Efter ett tag slutar saker att fungera

Vi är konsulter och det fungerar inte om saker och ting inte håller.

När Enestedt reklambyrå skulle uppgradera sina datorer var det dustin.se som de vände sig till. Reklambyrån har fokus på B2B där de hjälper konsultbolag och andra företagskunder att till exempel ta fram en ny strategi kring varumärke, design och kommunikation. Arbetet omfattar även produktion av marknadsföringsmaterial, såväl digitalt som print eller till ett event. På byrån jobbar sex personer, alla med ett stort behov av att arbetsverktygen fungerar snabbt och utan strul.

– Vi är konsulter och det fungerar inte om saker och ting inte håller. Ska vi lämna in en dator på service är det många timmars tapp för oss, säger Johan Enestedt, vd.

Medarbetarna arbetar med Apple-produkter men behovet av att hantera tyngre filer och innehåll kräver en större lagringskapacitet än vad de datorer som köptes in för tre år sedan har.

– Det räcker inte med att uppgradera programvara, efter ett tag slutar saker att fungera, säger Johan Enestedt.

Den ökade efterfrågan från kunder om digital produktion, till exempel att producera och klippa filmer, ställer också ökade krav på prestanda hos de datorer man använder.

Enestedt bytte utrustning på fem arbetsplatser, bland annat nya datorer, skärmar och en skrivare.

– Trots att vi bytte allt på en gång, med den risk det innebär, så fungerade det väldigt bra.

Innan de lade beställningen stämde de först av med Dustins rådgivare att de tänkt rätt i sina val.

– De gav klara besked på de frågor vi hade. Vi fick en offert mejlad på det vi behövde, och det var det vi sedan beställde.

Vad har ni förbättrat med hjälp av den nya lösningen?

– Det lustiga är att du inte märker av den nya prestandan förrän du bytt. Saker och ting går snabbare och det känns mycket enklare att jobba, säger Johan Enestedt.

 

 

Utmaning

  • Datorer som inte längre höll måttet. Enestedt reklambyrå behövde mer prestanda som motsvarar hanteringen av tunga filer och program som behövs för digital och tryckt produktion.

Lösning

  • Enestedt köpte: 2 st Apple iMac 5K 27 tum, 1 st Apple Thunderbolt display 27 tum, 1 st Apple Mac Pro XQC 3,7, HP Officejet Pro, 1 st Apple Mac mini, 1 st Wacom Intous Pro.

Effekt

  • Högre prestanda, snabbare arbetsflöde. En del program gick inte att köra i de gamla datorerna, men det fungerar med de nya.

 

Enestedt reklambyrå

  • Startade år: 1997
  • Antal anställda: 6
  • Omsättning:7 000 000 kr

 

Text: Petra Malm

 

 

5 bärbara datorer för alla ändamål

Dustin,

Vare sig du prioriterar högsta prestanda, lägsta vikt eller en stryktålig laptop för alla väder så finns en dator för dig. Vi har valt ut fem olika bärbara datorer som täcker in de flesta tänkbara behov.

16 oktober 2018

En värld av möjligheter

Dustin,

Vidga dina vyer med en Skype-lektion från andra sidan jordklotet, dela undervisningsmaterial med andra lärare och inkludera fler sinnen i undervisningen. Microsofts skolplattform öppnar upp för ett helt nytt sätt att arbeta och samarbeta, både i och utanför klassrummet.

25 juni 2018

GUIDE: Så skapas en bra möteskultur

Dustin,

Möten kan vara enormt inspirerande eller slöseri med tid och energi. Allt beroende på hur deltagarna samverkar. Så här kan du tänka för att förbättra dina möten.

19 juni 2018

TIPS: Vett och etikett för videomötet

Dustin,

Videosamtal sparar både tid och miljöresurser. Men de medför också vissa utmaningar. Här är expertens bästa tips för ett smidigt digitalt sammanträde.

11 juni 2018

Perfekt ljud på jobbet

Dustin,

Musik livar upp den tristaste uppgift och ger energi åt arbetsdagen. Med ett par brusreducerande lurar kan du dessutom stänga ute omgivningens sorl för att verkligen fokusera. Och på fredagen åker den trådlösa högtalaren fram för den rätta helgkänslan. Här är 6 tekniktips som kan ge dig riktigt bra ljud på jobbet.

21 maj 2018

Molnbaserad IT-tjänst har förenklat vår vardag

Dustin,

Norska bemanningsföretaget Veksthuset har fått en smidigare vardag med Dustin. Nu kan företaget lägga mer tid på dess kärnverksamhet.

18 maj 2018