Har du strömskyddat din elektronik?

Strömavbrott och spänningsvariationer kanske inte inträffar varje dag men sker trots allt med jämna mellanrum. Med en ordentlig UPS har du det strömskydd du behöver.

Vad är egentligen en UPS?

UPS står för “Uninterruptible Power Supply”. Avbrottsfri kraftförsörjning direkt översatt. Avbrottsfri strömförsörjning om man vill vara lite mer pang på. Du vill nämligen att din elektronik ska ha ett stadigt och jämnt flöde av ström. All elektronik har maximala värden både vad gäller effekt (watt) och spänning (volt).

- Det som händer när strömmen går, eller rör sig över eller under önskade spänningsnivåer, är att din utrustning riskerar att ta skada. Liksom din verksamhets lönsamhet när allt ligger nere, säger Gustaf Wallin, Infrastrukturspecialist på Dustin.

Varför behöver du en UPS?

Föreställ dig vad ett elavbrott på en dag eller två skulle kosta ditt företag. För vissa kan ett avbrott på bara en timme innebära stora intäktsbortfall. Ändå är det många som inte riktigt är medvetna om elstörningar och hur man skyddar sig mot dem.

Har du en UPS ansluten till din elektronik har du det skydd du behöver om strömmen går. Eller fluktuerar som det så fint heter. Och du har hela tiden ett jämnt flöde av ström.

- Inte minst får du välbehövlig backuptid på 5-6 minuter att stänga ner system korrekt och kontrollerat, berättar Gustaf.

En UPS lämpar sig för exempelvis:

  • Trådlös nätverksutrustning (routrar, modem)
  • Datorer
  • TV-apparater
  • Säkerhetssystem
  • Spelkonsoler

Vad behöver du tänka på när du väljer en UPS?

Börja med att göra en inventering. Vad är det för utrustning som ska kopplas in? Hur affärskritisk är den? Och hur mycket backuptid behövs? Det sistnämnda har till stor del att göra med hur mycket utrustning du har kopplad till din UPS.

- Ju mer utrustning du har ansluten, desto mindre backuptid får du. Med andra ord är det viktigt att se till att din UPS ger reservkraft till din mest affärskritiska utrustning, påpekar Gustaf.

Efter att du inventerat och försökt svara på frågorna ovan är det enklare att lista ut vilken UPS som skulle passa just dig och din verksamhet. APC, del av Schneider Electric, har en mängd olika UPS-alternativ, precis som annan kringutrustning i form av nätverk och servrar.

- Vi hjälper gärna till att hitta rätt i djungeln. APC har både grymma instegsprodukter och mer avancerade lösningar, avslutar Gustaf.

27 oktober 2020

Så väljer du rätt skoldator

Processor, operativsystem och batteritid. Det är många aspekter att ta hänsyn till i valet av skoldatorer. Dustins skolexpert Christer Dahlström tipsar om hur du väl-jer rätt enhet för din verksamhet.

Rusta dig för effektiva distansmöten

Suddig bild och stökigt bakgrundsljud kan förstöra det bästa av möten. Som tur är finns det bra och prisvärd utrustning som på ett enkelt sätt förvandlar ditt skrivbord hemma, eller för den delen ditt stammishak, till en effektiv digital arbetsplats.

Allt fler förälskar sig i Ultra Wide

Med en Ultra Wide-skärm får du funktionaliteten av två skärmar i en. Möjligheten att kunna variera från en stor arbetsyta till flera olika fönster, helt utan skarv, gör den optimal för många typer av arbetsuppgifter.

Maximal kreativitet på mötet

Säg farväl till torra whiteboard-pennor och foton av mötesanteckningar på mobilen. Fredrik Degerblom, produktspecialist inom professionella skärmar på Samsung, berättar hur en digital whiteboard kan lyfta dina jobbmöten.

Den mobila arbetaren

Arbetet är inte längre en plats dit du går, det är något du gör. Och när många kan utföra sitt arbete var som helst och när som helst, ökar kraven på arbetsverktygen. Däribland headsetet.

Undvik fallgroparna med digitala möten

När fler jobbar hemifrån kan ditt företag få effektivare möten på köpet. Men de kräver också mer planering.