Experten Fredrik: Dustin en tjänsteleverantör

Dustin har idag 360 medarbetare som levererar tjänster i hela Norden. Detta i kombination med vårt starka utbud av produkter och en effektiv logistik. Fredrik Berg är en av IT-experterna som jobbar med tjänster och i den här texten berättar han om tjänsten Modern Workplace.

Enkelhet

Det har varit på gång förut, skapandet av den framtida digitala arbetsplatsen. Men förutsättningarna har inte riktigt funnits där för att få det så smidigt, säkert och användarvänligt som vi önskat.

För ett antal år sedan skapade Apple något som kallas DEP vilket var starten på ett nytt sätt att hantera och installera enheter åt användarna. En enhet skickas till användaren som tar upp den ur obruten förpackning, loggar in och får alla de funktioner och applikationer som behövs, knutet till företaget med den önskade säkerhet om krävs. Allt hanterat utan att någon från IT behöver göra handpåläggning.

Den typen av lösningar gör mycket för användarupplevelsen samtidigt som företagen kan göra stora kostnadsbesparingar. Inte undra på att många har velat se en liknande lösning i PC-världen.

Nu är den här genom Modern Workplace från Dustin. Modern Workplace är en tjänst för företag som vill öka säkerheten, få kontroll på enheter, information och användaridentiteter och samtidigt ge användarna en optimal och enkelt upplevelse.

Trenden

Det finns 4 viktiga faktorer som påverkar den förändring som just nu sker och som ställer stora krav på företagen som vill attrahera framtida arbetskraft.

  • Vi skall kunna arbeta var vi vill, framförallt där vi är mest kreativa.
  • Vi använder flera enheter i vårt arbete och vill använda den enhet som passar oss bäst.
  • Den yngre generationen träder in på arbetsmarkanden, är techdriven, van att multitaska och ställer samtidigt högre krav på balans mellan arbete och privatliv.
  • Ökandet av säkerhetshot genom cryptoware och den nya lagen GDPR (General Data Protection Regulation) ställer höga krav på säkerheten. Det blir viktigt att hantera detta på ett enkelt sätt genom att identifiera, hantera och skydda känslig data samt upprätthålla den rapportering som krävs.

Modern Workplace

Dustin levererar Modern Workplace på världsledande funktioner från Microsoft genom Enterprise Mobility + Security och Microsoft 365. Genom detta är vi en modern tjänsteleverantör som ligger i framkant.

Genom Modern Workplace hanterar Dustin era enheter efter den kravställning ditt företag har både vad gäller hårdvaran och tjänsterna.

Företagets användare kan ringa till en support i världsklass genom vår servicedesk och företaget kan öka och minska licenserna.

Vi strävar alltid efter att hjälpa företagen och deras användare att hitta optimal balans mellan säkerhet och användarupplevelse.

Det bästa av allt? Eftersom det är en modern tjänst lanseras nya smarta funktioner för att öka effektiviteten och förbättra säkerheten kontinuerligt. Allt för att du som företag ska kunna fokusera på det du gör bäst.

Vi lever i en värld av ständiga förändringar, är du intresserad av en modern digital arbetsplats, kontakta oss så berättar vi mer.

”Det är inte den starkaste arten som överlever, inte heller den mest intelligenta, utan den art som bäst anpassar sig till förändring” – Charles Darwin

Text: Fredrik Berg

26 februari 2018

Så kan snabba SSD-diskar höja produktiviteten i din verksamhet

Tar det lång tid att starta upp datorn eller att föra över filer till din backup-disk? Med den nya NVMe-tekniken kan du räkna med ännu snabbare dataöverföring, kortare väntetider och högre produktivitet.

Tips och tricks för att få ut mer av Microsoft Teams

Fler och fler får upp ögonen för hur Microsoft Teams kan användas för att kommunicera både internt och externt, men långt ifrån alla vet hur de ska få ut det mesta av programmet. Vi ger dig tipsen som kommer att göra din Teamsupplevelse bättre.

TIPS: Vett och etikett för videomötet

Videosamtal sparar både tid och miljöresurser. Men de medför också vissa utmaningar. Här är expertens bästa tips för ett smidigt digitalt sammanträde.

Allt du behöver i ett paket

Contour Travel Kit kombinerar några av Contour Designs populäraste produkter. Tanken är att du ska kunna bära med dig dem och sätta upp en ergonomisk arbetsplats var du än är.

Så skapar du ett ergonomiskt kontor hemma

Våra ursäkter är slut, men våra dåliga vanor finns kvar. Det är dags att jobba mer ergonomiskt hemifrån.

Är du redo för framtidens medarbetare?

Vi rusar in i en ny era av att jobba hemifrån. Då är det på sin plats att ta död på myten om att inte blanda privatliv med arbetsliv.