Fokus på verksamheten

Vi letade efter en snabbfotad IT-partner som är lyhörd, begriper sig på våra behov och kan agera snabbt på dessa.

GDL är ett transport- och logistikföretag under snabb tillväxt. När GDL:s moderbolag beslutade att decentralisera IT till dotterbolagen i Sverige och Danmark rekryterades IT-chefen Carl Terneus. Han hittade sin IT-partner i Saldab, en del av Dustin Group.

– Vi behövde ge IT en helt annan uppmärksamhet. Dels handlade det om att se över våra arbetssätt och processer, och dels om att effektivisera och flytta fokus till verksamheten, säger Carl Terneus.

I dag är de flesta leverantörer och system utbytta, och server- och applikationsdriften ligger numera i Saldabs egna datahall. Dessutom levererar Saldab klienthantering, produktförsörjning och 1stLine Support till GDL:s användare.

– Vår IT är indelat i områdena Tech och Verksamhet. Med Saldabs leverans har vi kunnat minska bemanningen på Tech och kan i dag nästan helt och hållet fokusera på att stödja och utveckla vår verksamhetsnära IT. För det tar vi också hjälp av Saldabs arkitekter, projektledare och tekniker för att hitta de bästa lösningarna, säger Carl Terneus.

Carl Terneus Saldab

Carl Terneus.

Entreprenörskap i alla led

När GDL såg sig om efter en leverantör hade de en ganska tydlig bild i huvudet. Framför allt förstod de från tidigare affärer att företagskulturen spelar mer roll än vad man kan tro. GDL såg sig därför om efter en leverantör som passade bra in i den verklighet som GDL verkar i.

– Vi letade efter en snabbfotad IT-partner som är lyhörd, begriper sig på våra behov och kan agera snabbt på dessa. Saldab är detta ut i fingerspetsarna. Det är en leverantör som verkligen förstår sig på och bejakar begreppet time to market.

Målet är en toppmodern plattform

Carl Terneus har siktet inställt på att förverkliga en toppmodern IT-plattform för GDL. Han beskriver målet genom tre bestämda kriterier: skalbarhet, effektiva verksamhetsprocesser, och förutsättningar för ett gott entreprenörskap hos transportledarna.

– Annars är såklart automatisering något hela branschen tittar på, lägger Carl till.

– Det handlar om att få allt från IT-system till lastbilar att bli självkörande. Just nu har vi faktiskt ett sådant projekt tillsammans med Volvo med bilar som ska gå mellan Borås och Göteborg.

Så blev det möjligt

UTMANING

Hitta en IT-leverantör som kunde vara lika snabbfotad som GDL. Det vill säga någon som hade möjlighet att leverera stabila och säkra IT-tjänster till en snabbväxande verksamhet.

LÖSNING

Migrering av befintliga serverplattformar till Saldabs datacenter och införande av tjänsteleverans gällande drift av servrar, nätverk, WiFi, applikationer, klienthantering och servicedesk. Rådgivande roll i dialogen med GDL:s applikationsleverantörer.

EFFEKT

Med Saldabs leverans har kunden kunnat fokusera på att stödja verksamheten och helt fokusera på verksam-hetsnära IT, något som är väldigt viktigt då kunden har en stark tillväxt såväl organiskt som via förvärv.

Vill du veta mer?

Gå in på dustin.se/solutions eller kontakta oss här.

Läs fler artiklar om hur vi gjort olika infrastrukturlösningar för andra kunder

28 juni 2018

GUIDE: Molntjänster – så funkar de

Att använda molntjänster är inget nytt, utan något som på sätt och vis kan sägas ha funnits med sedan internet slog igenom. Men det är på senare år blivit en lösning som både privatpersoner och företag har stor nytta av.

21 februari 2019

Digitaliseringsstrategi: 5 tips för att lyckas

Digitalisering, eller digital transformation, är en hög prioritet för svenska IT-chefer. Vi har därför valt att göra detta till en central punkt på Dustin Expo som äger rum i Stockholm den 21 – 22 mars.

28 januari 2019

Så mycket kostar ett dataintrång

30 miljoner kronor. Så mycket kostar det genomsnittliga dataintrånget enligt den senaste studien från Ponemon Institute. Risken att drabbas är större än någonsin men med rätt skydd kan du minimera den avsevärt.

27 januari 2019

Outsourcing av IT-drift: 5 steg för att lyckas

När du ska outsourca IT-drift finns ingen plats för misstag - men mycket kan gå fel. Det gäller att planera långsiktigt, fokusera på rätt saker och inte missa viktiga detaljer.

17 januari 2019

Fem tips för att lyckas med molnet

Köpa molntjänster låter superenkelt, men vägen dit är inte alltid smärtfri. Tipsen för att lyckas: noggrann nulägesanalys, en projektplan för hur du når dina mål och en optimerad molnmiljö.

4 januari 2019

Att lyssna är nyckeln till att lyckas med kundens IT-lösning

Nyckeln till att lyckas med en IT-lösning är att anpassa den efter kundens behov. För detta krävs lyhördhet, menar Jesper Folkmann, teknisk lead på Dustin Managed Hosting Services i Danmark.

3 januari 2019