Efter ett tag slutar saker att fungera

Vi är konsulter och det fungerar inte om saker och ting inte håller.

När Enestedt reklambyrå skulle uppgradera sina datorer var det dustin.se som de vände sig till. Reklambyrån har fokus på B2B där de hjälper konsultbolag och andra företagskunder att till exempel ta fram en ny strategi kring varumärke, design och kommunikation. Arbetet omfattar även produktion av marknadsföringsmaterial, såväl digitalt som print eller till ett event. På byrån jobbar sex personer, alla med ett stort behov av att arbetsverktygen fungerar snabbt och utan strul.

– Vi är konsulter och det fungerar inte om saker och ting inte håller. Ska vi lämna in en dator på service är det många timmars tapp för oss, säger Johan Enestedt, vd.

Medarbetarna arbetar med Apple-produkter men behovet av att hantera tyngre filer och innehåll kräver en större lagringskapacitet än vad de datorer som köptes in för tre år sedan har.

– Det räcker inte med att uppgradera programvara, efter ett tag slutar saker att fungera, säger Johan Enestedt.

Den ökade efterfrågan från kunder om digital produktion, till exempel att producera och klippa filmer, ställer också ökade krav på prestanda hos de datorer man använder.

Enestedt bytte utrustning på fem arbetsplatser, bland annat nya datorer, skärmar och en skrivare.

– Trots att vi bytte allt på en gång, med den risk det innebär, så fungerade det väldigt bra.

Innan de lade beställningen stämde de först av med Dustins rådgivare att de tänkt rätt i sina val.

– De gav klara besked på de frågor vi hade. Vi fick en offert mejlad på det vi behövde, och det var det vi sedan beställde.

Vad har ni förbättrat med hjälp av den nya lösningen?

– Det lustiga är att du inte märker av den nya prestandan förrän du bytt. Saker och ting går snabbare och det känns mycket enklare att jobba, säger Johan Enestedt.

 

 

Utmaning

  • Datorer som inte längre höll måttet. Enestedt reklambyrå behövde mer prestanda som motsvarar hanteringen av tunga filer och program som behövs för digital och tryckt produktion.

Lösning

  • Enestedt köpte: 2 st Apple iMac 5K 27 tum, 1 st Apple Thunderbolt display 27 tum, 1 st Apple Mac Pro XQC 3,7, HP Officejet Pro, 1 st Apple Mac mini, 1 st Wacom Intous Pro.

Effekt

  • Högre prestanda, snabbare arbetsflöde. En del program gick inte att köra i de gamla datorerna, men det fungerar med de nya.

 

Enestedt reklambyrå

  • Startade år: 1997
  • Antal anställda: 6
  • Omsättning:7 000 000 kr

 

Text: Petra Malm

 

 

5 tips för ett effektivare 2018

Dustin,

Minimera antalet möten, ta pauser och hitta ett tidsbesparande system för inkorgen. Här är fem tips på hur du kan få ett effektivare arbetsliv under 2018.

19 mars 2018

Experten Fredrik: Dustin en tjänsteleverantör

Dustin,

Dustin har idag 360 medarbetare som levererar tjänster i hela Norden. Detta i kombination med vårt starka utbud av produkter och en effektiv logistik. Fredrik Berg är en av IT-experterna som jobbar med tjänster och i den här texten berättar han om tjänsten Modern Workplace.

26 februari 2018

Bättre produktivitet med Dells uppdaterade Latitude-familj

Dustin,

Dells bärbara familj mot företagsmarknaden har hängt med sedan slutet av 90-talet. I den senaste uppdateringen satsar man på högre prestanda, utökad säkerhet och en mer slimmad formfaktor.

16 februari 2018

Bär smartare – 5 väskor för all din teknik

Dustin,

En smart och praktisk väska för att bära omkring på dator och tillbehör gör arbetsdagen både enklare och roligare. Här är fem favoriter med olika inriktningar men som alla är både snygga och funktionella.

19 januari 2018

Hållbar mobilitet

Dustin,

När det gäller att köpa datorer till elever och lärare finns många parametrar att väga in. Valet ska vara bra utifrån ett hållbarhetsperspektiv samtidigt som produkten ska ha rätt pris, kvalitet och prestanda i övrigt. Som tur är går det faktiskt att få ihop ekvationen och matcha hållbarhetskriterier med övriga krav.

3 januari 2018

En digital verktygslåda för skolan

Dustin,

Rätt digitala hjälpmedel är en förutsättning för att kunna nå Skolverkets ambitiösa digitaliseringsmål. Nya Microsoft 365 samlar kraftfulla verktyg för produktivitet, samarbete och säkerhet.

2 januari 2018