Enkla, säkra och prisvärda IT-lösningar för små och medelstora företag

Med färdigpaketerade lösningar som fungerar direkt ur lådan vill HPE, Dustin och Aruba göra det lättare att skapa en smart och säker IT-miljö.

Företag med upp till 500 anställda har idag samma behov av effektiva och välfungerande IT-lösningar som de stora företagen, men var börjar man? Det mindre företaget börjar kanske med nätverket eller med en server, men valet är sällan enkelt. Inte nog med att rätt server ska väljas; i den ska det sitta diskar, minne, processorer och ett operativsystem.

– Vi vet hur svårt många tycker att det är att köpa servrar, så vi satte oss ner och funderade över hur vi skulle kunna göra det lättare, säger Magnus Wetterberg på HPE.

Lösningen blev ett antal färdigkonfigurerade serverpaket där HPE står för servrarna, Techdata för monteringen och Dustin för försäljningen. Målet med de färdigpaketerade servrarna är att de ska vara enkla att köpa och enkla att komma igång med.

Paketeringarna utgår från några av de vanligaste standardservrarna. I dagsläget säljs 13 färdigmonterade modeller som ska täcka de vanligaste arbetslasterna för små och medelstora företag, från enkla mikroservrar för några tusenlappar till tunga rackmodeller. Till skillnad från majoriteten av alla servrar som säljs är de i princip körbara från start.

– Kunden får hem en kartong med en server som har alla optioner monterade och det tycker många är oerhört smidigt. De får garanti för hela lösningen, och om de har höga krav på sin servermiljö kan de köpa till en så kallad garantiförstärkning, säger Magnus Wetterberg.

Ta del av aktuella erbjudanden på färdigpaketerade lösningar från HPE.

Många företag vill ha egna servrar

Det blir allt vanligare att företag lägger sin data i molnet, men trots det ser Magnus hur serverbehovet faktiskt ökar. Att lägga företagets e-post på en egen server är det kanske ingen som gör idag, men för filer, skrivare och lagring av data är en egen servern ett bra val.

– Många företag vill fortfarande ha servrar i egna datahallar. Det kan vara för att de vill ha kontroll över data, för att de vill ha kortare accesstider eller för att det finns speciella regler som rör deras verksamhet. Det finns också de som börjar i molnet men som byter till egna servrar när kostnaderna för att plocka ner data blir för stora.

Smarta nätverkslösningar från Aruba

Ett annat orosmoment för många företagare är nätverket och där kommer HPE-ägda Aruba in i bilden. Med sina lösningar HPE Office Connect och Aruba Central täcker de in de behov som finns hos verksamheter med allt från några få till flera tusen användare.

– När man köper nätverk oavsett storlek på företaget är det viktigt att det är enkelt att konfigurera, att GUI:t är enkelt att förstå samt att service och support ingår, säger Niklas Stolperud på Aruba när han hälsar på i Dustin Concept Store för att demonstrera företagets Office Connect-serie. Office Connect lämpar sig för företag med upp till 100 anställda och här är nyckelordet enkelhet.

– Vem som helst kan komma hit och köpa ett paket med den här lösningen, åka hem och sätta upp nätverket på fem minuter. Allting konfigureras i appen och det är också den du använder för att sätta upp gäst-wifi och göra andra inställningar. I och med att HPE har support på produkterna finns det alltid någon att ringa till om man skulle behöva hjälp.

Molnbaserad lösning för större företag

För ett mindre bolag räcker det oftast med den enkla funktion som finns i Office Connect, men för större bolag kan det bli aktuellt att titta på Aruba Central, som är en molnbaserad lösning med enterprise-klassad hantering och monitorering. Niklas Stolperud berättar att lösningen är väldigt populär bland verksamheter som skolor, kommuner, hotellkedjor och butiker.

– Det man kan säga generellt om de här lösningarna är att det aldrig har varit lättare att komma igång och sätta upp en smart och säker IT-miljö, oavsett om ditt företag har en egen IT-avdelning eller inte, avslutar Niklas.

5 goda skäl att välja utvalda servrar och tillbehör från HPE

  • Monterat och körklart
  • Testat
  • Garanti på hela lösningen
  • Bara att ladda ett OS
  • Paketpris

5 goda skäl att välja Office Connect från Aruba

  • Flexibel deployment
  • Användarvänligt gränssnitt
  • Levande nätverksanalyser genom Aruba Clarity
  • Lokal manangering om molnanslutningen misslyckas
  • Smart licenshantering
Fokus

Magnus Wetterberg

Category Manager,
HPE Computer

Niklas Stolperud

Nordic Channel and Distribution Manager,
Aruba | Hewlett Packard Enterprise

5 april 2019

Orsakerna till ökända IT-misstag

Patientsamtal lades ut på nätet och utländska aktörer fick tillgång till viktiga styrsystem. Det är bara två av de stora säkerhetsmissar som har uppmärksammats nyligen. Bakom många av dem finns – ja just det, den mänskliga faktorn.

10 juni 2019

Vilka är fördelarna med molnmanagerat nätverk?

Molnmanagerat nätverk innebär massor av fördelar jämfört med traditionella lösningar. Har du bytt ut ditt gamla nätverk än?

23 maj 2019

Edge – det här behöver du tänka på för att stå rustad för framtiden

Just nu sker ett skifte för att hitta en bra balans mellan vad som bör läggas i molnet vs lokalt för att på bästa sätt stötta affärsmodeller och företagens behov.

25 april 2019

Cyberbrott kostar mer än naturkatastrofer

Den kraftigt ökande cyberbrottsligheten kostar individer, organisationer och samhället enorma belopp varje år. Undersökningar visar att nordiska företag ofta saknar grundläggande försvar mot dessa attacker.

14 april 2019

Dustin designar IT-infrastruktur för vården

PatientSky är en öppen plattform som underlättar livet för vårdgivare och deras kunder, tack vare en robust infrastruktur som garanterar drift- och datasäkerhet.

13 mars 2019

Utmaningar i den digitala skolan – och lösningen

Många företag har redan börjat se fördelarna med att flytta sin klienthantering till molnet – och nu följer skolorna efter.

1 mars 2019