Piskula, IT-chef.

När Peter kontaktade Dustin för några år sedan föreslog de en lösning där ManpowerGroup Solutions hyr en smart telefon i 18 månader, och efter avslutad period uppgraderar de till en ny modell. Förra året valde de Iphone 5s.

– Våra tekniker arbetar i vårt ärende­hanteringssystem där de kan se och avrapportera ärenden. Systemet är helt webbaserat, med ett gränssnitt som ger dem tillgång till en lista över sina ärenden. De uppdaterar och rapporterar i systemet. Dessutom förfogar de över en kunskapsdatabas. Allt de behöver för att kunna göra sitt jobb, säger Peter Piskula.

Den flexibla modellen med att hyra telefoner gör att ManpowerGroup Solutions minskar sina kostnader, jämfört med om de köpt telefoner.

När telefonerna lämnas tillbaka ansvarar Dustin för att de återvinns på ett miljövänligt sätt.

– Upplägget passar oss bra. Vi jobbar med miljöfrågor, är 14001-certifierade och har en återvinningspolicy. Våra datorer följer en process där vi säljer dem vidare till företag som hanterar dem. Med det här upplägget vet vi att mobilerna också tas om hand, säger Peter Piskula.

Sammanfattning

Utmaning
ManpowerGroup Solutions var ute efter en miljövänlig mobil lösning som löste IT-teknikernas problem att komma åt det webbaserade ärendehanteringssystemet – och den skulle även vara prisvärd.

 

Lösning
Iphone som tjänst möjliggjorde att ManpowerGroup Solutions kunde hyra enheter under 18 månader med en fast månadskostnad. I tjänsten ingår även full livscykelhantering, vilket innebär att Dustin efter periodens slut säkerställer att telefonerna återvinns på ett miljövänligt sätt.

 

Effekt
Valet för ManpowerGroup Solutions stod mellan en stor investering, som företaget själva skulle förvalta, alternativt köpa in lösningen som en tjänst. Valet att köpa tjänsten innebär fördelar som valfrihet, minskad administration och sänkta kostnader.

Text: Petra Malm

5 smarta prylar för att jobba på distans

Dustin,

När solen skiner är det trist att sitta på kontor. Varför inte ta med dig jobbet till trevligare platser? Här fem smarta prylar som låter dig jobba smartare när du är på språng.

4 juli 2018

Hur väljer jag rätt mobila enhet?

Dustin,

Med hundratals bärbara datorer i sortimentet kan det vara svårt att veta vad man ska börja. Därför har vi satt ihop en enkel guide för att hjälpa dig att välja rätt enhet utifrån just dina behov.

19 september 2017

Unboxing utan bekymmer

Dustin,

Att administrera nya mobiler är ofta ett långdraget och mödosamt arbete. Nu har Apple kommit med en tjänst som gör att du kan konfigurera företagets mobiler utan att ens vidröra dem.

29 november 2016

Underhåll med Ipad

Dustin,

Utomhusreklamföretaget JCDecaux trotsar den nedåtgående trenden i reklambranschen. En av företagets viktigaste uppgifter är att hålla det växande antalet reklamtavlor runt om i Finland i toppskick – till sin hjälp har man numera 200 Ipad.

27 september 2016

5 enkla tips för högre BYOD-säkerhet

Dustin,

BYOD-säkerhet är en stor oro för många företag. Ett bra sätt att ta vara på fördelarna med BYOD samtidigt som man får bättre kontroll, är att implementera en BYOD-policy eller en EMM-lösning. Men för de som ännu inte gjort det, har vi listat 5 enkla tips åt anställda för en högre BYOD-säkerhet.

7 augusti 2016

Full kontroll över företagets iOS-enheter

Dustin,

Trådlös övervakning, låsbar MDM-registrering och grundläggande installationer på plats innan mobilen packats ur förpackningen. Det är några av fördelarna med att hantera företagets iOS-enheter med hjälp av Apples Device Enrollment Program (DEP).

13 juni 2016