Arbetsplats

Fem skäl att välja Windows 10 Pro

Windows 10 Pro i kombination med en ny PC ger nya möjligheter för dig och ditt företag. Här är fem skäl att ta steget till ett modernt operativsystem och en ny dator.

1. Det supersäkra säkerhetssystemet

”Vi har hackat din server. Sätt över 10 000 kronor i bitcoins idag, annars sprider vi din företagsinformation…” Ja, IT-attacker är tyvärr vanliga – två av tio småföretagare har någon gång blivit utsatta. Med Windows 10 Pro kan du känna dig trygg med att du har det säkraste operativsystemet på marknaden, ett operativsystem som gör det betydligt mycket svårare att hacka sig in i din IT-miljö.

Windows 10 Pro levereras med inbyggda säkerhetsfunktioner som bland annat brandvägg och internetskydd som skyddar mot virus, skadlig kod och utpressningstrojaner.

2. Bekvämligheten i Windows Hello

Handen på hjärtat – hur många olika pinkoder och lösenord använder du? Och hur svåra är de egentligen att lista ut? Med nya funktionen Windows Hello slipper du koder och lösenord och kan öppna datorn och kompatibla applikationer med extra säker biometrisk teknik. Du kan välja mellan ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsare – båda är betydligt säkrare än pinkod eller lösenord. Dessutom går det ungefär tre gånger fortare att logga in.

Bekvämt, lite coolt – och mycket säkrare.

3. Chansen att bli galet kreativ

Den digitala världen kan ibland kännas lite fyrkantig. Inget slår väl papper och penna när man ska vara kreativ? De moderna Windows 10 Pro-datorerna utmanar nu det analoga arbetssättet – med pekskärmar och digitala pennor.

Windows 10 Pro är kompatibelt med flera olika pennor som erbjuder en rad funktioner. Pennorna innehåller inte något bläck, men det känns så. Den innovativa och känsliga Windows Ink-tekniken gör att pennan rör sig lika snabbt som dina idéer.

Ta anteckningar, navigera, rita, skissa och redigera direkt på skärmen. Enbart din fantasi sätter gränserna för hur produktiv och kreativ du kan vara med en digital penna.

4. Möjligheten till total flexibilitet

Vem orkar kånka runt på en fyrakilos-laptop från 2010? De moderna datorerna väger under ett kilo, vilket är bra både för din rygg och för möjligheten att ta med din laptop dit du ska, så att den är tillgänglig när du behöver den. Med 20 timmars batteritid behöver du inte heller leta efter eluttag om du är på resande fot.

Med några enkla handrörelser kan du dessutom förvandla din laptop till en surfplatta och scrolla fritt med fingret eller en digital penna. Inte så dumt om du har begränsat med tid och utrymme. Kanske på bussen, i soffan, på golvet – var du än befinner dig – skicka e-post, redigera och sök, var som helst, när som helst.

5. Den sköna känslan av att allt bara funkar

Det är bara att inse – nya, moderna teknikprylar är kul. Och har du barn därhemma lär en snygg, tunn laptop med HD-, pek- och infinity-skärm imponera. Inte minst när den dessutom jobbar snabbt.

Men framför allt är det mindre krångel med en ny dator och ett modernt operativsystem som Windows 10 Pro. Du kan ägna dig åt det du brinner för och känna dig lugn över att tekniken fungerar som den ska

Hitta din nya PC-favorit med Windows 10 Pro

Du har väl inte missat att supporten har upphört för det elva år gamla operativsystemet Windows 7? Därför rekommenderas du att gå över till Windows 10 Pro.