FURUNO tar sjöfartsnavigering till en högre nivå

Det har varit värdefullt att kunna skala upp och skala ner vad vi får från Dustin.

FURUNO i Danmark är världsledande på utbildningar inom elektronisk sjökortsträning. Sedan två år tillbaka är det Dustin som står för den heltäckande IT-driftslösningen.

Med över 3 000 anställda runt hela världen är FURUNO en av de största spelarna på marknaden för marinelektronik. Huvudkontoret finns i Japan och sedan 1987 är FURUNO etablerat i Danmark. Företaget utvecklar, säljer och ger service åt navigations- och kommunikationsutrustning samt fisksökning – inklusive elektroniska sjökortssystem.

Från klassrum till onlinekurs

Just elektroniska sjökortssystem (Electronic Chart Display and Information Systems – ECDIS) ställer höga krav på dem som ska använda dem. När IMO (International Maritime Organization) gick ut med att samtliga frakt- och passagerarfartyg måste vara utrustade med elektroniska sjökort senast år 2018, såg FURUNO en möjlighet att stärka sitt kursutbud. FURUNO började arbetet med att expandera klassundervisningen till undervisning i molnet, så att rederier världen över skulle kunna kompetensutveckla sina anställda lokalt. Detta var sex år sedan.

– Vi ville skapa en träningsplattform där en användare kunde koppla upp sig mot en server i molnet, så att vi lätt kunde erbjuda uppdaterad mjukvara utan att behöva skicka ut nya versioner till användaren. Vi saknade den kunskap som krävdes, och sträckte då ut en hand till Dustin, säger Kaspar De Linde, senior instructor på FURUNO Maritime Training.

Tillförlitlig molnbaserad IT-lösning

FURUNO fick hjälp med all IT-infrastruktur och hårdvara av Dustin, medan ett indiskt bolag skötte utvecklingen av mjukvaran.

För sex år sedan inleddes samarbetet med Dustin. FURUNO får hjälp med att bygga upp och driva sin IT-infrastruktur, hosting och hårdvara. Det innebär att underhållning av IT-infrastrukturen och hosting sköts av Dustin. Jens W. Rulle, som är avdelningschef på FURUNO Maritime Training, är väldigt nöjd med partnerskapet med Dustin.

Jens W Rulle Avdelningschef Furono

Jens W. Rulle, avdelningschef FURONO Maritime Training.

– Upptiden på vårt system har från start varit nästan hundra procent. Vår datatunga mjukvara har ibland körts på 75 ställen runt om i världen samtidigt, och det kräver en pålitlig molnbaserad IT-lösning, säger Jens W. Rulle.

Kaspar De Linde håller med, och tillägger:

– Över tid har Dustin varit väldigt flexibla, vi får alltid den hjälp vi behöver, även utanför kontorstid eller under helger.

– Det har varit värdefullt att kunna skala upp och skala ner vad vi får från Dustin. Vi började med några få användare, men allteftersom efterfrågan har ökat har vi också kunnat få det vi behöver, säger Kaspar De Linde.

Först i klassen

Effekterna av att ha varit tidigt ute medan konkurrenterna stod och stampade är tydliga, enligt Jens W. Rulle.

– Dustin har gjort det möjligt för oss att sprida vår träning till över 300 träningsstationer över hela världen. Vi har kunnat ta träningen kring sjöfart och elektroniska sjökortssystem till en mycket högre nivå jämfört med våra konkurrenter. Nu tittar vi på hur vi ska fortsätta vara världsledande, förhoppningsvis med Dustin vid vår sida, säger Jens W. Rulle.

Vill du veta mer?

Gå in på dustin.se/solutions eller kontakta oss här.

Så blev det möjligt

UTMANING

Skapa en högpresterande operativ IT-plattform som effektivt och säkert kunde distribuera FURUNOs datordrivna träningsprogram över hela världen.

LÖSNING

Dustin har utvecklat och levererat en heltäckande 360 graders IT-lösning bestående av en specialutvecklad molnbaserad IT-miljö. Hosting, hårdvara och support från Dustin.

EFFEKT

FURUNO är den enda utvecklaren av elektronisk sjökortssystems-träning som kan erbjuda bolag lokal online-träning med hotline-support. Bolagen slipper skicka sina navigatörer på dyra och tidskrävande resor till FURUNOs danska eller internationella träningscentra.

FURUNO

FURUNO grundades 1949 för att marknadsföra världens första ekolod. Tillverkningen sker i dag i fyra fabriker i Japan samt två fabriker i Kina. FURUNOs huvudkontor finns i den japanska staden Nishinomiya. Företaget har 3 000 anställda världen över, varav cirka 65 i Danmark.

10 fördelar med tjänster i molnet

Dustin,

Allt fler företag väljer att prenumerera på molnbaserade digitala verktyg istället för att köpa och installera program hemmavid. Molnbaserade tjänster har blivit lättillgängliga och kostnaderna är betydligt lägre än för bara ett par år sedan.

25 oktober 2018

Molnbaserade samarbetsverktyg ökar inom svenska företag

Dustin,

Effektivare samarbeten, bättre och snabbare beslut och minskade e-postmängder är några av fördelarna med digitala samarbetsverktyg.

24 oktober 2018

Därför satsar företagen på hyperkonvergerat

Dustin,

Hyperkonvergerad infrastruktur har gått från hype till förstahandsval för många större företag och myndigheter. Nu är det dags även för mindre företag att testa framtidens datacenter som ger minskat underhåll och ökad skalbarhet.

20 augusti 2018

Shadow Cloud – vad är det och hur går det till?

Dustin,

Vad är Shadow Cloud? Är du tveksam till att lägga ditt företags data i molnet? Hela 90 % av företagen har idag medvetet valt att använda någon form av molntjänst. Web hosting, CRM-system och inte minst backup och Disaster Recovery är bland de populäraste molntjänsterna som företag använder sig av.

29 juni 2018

Hyperkonvergens: Lösningen på alla problem, eller alla äggen i en korg?

Dustin,

Vad menas med hyperkonvergens? Hyperkonvergens är en teknologi där infrastrukturen i datarummet har samlats i ett system.

29 juni 2018

Fokus på verksamheten

Dustin,

GDL är ett transport- och logistikföretag under snabb tillväxt. När GDL:s moderbolag beslutade att decentralisera IT till dotterbolagen i Sverige och Danmark rekryterades IT-chefen Carl Terneus. Han hittade sin IT-partner i Saldab, en del av Dustin Group.

28 juni 2018