Inspiration

Bästa skrivaren för företaget 2024

Eftersom skrivaren är en viktig del av kontoret måste den alltid vara tillförlitlig. Detta innebär att enheten ska vara hållbar, ekonomisk, lätt att uppgradera och alltid säker att använda. Så vilken professionell skrivare är bäst att köpa? Kolla in våra fem bästa skrivare 2024 som uppfyller kraven och våra råd hur du köper en skrivare som passar ditt företagsbehov.

De professionella skrivarna nedan uppfyller de viktigaste kraven för företagsanvändning och har utmärkt säkerhet för dina dokument och ditt nätverk.

De fem bästa skrivarna för företag

1. HP Color LaserJet Pro M282nw A4 MFP

Få högkvalitativ utskriftsprestanda i färg med HP-originaltonerkassetter med JetIntelligence. Hantera enkelt utskrifts-, skannings- och kopieringsuppgifter på enheten med en intuitiv pekskärm. Hjälp till att spara energi med HP auto-on/auto-off-teknik. Få de affärsutskrifter ni vill ha snabbt. Den här skrivaren levererar dokument med hög hastighet.

 • Hjälper till att skydda era data. Få hög säkerhet med upptäckt av hot i realtid och validering av programvara.
 • Skriv ut och skanna enkelt från mobil enhet med HP Smart – den mobila utskriftsappen som är bäst i sin klass.

2. Xerox VersaLink C7120DN A3 MFP

Vad behöver du i morgon? Det är svårt att förutsäga framtiden, men med Xerox VersaLink är det lätt att vara beredd. Utskrifter är bara en liten del av vad den kan göra. Tillsammans med inbyggda, omfattande säkerhetsfunktioner erbjuder dessa Workplace Assistants de dagliga, måste-ha-funktioner du behöver nu, med gott om utrymme för att lägga till nya funktioner i takt med att ditt arbete utvecklas.

 • Driftsäkerhet du kan lita på
 • Enastående utskriftskvalitet
 • Hållbarhet utan kompromisser

3. Canon i-SENSYS MF655CDW A4 MFP

Omfattande anslutningsmöjligheter till molnet och mobila enheter gör det enkelt att komma åt dokument var du än befinner dig, och effektiviserade arbetsflöden underlättar arbetet med dagliga uppgifter. Anpassa dina arbetsflöden med programbiblioteket, som gör det möjligt att skriva ut lagrade formulär, scanna till e-post och kopiera dokument med ett enda tryck.

 • Inbyggd molnanslutning
 • Intuitiv användarupplevelse
 • Tillförlitlig säkerhet

4. Epson EcoTank ET-16650 A3 MFP

Denna funktionsrika Epson EcoTank gör uppgifter i formatet A3 lekande lätt och erbjuder en låg kostnad per sida. Uppgifter upp till formatet A3 kan slutföras snabbt tack vare snabba utskrifts- och skanningshastigheter, två främre fack för 250 ark, en bakre matning på 50 ark och en A3-ADM för 50 ark. Skriv ut hur du vill med mobil utskrift, Ethernet och en 10,9 cm stor LCD-pekdisplay med hårda knappar.

 • Extremt snabba utskrifts- och skanningshastigheter: 25 ipm
 • Mobila utskrifter och anslutningsmöjligheter
 • Superlåg kostnad per sida: Ekonomiskt bläckbehållarsystem

5. Brother HL-L2400DW A4

Förbättra produktiviteten oavsett var du befinner dig, oavsett om det är hemma eller på kontoret, med den bekvämt anslutna Brother HL-L2400DW. Den här svartvita laserskrivaren har ett brett utbud av effektivitetshöjande funktioner, vilket gör att du kan spara tid med snabb felfri utskrift, automatisk dubbelsidig utskrift och en rymlig pappersmagasinskapacitet. Det är enkelt att installera skrivaren, och genom att ladda ned appen Brother Mobile Connect får du möjlighet att skriva ut från praktiskt taget var som helst, så att du kan arbeta smartare.

 • Skriv ut upp till 30 sidor per minut (2-sidig utskrift, upp till 15 sidor per minut)
 • Inmatningsfack för 250 ark
 • 5 GHz WiFi och USB, Brother Mobile Connect app

Ska du köpa en skrivare för företag? Här är vad du bör tänka på

När du letar efter en kontorsskrivare finns det ett antal saker att tänka på så att du väljer rätt skrivare för att passa behoven i ditt företag.

Vad ska jag tänka på när jag köper en skrivare?

 • Utskriftsbehov: fundera på om du vill skriva ut i färg, svartvitt eller både och. Du kan också bestämma vilka funktioner i skrivaren som är viktiga, till exempel bara utskrift eller även skanning och kopiering;
 • Utskriftshastighet: om du skriver ut mycket är det viktigt att företagsskrivaren har en hög utskriftshastighet. En snabb skrivare ökar produktiviteten och minskar väntetiden, så att du snabbt kan komma tillbaka till arbetet. Vissa kontorsskrivare kan för övrigt även skriva ut dubbelsidigt.
 • Pappersstorlek och kapacitet: fundera över vilken pappersstorlek du behöver (A4, A3 osv.) och vilken minsta papperskapacitet du behöver. Om du skriver ut mycket under en dag är det viktigt att du inte behöver fylla på papper i facket varje gång.
 • Anslutningsmöjligheter: för att kunna ansluta olika enheter till skrivaren är det viktigt att se över skrivarens anslutningsmöjligheter. Tänk till exempel på USB-, Ethernet- och trådlös anslutning
 • Säkerhet: i en affärsmiljö är det viktigt att en kontorsskrivare är ordentligt säkrad. Ta därför en närmare titt på vilka säkerhetsfunktioner skrivaren erbjuder. Tänk på datakryptering, användarautentisering och säkra utskriftsalternativ.
 • Garanti: standardgarantin för en skrivare är 1 år. Det innebär att den felaktiga skrivaren har en reparationstid som kan vara för lång för ditt arbete. Därför rekommenderar vi att du köper en garantiförlängning. Med upphämtnings- och returgaranti kommer skrivaren att hämtas och returneras. Med ”nästa arbetsdag på plats”-garanti reparerar en specialist skrivaren senast nästa arbetsdag på plats.

Säkerhet i företagsklass

När du använder en trådlös skrivare eller skrivare som du kan styra med en mobilapp är det viktigt med god säkerhet. Det hindrar andra från att komma åt din skrivare och skicka filer över nätverket. Med hjälp av en PIN-kod och en inskriven kod ser din skrivare till att utomstående inte kan få tillgång till skrivaren.

Skrivare med uppgraderingsalternativ

När du köper en företagsskrivare är det trevligt att maskinen kan växa med ditt företag. Om du till exempel har fler pappersfack behöver du inte slösa tid på att fylla på papper mitt i ett jobb. En skrivare med flera anslutningsmöjligheter ser till att du alltid kan ansluta och skriva ut dokument.

Energi- och bläckeffektiv

Att köpa en ny företagsskrivare kan spara mycket pengar och tid för ditt kontor. Moderna skrivare är ofta utrustade med toners som använder mindre bläck eller som du enkelt kan fylla på själv. På så sätt sparar du kostnader för material och underhåll. Dessutom är kontorsskrivare som är Energy Star-certifierade mer energieffektiva och håller dessutom längre. Så du sparar dubbelt på kostnaderna för ditt företag.

Vilken kontorsskrivare ska jag välja?

Som framgår ovan finns det ett antal saker att tänka på när du ska köpa en ny kontorsskrivare. Beroende på storleken på det kontor du arbetar på kan du avgöra vilken typ av skrivare som är bäst för ditt företag. Till exempel är behoven på ett mindre kontor annorlunda än på ett större kontor. Det har bland annat att göra med det tillgängliga utrymmet och hur ofta skrivaren används.

Vilken typ av skrivare är vanligast i en kontorsmiljö idag?

Är det bäst att välja en laserskrivare eller en bläckstråleskrivare för kontoret? En laserskrivare väljs ofta i en affärsmässig kontorsmiljö idag. Sådana skrivare har en snabbare utskriftshastighet än bläckstråleskrivare - vilket är särskilt bra vid utskrift av stora mängder dokument - och bra utskriftskvalitet. Dessutom är de mer hållbara tack vare sin robusta design för tung användning. Laserskrivare har dessutom ofta inbyggda nätverksfunktioner, vilket gör dem enkla att dela mellan flera användare i en kontorsmiljö.

I vissa fall är bläckstråleskrivare faktiskt ett bättre val än laserskrivare. Till exempel är de mer kompakta i storleken, vilket gör dem till en bra skrivare för ett litet kontor med begränsat utrymme. De ger också vanligtvis hög utskriftskvalitet, vilket kan vara viktigt för marknadsföringsmaterial, grafisk design eller presentationer. Bläckstråleskrivare är dessutom bättre lämpade för utskrifter på fotopapper, etiketter eller OH-film.

Vanlig skrivare eller multifunktionsskrivare för kontoret?

Valet mellan en vanlig skrivare eller en multifunktionsskrivare (även kallad allt-i-ett-skrivare) för kontoret beror på ett antal faktorer. Fundera på vad du vill använda skrivaren till. Om du vill skanna och kopiera utöver att skriva ut är en multifunktionsskrivare att rekommendera. Om kontoret har begränsat utrymme är en allt-i-ett-skrivare ett bra val eftersom den erbjuder flera funktioner i en och samma enhet. Tänk på scanning, automatisk dokumentmatare etc.

Har du mer specifika krav kring utskrifter kanske en fotoskrivare eller en storformatsskrivare passar dig bättre.

Hur länge håller en företagsskrivare?

Livslängden för en företagsskrivare beror på ett antal faktorer. Dessa inkluderar underhåll och användning. Generellt sett håller bläckstråleskrivare i 3 till 5 år vid regelbunden användning. Laserskrivare har vanligtvis en längre livslängd. I en företagsmiljö är den 5 till 10 år, beroende på hur mycket den används.

För att förlänga livslängden på en skrivare i en dammig miljö (t.ex. ett lager) är det viktigt att försegla skrivaren ordentligt, rengöra den regelbundet med fokus på filter och upprätthålla lämpliga luftfuktighetsnivåer för att minska ansamlingen av damm. Placera skrivaren på en strategisk plats och utför regelbundna inspektioner för att minimera dammets inverkan på de interna komponenterna.

Senast uppdaterad: 8 april 2024

Taggar