Experten Fredrik: Dustin en tjänsteleverantör

Dustin har idag 360 medarbetare som levererar tjänster i hela Norden. Detta i kombination med vårt starka utbud av produkter och en effektiv logistik. Fredrik Berg är en av IT-experterna som jobbar med tjänster och i den här texten berättar han om tjänsten Modern Workplace.

Enkelhet

Det har varit på gång förut, skapandet av den framtida digitala arbetsplatsen. Men förutsättningarna har inte riktigt funnits där för att få det så smidigt, säkert och användarvänligt som vi önskat.

För ett antal år sedan skapade Apple något som kallas DEP vilket var starten på ett nytt sätt att hantera och installera enheter åt användarna. En enhet skickas till användaren som tar upp den ur obruten förpackning, loggar in och får alla de funktioner och applikationer som behövs, knutet till företaget med den önskade säkerhet om krävs. Allt hanterat utan att någon från IT behöver göra handpåläggning.

Den typen av lösningar gör mycket för användarupplevelsen samtidigt som företagen kan göra stora kostnadsbesparingar. Inte undra på att många har velat se en liknande lösning i PC-världen.

Nu är den här genom Modern Workplace från Dustin. Modern Workplace är en tjänst för företag som vill öka säkerheten, få kontroll på enheter, information och användaridentiteter och samtidigt ge användarna en optimal och enkelt upplevelse.

Trenden

Det finns 4 viktiga faktorer som påverkar den förändring som just nu sker och som ställer stora krav på företagen som vill attrahera framtida arbetskraft.

  • Vi skall kunna arbeta var vi vill, framförallt där vi är mest kreativa.
  • Vi använder flera enheter i vårt arbete och vill använda den enhet som passar oss bäst.
  • Den yngre generationen träder in på arbetsmarkanden, är techdriven, van att multitaska och ställer samtidigt högre krav på balans mellan arbete och privatliv.
  • Ökandet av säkerhetshot genom cryptoware och den nya lagen GDPR (General Data Protection Regulation) ställer höga krav på säkerheten. Det blir viktigt att hantera detta på ett enkelt sätt genom att identifiera, hantera och skydda känslig data samt upprätthålla den rapportering som krävs.

Modern Workplace

Dustin levererar Modern Workplace på världsledande funktioner från Microsoft genom Enterprise Mobility + Security och Microsoft 365. Genom detta är vi en modern tjänsteleverantör som ligger i framkant.

Genom Modern Workplace hanterar Dustin era enheter efter den kravställning ditt företag har både vad gäller hårdvaran och tjänsterna.

Företagets användare kan ringa till en support i världsklass genom vår servicedesk och företaget kan öka och minska licenserna.

Vi strävar alltid efter att hjälpa företagen och deras användare att hitta optimal balans mellan säkerhet och användarupplevelse.

Det bästa av allt? Eftersom det är en modern tjänst lanseras nya smarta funktioner för att öka effektiviteten och förbättra säkerheten kontinuerligt. Allt för att du som företag ska kunna fokusera på det du gör bäst.

Vi lever i en värld av ständiga förändringar, är du intresserad av en modern digital arbetsplats, kontakta oss så berättar vi mer.

”Det är inte den starkaste arten som överlever, inte heller den mest intelligenta, utan den art som bäst anpassar sig till förändring” – Charles Darwin

Text: Fredrik Berg

26 februari 2018

Denna artikel taggas

Vad betyder begreppet workstation?

En workstation är så mycket mer än bara en kraftfull dator. Vi satt oss ned med HP:s Workstation-specialist för att reda ut exakt vad ordet betyder.

23 april 2019

Spara utsläpp och pengar med återanvändning

Fullt fungerande IT-utrustning skrotas när prylarna istället skulle kunna säljas vidare och göra både miljön och företagets ekonomi en tjänst. Så här får gamla IT-prylar nytt liv.

17 april 2019

Jobba smartare – 5 teknikprylar som lyfter arbetsdagen

Dator, mobil och rätt mjukvara är grundläggande krav för en fungerande arbetsdag. Men det finns massor av andra smarta tekniktillbehör som kan göra din dag roligare och mer effektiv.

20 mars 2019

Viktigt att ny teknik bidrar till att stärka lärandet

– Vi hjälper skolorna med att dra nytta av modern teknik så att de i sin tur kan stärka lärandet och göra eleverna redo för att verka i samhället. Det säger Christer Dahlström, Senior Solution Architect på Dustin, en av Nordens ledande IT-leverantörer.

19 mars 2019

Så fick Oslos elever nya datorer i tid

Bra planering och logistik är avgörande vid stora leveranser. För Dustin var det mycket som skulle stämma när Oslos skolor skulle ha tusentals nya datorer på plats inför skolstarten.

14 mars 2019

Digital förskola skapar i 3D

För norska skol- och vårdkoncernen Norlandia var IT-utrustningen tidigare spretig och svår att underhålla. Skräddarsydd webbutik och standardiserad leverans från Dustin blev lösningen.

5 mars 2019