Allt du behöver i ett paket

Contour Travel Kit kombinerar några av Contour Designs populäraste produkter. Tanken är att du ska kunna bära med dig dem och sätta upp en ergonomisk arbetsplats var du än är.

Många som börjar arbeta hemifrån missar hur viktigt det är att ha ordentliga arbetsverktyg, men att släpa med sig tangentbord och styrdon kan vara bökigt. Och hur gör man när man inte har tillgång till en extern skärm?

Contour Designs lösning på problemet är ett behändigt Travel Kit bestående av några av företagets populäraste produkter: Rollermouse Red Plus Wireless, Balance Keyboard och ett hopfällbart stativ som lyfter laptopen till en bekväm arbetshöjd. Allting får plats i det medföljande fodralet.

– Vi ville göra det enkelt att sätta upp en ergonomiskt korrekt arbetsplats var som helst, oavsett om det är på köksbordet, på caféet eller kontoret. Det är också en idealisk lösning för företag som har flexibla skrivbordsplatser eftersom den är enkel att plocka ihop och förvara, säger Ole Vest, partneransvarig och certifierad ergonom på Contour Design.

Utvecklade med ergonomi i åtanke

Contour Design har arbetat med ergonomiska verktyg för datorn i 25 år och alla deras produkter är ett resultat av ett långt och noggrant utvecklingsarbete. Företagets Rollermouse genomgått en rad finjusteringar för att ge användaren en så bra upplevelse som möjligt. Rollermouse Red Plus Wireless har upp till tre månaders batteritid, programmerbara knappar och fungerar med pc, Mac och Linux.

Samma omsorg har lagts på tangentbordet Balance Keyboard:

– Tangenterna på Balance Keyboard har alla tangenter du behöver men är lite mer kompakt för att du ska kunna nå överallt utan att behöva lyfta händerna från din Rollermouse. Du kan också ställa in en lätt negativ lutning för att ge händerna en mer neutral position.

Nu när många har börjat arbeta hemifrån har intresset för ergonomiska produkter skjutit i höjden.

– Om du har bra arbetsverktyg, sitter bra och tar korta pauser för att stretcha och sträcka på benen kommer du att kunna arbeta och vara produktiv även i fortsättningen, avslutar Ole.

Ole Vest

Ole Vest

Partner Responsible and Certified Ergonomist, Contour Design Danmark

contour design logo black

Läs även:

Så skapar du ett ergonomiskt kontor hemma

8 maj 2020

Webinar: Smart samarbete och kraftfulla funktioner i Teams

Lär dig mer om hur du förenklar planering, underlättar distansarbete och effektiviserar digitala möten.

Webinar: Hur kan Teams skapa värde för din verksamhet?

I det här första webinaret om Teams går vi igenom de grundläggande funktionerna och förklarar hur Teams kan skapa värde för din verksamhet.

5 verktyg för videokonferensen

Det finns en ocean av verktyg för videokonferenser. Vi listar fem av de mest populära och går igenom deras viktigaste funktioner.

Jobbet är något vi gör, inte en plats vi går till

Det lönar sig att uppgradera till ett modernt operativsystem och ny laptop. Med Windows 10 Pro blir arbetet säkrare, enklare och mer effektivt. Dessutom gynnar det ett mobilt och flexibelt arbetssätt för medarbetarna.

Microsoft 365 Business Standard – en hel familj av smarta applikationer

Här berättar vi allt om hur ditt företag kan maximera produktiviteten och samarbetet med hjälp av Microsoft 365 Business Standard.

Fem skäl att välja Windows 10 Pro

Windows 10 Pro i kombination med en ny PC ger nya möjligheter för dig och ditt företag. Här är fem skäl att ta steget till ett modernt operativsystem och en ny dator.