Är du redo för framtidens medarbetare?

Vi rusar in i en ny era av att jobba hemifrån. Då är det på sin plats att ta död på myten om att inte blanda privatliv med arbetsliv. “Många kan vara engagerade när de jobbar hemma en lördagskväll”, säger forskaren Kristina Palm.

Nu när det flexibla jobbandet har ökat är det extra viktigt att upprätthålla en tydlig balans mellan jobb och privatliv, där det ena inte får blöda över i det andra. Förutom om du frågar Ryan.

Firman, som är baserad i Dallas och tillhandahåller skatte- och konsulttjänster åt kunder över hela världen, jobbade extremt flexibelt redan 2007 med pilotprogrammet MyRyan. Konceptet är enkelt: de anställda får jobba var de vill, när de vill – så länge de får jobbet gjort.

Snart kunde MyRyan inte längre kallas ett litet pilotprogram – utan en succé i global skala. 2008 infördes MyRyan-systemet på alla företagets kontor, och under åren som följdes utsåg tidningar som Forbes och Fortune Ryan till en av världens bästa arbetsplatser, både generellt och mer specifikt för kvinnor, föräldrar och millennials. Medarbetarna, å sin sida, svarade med att 2019 rösta fram Ryan till plats 21 på Glassdoors ”Employee’s Choice”-lista.

Vi vill kunna kontrollera vårt arbetsliv

“Ryan-anställda värdesätter flexibilitet, vilket förvandlat oss till en ‘talent magnet’ och gjort det lättare att behålla personal. Dessutom har kundnöjdhet och omsättning skjutit i höjden. Flexibilitet är ett krav för verksamheten – inte bara något som vore trevligt att ha”, konstaterar Ryans stabschef Delta Emerson på sajten BBVA Openmind.

Ryans framgångar visar att vi inte behöver vara så rädda när gränsen mellan arbets- och privatliv suddas ut.

– För den anställda handlar flexibiliteten om en känsla av kontroll. Att själv kunna bestämma om var och när man arbetar är tillfredsställande.

Det säger Kristina Palm, prisbelönt forskare vid Karolinska institutet och KTH. Sedan 2017 är hon med och driver det fyraåriga projektet “Vägar till ett hållbart arbetsliv”, som gett ett annat perspektiv på vad vi trott oss veta om hur man ”bör” arbeta.

– I vår kvalitativa forskningsstudie kan vi se att det finns många olika sätt att arbeta och att människor också har olika preferenser och olika möjligheter att förverkliga dem. En del vill till exempel arbeta på den fysiska arbetsplatsen oavsett tid, medan andra föredrar att fortsätta arbetet hemma efter ordinarie arbetstid.

Det är ofta okej att blanda arbetsliv med privatliv

Att man alltid är som mest effektiv under ordinarie arbetstid avfärdar Kristina Palm som en myt.

– Vi kan se att många människor faktiskt kan vara både engagerade och tillfreds när de jobbar hemma en lördagskväll och förbereder kommande arbetsvecka.

Fredrik Berg, Service Product Manager Digital Workplace på Dustin, menar att det är digitaliseringen som är själva förutsättningen för detta nya, flexibla arbetsliv.

– Den största faktorn är tillgängligheten till bra kommunikation, exempelvis videomöten, och en väl utbyggd infrastruktur för kraftfulla mobila nät. Men även molntjänsterna har utvecklats i en allt högre takt, vilket gör dessa verktyg tillgängliga dygnet runt, året om.

– På Dustin kallar vi det Modern Workplace. Det är en kombination av produkter och tjänster som tillsammans banar vägen för att kunna frigöra sig från det traditionella kontoret utan att behöva återuppfinna sin egen affärsidé.

Ett exempel. Tänk dig att medarbetarna behöver vara lika säkra hemma som på kontoret och samtidigt måste komma åt det de behöver för att utföra sitt arbete. Det är, enligt Fredrik Berg, ett av de vanligaste hindren för att nå hela vägen till det fria kontoret idag.

Lösningen är att flytta alla funktioner som går och aktivera dem så att medarbetarna kommer åt det de behöver på ett både enkelt och säkert sätt. Det är till exempel anledningen till att Office-paketet är en av huvudingredienserna i Modern Workplace. I allt från Mail till Teams blir användarna säkra så fort de använder sitt konto.

– Men precis som ingen IT-infrastruktur någonsin är helt färdig, så utvärderar och uppdaterar vi Modern Workplace hela tiden. Det är, precis som de flesta arbetsplatser, som en slags levande organism, säger Fredrik.

Återhämtning är viktigt

Men allt detta betyder inte att man ska jobba mer än kroppen och hjärnan egentligen klarar av, bara för att man plötsligt har verktygen att göra det var som helst.

– Om arbetet är stressande och pressande så behöver det finnas tillfällen, helst varje dag, för återhämtning, understryker Kristina. Återhämtning behöver då bestå i att koppla bort hjärnan från det där jobbiga och helst lägga sin energi och engagemang i en aktivitet som man själv vill göra.

Text: Alfred Holmgren

Läs också:

Expertens tips: Tänk på detta när du jobbar hemifrån

4 maj 2020

Webinar: Smart samarbete och kraftfulla funktioner i Teams

Lär dig mer om hur du förenklar planering, underlättar distansarbete och effektiviserar digitala möten.

Webinar: Hur kan Teams skapa värde för din verksamhet?

I det här första webinaret om Teams går vi igenom de grundläggande funktionerna och förklarar hur Teams kan skapa värde för din verksamhet.

5 verktyg för videokonferensen

Det finns en ocean av verktyg för videokonferenser. Vi listar fem av de mest populära och går igenom deras viktigaste funktioner.

Jobbet är något vi gör, inte en plats vi går till

Det lönar sig att uppgradera till ett modernt operativsystem och ny laptop. Med Windows 10 Pro blir arbetet säkrare, enklare och mer effektivt. Dessutom gynnar det ett mobilt och flexibelt arbetssätt för medarbetarna.

Microsoft 365 Business Standard – en hel familj av smarta applikationer

Här berättar vi allt om hur ditt företag kan maximera produktiviteten och samarbetet med hjälp av Microsoft 365 Business Standard.

Fem skäl att välja Windows 10 Pro

Windows 10 Pro i kombination med en ny PC ger nya möjligheter för dig och ditt företag. Här är fem skäl att ta steget till ett modernt operativsystem och en ny dator.