Experten Fredrik: Dustin en tjänsteleverantör

Dustin har idag 360 medarbetare som levererar tjänster i hela Norden. Detta i kombination med vårt starka utbud av produkter och en effektiv logistik. Fredrik Berg är en av IT-experterna som jobbar med tjänster och i den här texten berättar han om tjänsten Modern Workplace.

Enkelhet

Det har varit på gång förut, skapandet av den framtida digitala arbetsplatsen. Men förutsättningarna har inte riktigt funnits där för att få det så smidigt, säkert och användarvänligt som vi önskat.

För ett antal år sedan skapade Apple något som kallas DEP vilket var starten på ett nytt sätt att hantera och installera enheter åt användarna. En enhet skickas till användaren som tar upp den ur obruten förpackning, loggar in och får alla de funktioner och applikationer som behövs, knutet till företaget med den önskade säkerhet om krävs. Allt hanterat utan att någon från IT behöver göra handpåläggning.

Den typen av lösningar gör mycket för användarupplevelsen samtidigt som företagen kan göra stora kostnadsbesparingar. Inte undra på att många har velat se en liknande lösning i PC-världen.

Nu är den här genom Modern Workplace från Dustin. Modern Workplace är en tjänst för företag som vill öka säkerheten, få kontroll på enheter, information och användaridentiteter och samtidigt ge användarna en optimal och enkelt upplevelse.

Trenden

Det finns 4 viktiga faktorer som påverkar den förändring som just nu sker och som ställer stora krav på företagen som vill attrahera framtida arbetskraft.

  • Vi skall kunna arbeta var vi vill, framförallt där vi är mest kreativa.
  • Vi använder flera enheter i vårt arbete och vill använda den enhet som passar oss bäst.
  • Den yngre generationen träder in på arbetsmarkanden, är techdriven, van att multitaska och ställer samtidigt högre krav på balans mellan arbete och privatliv.
  • Ökandet av säkerhetshot genom cryptoware och den nya lagen GDPR (General Data Protection Regulation) ställer höga krav på säkerheten. Det blir viktigt att hantera detta på ett enkelt sätt genom att identifiera, hantera och skydda känslig data samt upprätthålla den rapportering som krävs.

Modern Workplace

Dustin levererar Modern Workplace på världsledande funktioner från Microsoft genom Enterprise Mobility + Security och Microsoft 365. Genom detta är vi en modern tjänsteleverantör som ligger i framkant.

Genom Modern Workplace hanterar Dustin era enheter efter den kravställning ditt företag har både vad gäller hårdvaran och tjänsterna.

Företagets användare kan ringa till en support i världsklass genom vår servicedesk och företaget kan öka och minska licenserna.

Vi strävar alltid efter att hjälpa företagen och deras användare att hitta optimal balans mellan säkerhet och användarupplevelse.

Det bästa av allt? Eftersom det är en modern tjänst lanseras nya smarta funktioner för att öka effektiviteten och förbättra säkerheten kontinuerligt. Allt för att du som företag ska kunna fokusera på det du gör bäst.

Vi lever i en värld av ständiga förändringar, är du intresserad av en modern digital arbetsplats, kontakta oss så berättar vi mer.

”Det är inte den starkaste arten som överlever, inte heller den mest intelligenta, utan den art som bäst anpassar sig till förändring” – Charles Darwin

Text: Fredrik Berg

26 februari 2018

Guide: På jakt efter den perfekta bildskärmen?

Voxicon har med stor sannolikhet den skärm du är på jakt efter. Oavsett vilken skärm du väljer får du riktigt mycket kvalitet för pengarna.

31 maj 2019

När är du som mest fokuserad?

Vi fokuserar alltför mycket på vad vi ska göra, och tänker för lite på när vi gör det, enligt den amerikanske författaren Daniel Pink, som själv är noga med vad han planerar in på eftermiddagarna.

28 maj 2019

Nya Dell Latitude – skapad för den moderna användaren

Dells bärbara Latitude-familj för företagsmarknaden har fått en helt ny design och flera smarta funktioner, skapade med den moderna användaren i åtanke.

27 maj 2019

Bättre konferensrum med rätt teknik

Utrusta konferensrummen med den senaste tekniken för att underlätta möten och presentationer. Med rätt prylar undviker ni teknikstrul och kan vara kreativa istället. Vi har valt ut fem innovationer som tar konferensrummet till nästa nivå.

21 maj 2019

5 bästa prylarna för dig som pendlar

Med rätt prylar blir pendlingen inte bara smidigare utan riktigt njutbar. Vi har valt ut ett antal smarta saker som gör att du kommer att längta efter transportsträckorna.

13 maj 2019

Modern Workplace sparar tid för Handelsanställdas förbund

Handelsanställdas förbund ville ha en mer användarvänlig IT-miljö. Mobil, säker och utan krångel. Lösningen blev tjänsten Modern Workplace från Dustin, som direkt gav tydliga fördelar för både användare och IT-avdelning.

7 maj 2019