Efter ett tag slutar saker att fungera

Vi är konsulter och det fungerar inte om saker och ting inte håller.

När Enestedt reklambyrå skulle uppgradera sina datorer var det dustin.se som de vände sig till. Reklambyrån har fokus på B2B där de hjälper konsultbolag och andra företagskunder att till exempel ta fram en ny strategi kring varumärke, design och kommunikation. Arbetet omfattar även produktion av marknadsföringsmaterial, såväl digitalt som print eller till ett event. På byrån jobbar sex personer, alla med ett stort behov av att arbetsverktygen fungerar snabbt och utan strul.

– Vi är konsulter och det fungerar inte om saker och ting inte håller. Ska vi lämna in en dator på service är det många timmars tapp för oss, säger Johan Enestedt, vd.

Medarbetarna arbetar med Apple-produkter men behovet av att hantera tyngre filer och innehåll kräver en större lagringskapacitet än vad de datorer som köptes in för tre år sedan har.

– Det räcker inte med att uppgradera programvara, efter ett tag slutar saker att fungera, säger Johan Enestedt.

Den ökade efterfrågan från kunder om digital produktion, till exempel att producera och klippa filmer, ställer också ökade krav på prestanda hos de datorer man använder.

Enestedt bytte utrustning på fem arbetsplatser, bland annat nya datorer, skärmar och en skrivare.

– Trots att vi bytte allt på en gång, med den risk det innebär, så fungerade det väldigt bra.

Innan de lade beställningen stämde de först av med Dustins rådgivare att de tänkt rätt i sina val.

– De gav klara besked på de frågor vi hade. Vi fick en offert mejlad på det vi behövde, och det var det vi sedan beställde.

Vad har ni förbättrat med hjälp av den nya lösningen?

– Det lustiga är att du inte märker av den nya prestandan förrän du bytt. Saker och ting går snabbare och det känns mycket enklare att jobba, säger Johan Enestedt.

 

 

Utmaning

  • Datorer som inte längre höll måttet. Enestedt reklambyrå behövde mer prestanda som motsvarar hanteringen av tunga filer och program som behövs för digital och tryckt produktion.

Lösning

  • Enestedt köpte: 2 st Apple iMac 5K 27 tum, 1 st Apple Thunderbolt display 27 tum, 1 st Apple Mac Pro XQC 3,7, HP Officejet Pro, 1 st Apple Mac mini, 1 st Wacom Intous Pro.

Effekt

  • Högre prestanda, snabbare arbetsflöde. En del program gick inte att köra i de gamla datorerna, men det fungerar med de nya.

 

Enestedt reklambyrå

  • Startade år: 1997
  • Antal anställda: 6
  • Omsättning:7 000 000 kr

 

Text: Petra Malm

 

 

R3 Entreprenör: Dustin får vår IT att fungera

Dustin,

Kompetent rådgivning och praktiskt stöd är avgörande när ett mellanstort entreprenörsföretag med slimmad administration ska göra digitala kvantsprång.

15 december 2017

IT som tjänst låter dig fokusera på kärnverksamheten

Dustin,

Alla företag kan växa med rätt digitala verktyg. De flesta vill också maximera den nyttan, men slippa oroa sig över IT-krångel. Därför ökar nu efterfrågan på IT som tjänst, där någon annan ser till att allt fungerar friktionsfritt.

15 december 2017

Support, drift och säkerhet – Cloud Client löser dina IT-utmaningar

Dustin,

Utan fungerande it-system stannar verksamheten för de flesta företag idag. Med Dustins tjänst Cloud Client får du välsmorda system av hårdvara och mjukvara, och hjälp av ledande expertis. Vi tar hand om din IT – du slipper krångel.

15 december 2017

5 säkerhetslösningar för framtiden

Dustin,

I dag är vi beroende av digitala enheter och tjänster för att få våra vardagsliv att fungera. Allt från sjukjournaler och läkarbesök till pengar och räkningar hanterar vi redan digitalt. Och digitaliseringen kommer att fortsätta påverka allt fler områden. Därför är säkerhet en enormt viktig utmaning för framtiden, där det inte kommer att räcka med lösenord och användarnamn. Här är lösningarna som ska göra våra digitala liv säkrare.

11 december 2017

LISTA: Laddad för allt – 5 prylar för full kraft

Dustin,

Oavsett om du jobbar eller är ledig behöver ditt digitala liv ström för att fungera. Om mobilen och datorn laddat ur kan du varken jobba eller ha kontakt med kollegor, vänner och familj. Med dessa 5 produkter står du aldrig kraftlös i vardagen.

11 december 2017

Möt det moderna kontorets krav

Dustin,

Allt fler satsar på en aktivitetsbaserad kontorsmiljö anpassad efter dagens mobila, dynamiska och samarbetsinriktade arbetssätt. För att nå hela vägen fram till drömarbetsplatsen behöver man dock möta ett antal utmaningar. Här tipsar vi om hur du tacklar några av dem.

7 december 2017