Bättre konferensrum med rätt teknik

Utrusta konferensrummen med den senaste tekniken för att underlätta möten och presentationer. Med rätt prylar undviker ni teknikstrul och kan vara kreativa istället. Vi har valt ut fem innovationer som tar konferensrummet till nästa nivå.

Personligare konferenssamtal

Med bristande ljud- och bildkvalitet blir videosamtal lätt frustrerande och ineffektiva. Men även med bra utrustning och stabil uppkoppling kan videosamtal bli stela och opersonliga. Det hoppas Polycom kunna ändra på med sin nya serie videokonferenskameror.

Kamerorna har 120 graders bildvinkel, men genom ansiktsigenkänning beskär den bilden så att enbart människorna som deltar i samtalet är i bild. När någon börjar prata zoomar kameran automatiskt in på den personen, och växlar själv utsnitt när nästa börjar prata.

Glöm kabeltrasslet

För att få snabba och effektiva möten och presentationer gäller det att minimera strulet. Med BenQ InstaShow WDC10 slipper du dra kablar från tv:n till olika datorer kring bordet. Istället kopplar du bara in sändaren i presentatörens dator och får trådlös bild och ljud skickad direkt till tv:ns HDMI-port utan att behöva installera någon mjukvara.

Upp till 16 mötesdeltagare kan kopplas till samma mottagare och genom ett knapptryck på sändaren växlar man dator som ska presentera. Det enda som krävs är en HDMI-utgång.

Ta bildkvaliteten till nästa nivå

Logitech Rally Conference Cam är en supertyst PZT-kamera med 4k-upplösning och 15 gångers zoom. Smarta system gör bilden så bra som möjligt oavsett rummets utformning eller ljusmiljö. Ett exempel är Logitechs RightLight-teknologi som optimerar vitbalansen för att betona ansikten och göra hudtoner naturliga även i svagt ljus eller bakgrundsbelysta förhållanden.

Kameran går att montera på en plan yta, på ett stativ, på väggen eller till och med i taket. I det läget känner den av att den är vänd upp-och-ner och korrigerar automatiskt bildriktningen och kamerans kontroller.

Håll energin uppe med rätt färgtemperatur

Många och långa möten tär på energin, men med rätt belysning i konferensrummet blir vistelsen mer behaglig. Philips belysningslösningar i Aurelle-serien justerar färgtemperaturen efter dygnet för att harmoniera med vår naturliga dygnsrytm. Men om ni behöver jobba över på kvällstid går det lika bra att ställa lamporna på dagsljustemperatur för att få en extra energiboost. Lamporna är en del av Philips Hue och du styr dem enkelt med en Android- eller iOS-app.

Framtidens bokningssystem redan nu

Liso från det svenska företaget Evoko gör det enklare att boka konferensrum, ändra bokningar, optimera användandet av företagets konferensrum och mycket annat. Den lättanvända, lysande touch-panelen är det huvudsakliga gränssnittet, men du kan såklart även boka och hantera konferensrum via din kalender på datorn eller i en telefon. Alla bokningar syns på alla Liso-enheter så att du enkelt kan söka efter lediga rum, om det du vill ha är upptaget.

Läs också:
Bring Your Own Meeting
GUIDE: Det perfekta konferensrummet
TIPS: Vett och etikett för videomötet

21 maj 2019

Tjänstefieringens många fördelar

Övergången från att handla med produkter till att handla med tjänster, den så kallade tjänstefieringen, ökar i en rasande takt. För dig som företagare innebär tjänstefieringen att du kan frigöra resurser som du istället kan lägga på kärnverksamheten.

9 juli 2019

Hur du skapar en användarvänlig arbetsplats som samtidigt är säker?

Verksamheter digitaliseras och allt fler jobbar mobilt vilket ökar efterfrågan på säkra och användarvänliga arbetsplatser. Med Modern Workplace från Dustin får din verksamhet en komplett arbetsplatstjänst med alla nödvändiga verktyg.

1 juli 2019

Guide: På jakt efter den perfekta bildskärmen?

Voxicon har med stor sannolikhet den skärm du är på jakt efter. Oavsett vilken skärm du väljer får du riktigt mycket kvalitet för pengarna.

31 maj 2019

När är du som mest fokuserad?

Vi fokuserar alltför mycket på vad vi ska göra, och tänker för lite på när vi gör det, enligt den amerikanske författaren Daniel Pink, som själv är noga med vad han planerar in på eftermiddagarna.

28 maj 2019

Nya Dell Latitude – skapad för den moderna användaren

Dells bärbara Latitude-familj för företagsmarknaden har fått en helt ny design och flera smarta funktioner, skapade med den moderna användaren i åtanke.

27 maj 2019

5 bästa prylarna för dig som pendlar

Med rätt prylar blir pendlingen inte bara smidigare utan riktigt njutbar. Vi har valt ut ett antal smarta saker som gör att du kommer att längta efter transportsträckorna.

13 maj 2019