Den mobila arbetaren

Arbetet är inte längre en plats dit du går, det är något du gör. Och när många kan utföra sitt arbete var som helst och när som helst, ökar kraven på arbetsverktygen. Däribland headsetet.

Idag sitter fler och fler i öppna kontorsmiljöer. Inte minst jobbar många hemifrån. Vilket i sin tur innebär att fler och fler också behöver hantera ökade ljudnivåer. Och en ökad andel digitala möten.

– Man behöver ett ordentligt headset om man ska kunna jobba effektivt, såväl hemma som i öppna miljöer, säger Lars Andersen, Senior Channel Account Manager på Jabra.

Den nya standarden har förbättrats ytterligare

Jabras Evolve-serie skapades som ett svar på kundernas efterfrågan på enklare, mer flexibla sätt att samarbeta på. Med den nya headset-serien, Evolve2, har standarden tagits till en ny nivå. Det täta samarbetet med Microsoft har lett fram till en ännu bättre upplevelse av Teams-plattformen.

– En räddning för de företag och anställda som behövt göra en digital transformation på bara några månader, påpekar Lars.

Så länge du laddar ditt headset med jämna mellanrum (någon gång i månaden) behöver du inte oroa dig för att batteriet tar slut mitt uppe i ett möte, lurarna har nämligen upptill 37 timmars batteritid.

Hur gör man den digitala upplevelsen så sömlös som möjligt?

Det var Jabras utgångspunkt när man tog fram den nya headset-serien. Hur undviker man t.ex. att barnen eller hunden låter i bakgrunden under videomöten?

Evolve2-serien är certifierad för alla ledande plattformar och består av tre olika modeller: 40, 65 och 85. Du väljer själv mellan USB-A- eller USB-C-anslutning.

– Hela den nya serien har uppdaterats med bättre komponenter och en komfort som gör det möjligt att bära lurarna en hel dag utan problem, säger Lars.

Allt-i-allo headset med smidig mikrofonarm

Helt ny i Evolve2-serien är Evolve2 85, ett ordentligt omslutande headset med aktiv brusreducering (ANC), framtagna för såväl långa mötesdagar som för dagar där du behöver fokusera fullständigt. Eller vill omslutas helt av musiken.

Högtalarna kan enkelt justeras för HD-ljud eller Hifi-ljud ser till att du har grym ljudkvalitet oavsett om du sitter i samtal eller lyssnar på musik.

– Ett praktiskt ljussken från öronkåporna, kallat busylight, som syns ifrån alla vinklar, meddelar din omgivning om du är upptagen eller inte”, berättar Lars.

Jabra Evolve2 har en diskret mikrofonarm som enkelt kan fällas upp och ner. Även om du har mikrofonarmen dold kommer din röst att plockas upp och höras nästan lika bra som när mikrofonarmen är nerfälld, tack vare de sex inbygga mikrofonerna.

– En smart funktion vid pendling eller när du bara vill lyssna på musik. Och när du verkligen behöver bli hörd kan du snabbt fälla ner armen, säger Lars.

Certifierade enligt Open Office-standarden

Evolve2-serien är inte bara godkänd för Microsoft Teams. Den är även certifierad för Open Office. Utöver bakgrundsljud stänger headsetet också ute andra mänskliga röster, något som är väldigt tacksamt i möten.

– Det ställer dock riktigt höga krav på mikrofonens prestanda, en prestanda som alltså är genomgående för hela Evole2-serien”, avslutar Lars.

27 oktober 2020

Så väljer du rätt skoldator

Processor, operativsystem och batteritid. Det är många aspekter att ta hänsyn till i valet av skoldatorer. Dustins skolexpert Christer Dahlström tipsar om hur du väl-jer rätt enhet för din verksamhet.

Rusta dig för effektiva distansmöten

Suddig bild och stökigt bakgrundsljud kan förstöra det bästa av möten. Som tur är finns det bra och prisvärd utrustning som på ett enkelt sätt förvandlar ditt skrivbord hemma, eller för den delen ditt stammishak, till en effektiv digital arbetsplats.

Allt fler förälskar sig i Ultra Wide

Med en Ultra Wide-skärm får du funktionaliteten av två skärmar i en. Möjligheten att kunna variera från en stor arbetsyta till flera olika fönster, helt utan skarv, gör den optimal för många typer av arbetsuppgifter.

Maximal kreativitet på mötet

Säg farväl till torra whiteboard-pennor och foton av mötesanteckningar på mobilen. Fredrik Degerblom, produktspecialist inom professionella skärmar på Samsung, berättar hur en digital whiteboard kan lyfta dina jobbmöten.

Har du strömskyddat din elektronik?

Strömavbrott och spänningsvariationer kanske inte inträffar varje dag men sker trots allt med jämna mellanrum. Med en ordentlig UPS har du det strömskydd du behöver.

Undvik fallgroparna med digitala möten

När fler jobbar hemifrån kan ditt företag få effektivare möten på köpet. Men de kräver också mer planering.