Enkel och samordnad kommunikation på riktigt

Plug and play, att enkelt kunna plugga in och komma igång, kan låta som en självklarhet. Men är det det? På Jabra jobbar man konsekvent med att kika på hur man hela tiden kan underlätta för sina kunder. Vad kan vi förbättra? Hur kan vi förenkla en viss lösning ytterligare?

- När vi säger Plug and play ska det verkligen bara vara att dra igång. Ljudet ska höras tydligt och mikrofonerna ska rikta sig mot den som pratar, fokusera på rösten och brusreducera, säger Therése Öhman, Marketing Manager Sweden på Jabra.

Nuförtiden är arbetet en tjänst

Tidigare gick man varje dag till ett kontor. Numera har man en tjänst och ser till att få jobbet gjort. Något som underlättar enormt är om verksamhetens kommunikationstjänster är samordnade. Att man oavsett var man befinner sig snabbt kan komma igång och hålla videomöten. Hos Jabra talar man mycket om UC – Unified Communications, vilket betyder integrerade kommunikationstjänster som samordnar och effektiviserar kommunikationen. Tanken är att man när som helst, hur som helst och var som helst ska kunna kommunicera smärtfritt. Genom att kunna visa upp närvarostatus och hur man vill bli kontaktad (om man vill bli kontaktad) gör man arbetsdagarna enklare både för sig själv och sin omgivning och kan undvika onödig fördröjningar och missförstånd.

Vikten av en välfungerande organisationskultur

Tekniken har gjort det möjligt för oss att bli bättre på att kommunicera, samarbeta globalt och nå nya nivåer av produktivitet och kreativitet. Samtidigt ställer tekniken krav på oss människor när vi plötsligt kan mäta i princip allt. Vi mäts också mer och mer på just produktivitet, något som har gått och blivit en global trend. Men vem bär egentligen ansvaret för att följa upp och förbättra produktiviteten? De flesta företag har inget rakt svar på den frågan. Istället hamnar tekniken i fokus.

Oavsett behov finns en lösning

Studier visar att i snitt 10 minuter av ett möte på 45 minuter går åt till teknikstrul. I en vardag där mellan 2-3 timmar spenderas i möten blir det drygt en halvtimme om dagen vilket i sin tur omfattar drygt en arbetsdag i månaden där man inte producerar. I en nyligen genomförd undersökning av Jabra, baserad på nästan 2000 Evolve- och Speak-användare visar resultatet att 95 % av Jabra-användarna tycker att Jabra Speak-serien underlättar deras konferensmöten. 87 % rapporterar också att produktiviteten ökar.

Med Jabra Speak-serien får du en förstklassig bärbar konferenslösning. Oavsett var du befinner dig kan du ta med dig ”pucken” och smidigt hålla möten utan att behöva göra avkall på ljudet som är av premiumkvalitet. Enheten, framtagen för 1-6 personer, fungerar lika bra för videomöten som musik och filmtittande.

Med Jabra Evolve 65e, som är det senaste tillskottet i Jabras Evolve-serie, får du ett bekvämt och prisvärt in-earheadset som med sina 13 timmars batteritid är designat för att kunna användas hela dagen, oavsett om du arbetar eller bara lyssnar på musik. Med sin passiva brusreducering sluter lurarna tätt och filtrerar ljudet utan att du för blir helt frånkopplad.

- Funktionen HearThrough, en smart mjukvaruinställning, låter dig rikta mikrofonerna mot omgivningen och ta in omvärlden. Ett perfekt alternativ för dig som reser mycket och oftast inte är på kontoret, säger Therése.

Tillbaka till vem som egentligen förväntas ta ansvar för produktiviteten. Tekniken spelar onekligen en stor roll. Det är väl investerad tid att noggrant tänka igenom vilken teknik man väljer att använda i organisationen, det kan ingen förneka, påpekar Therése. Samtidigt pekar forskning på att det är betydelsefullt att tydliggöra vem som faktiskt äger frågan. Inte minst är det viktigt att hitta rätt blandning av kultur och teknik på arbetsplatsen.

- I slutändan är det alltid en mix av bra arbetskultur och fungerande teknik som leder till en produktiv arbetsplats, avslutar Thérese.

Läs också:

Videomöten har aldrig varit enklare
Förenkla dina videokonferenser med smarta inbyggda videolösningar
Ett noga utvalt utbud som bara växer
Bring Your Own Meeting
Skärmar för samarbete
Från tio minuter till tio sekunder

Fokus

Therése Öhman

Marketing Manager Sweden på Jabra

Storsäljare 2 199:- 68 kr/mån Exkl. moms
img
Jabra Evolve 75 Stereo MS Svart
Vårt bästa trådlösa headset för koncentration i öppna kontorsmiljöer
 • Anslutningsteknik Trådlös
 • Aktiv brusreducering Ja
 • Driftstid (upp till) 15 timme/timmar
 • Färg Svart
20 kvar
2 049:- 64 kr/mån Exkl. moms
img
Jabra Evolve 75E + Link 370 MS Svart
 • Anslutningsteknik Trådlös
 • Aktiv brusreducering Ja
 • Driftstid (upp till) 14 timme/timmar
 • Färg Svart
4 kvar
2 396:- 74 kr/mån Exkl. moms
img
Jabra Evolve 65t + USB Dongle MS Grå, Svart
Designade att vara världens första professionella äkta trådlösa öronsnäckor.
 • Anslutningsteknik Trådlös
 • Driftstid (upp till) 5 timme/timmar
 • Färg Grå, Svart
 • Typ Riktiga trådlösa hörlurar
8 kvar
1 999:- Exkl. moms
img
Jabra Speak 710 MS
Förstklassig, bärbar konferensenhet med ett fantastiskt ljud
 • Förpackad kvantitet 1
 • Anslutningsteknik Trådlös
49 kvar
4 199:- 130 kr/mån Exkl. moms
img
Jabra SPEAK 810 for MS
Njut av professionella konferenssamtal med denna kraftfulla konferensenhet
 • Förpackad kvantitet 1
 • Anslutningsteknik Trådlös
24 kvar

24 april 2019

5 bästa prylarna för dig som pendlar

Med rätt prylar blir pendlingen inte bara smidigare utan riktigt njutbar. Vi har valt ut ett antal smarta saker som gör att du kommer att längta efter transportsträckorna.

13 maj 2019

Modern Workplace sparar tid för Handelsanställdas förbund

Handelsanställdas förbund ville ha en mer användarvänlig IT-miljö. Mobil, säker och utan krångel. Lösningen blev tjänsten Modern Workplace från Dustin, som direkt gav tydliga fördelar för både användare och IT-avdelning.

7 maj 2019

Förenkla dina videokonferenser med smarta inbyggda videolösningar

Om du är på jakt efter en konferenslösning vid ditt skrivbord kan du sluta leta. Lösningen är inte långt borta. Faktum är att den redan är här.

24 april 2019

Från tio minuter till tio sekunder

Statistik visar att majoriteten av alla videomöten som hålls blir försenade på grund av teknikstrul. Den genomsnittliga förseningen är 10 minuter och 40 sekunder. Den tiden tycker Lenovo att du ska använda till någonting bättre.

24 april 2019

Bring Your Own Meeting

Videomöten blir mer och mer en självklar del av vardagen. Samtidigt upptäcks molnbaserade videosamarbetsverktyg av fler och fler företag. Nyttan är uppenbar. Du sparar tid, pengar och kan hålla effektivare möten.

23 april 2019

Videomöten har aldrig varit enklare

Videosamtal är numera en del av de flestas vardag. Det har gått och blivit ett sätt att hålla kontakt när folk flyttar till andra sidan jorden, när man reser och inte minst ett sätt att hålla mer effektiva möten.

23 april 2019