7 heta prylar som visades på Dustin Expo 2019

Produktnyheterna var många på årets mässa. Här har vi samlat några av dem som fick mest uppmärksamhet.

HP Reverb

VR var en av de stora trenderna på mässan och för ett av de intressantare bidragen stod HP. De hade nämligen med sig ett rykande färskt exemplar av sitt nylanserade headset HP Reverb. Med en vikt på ynka 430 gram var det en fröjd att bära på huvudet, men de övriga specifikationerna var minst lika uppseendeväckande. Upplösningen 2160 x 2160 pixlar och extra brett synfält var några av höjdpunkterna.

Headset HP Reverb

Canon WG7550

Det är inte varje år som en skrivare hamnar i blickfånget, men nog var det många som flockades kring Canons nya bläckstråleskrivare WG7550. Skrivaren, som hade Norden-premiär på mässan, riktar sig till små och medelstora företag och kan skriva ut i A3. Med hjälp av en kortare pappersbana och smartare hantering av bläcket (som kommer i stora behållare) hålls energinivån nere samtidigt som risken för papperstrassel minskar. Mässan till ära hade Canon flugit in en expert från Tokyo för att svara på frågor.

Breda skärmar från de stora tillverkarna

Någonting som fångade många besökares uppmärksamhet var de stora datorskärmarna som bredde ut sig i montrarna hos tillverkare som LG, Philips, Dell och Samsung. Ultravida och kurvade skärmar har blivit ett alternativ till att ha dubbla skärmar på skrivbordet och när de dessutom har stöd för dockning med usb-c kommer drömmen om det rena skrivbordet närmare än någonsin. Visas modeller bjöd även på möjligheten att dela upp skärmen och koppla in flera datorer samtidigt – perfekt för den som vill använda sin arbetsdator och sin privata dator sida vid sida. LG WL95C, Dell U4919DW och Samsung C49RG90 var några av de mest spektakulära modellerna.

Breda skärmar

Sony Xperia 1

Sonys nya flaggskeppsmobil Xperia 1 har fortfarande inget lanseringsdatum, men det var ingenting som hindrade dem för att visa upp den på Dustin Expo. Den gick visserligen bara att använda i låst läge, men den som besökte montern för att klämma och känna lär ändå ha fått en ganska klar bild av vad den färdiga produkten kommer att erbjuda. 6,5-tums oledskärm med 4K-upplösning, 21:9-format, trippla kameror och dubbla SIM-kortplatser var några av höjdpunkterna.

Sony xperia 1

Logitech TAP

Logitech fortsätter att släppa intressanta produkter för det digitala mötesrummet. I sin monter visade de upp Logitech Tap, som är en videokonferenslösning för Microsoft, Google och Zoom. Enkelt förklarat är det en pekskärm som tar hand om allting som rör ditt möte så att du bara ska behöva trycka på en knapp när du kommer in i mötesrummet. Kalenderintegration, touch-to-join och direkt delning av innehåll var några av finesserna.

Philips 241B7QGJ

Hållbarhet var mer aktuellt än någonsin på årets mässa och det fanns flera produkter som gick i hållbarhetens tecken. Philips hade till exempel med sig en ny skärm som i grunden är byggd för att vara så grön som möjligt med 85 procent återvunnen plats och låg energiförbrukning. Idag finns 24-tummaren ute på marknaden och till sommaren får den sällskap av en 27-tummare. Om konceptet tas väl emot lär vi få ser mer gröna skärmar i framtiden.

Asus Studiobook W700

Tidigare i år visade Asus upp sin nya satsning Studiobook som är en workstation riktad till professionella användare. Studiobook W700 finns i dagsläget i två exemplar och båda var på Dustin Expo. En Pantone-validerad skärm på 17 tum i ett 15-tumschassi, Intel Xeon-processor och Nvidia Quadro P3200-grafikkort var några av specifikationerna.

Läs mer:
Dustin Expo 2019: De hetaste snackisarna
Dustin Expo 2019: Insikter från scenprogrammet

1 april 2019

Denna artikel taggas

Dustin Expo 2019: Insikter från scenprogrammet

Nya produkter är bara en av anledningarna till att 10 000-tals besökare vallfärdar till Dustin Expo varje år. Någonting som lockar minst lika mycket är möjligheten att träffa branschens samlade expertis och lyssna på intressanta seminarier.

1 april 2019

Tre experter – många smarta tips

Under Dustin Expo så satte vi oss ned med flera intressanta personer för att ta del av deras insikter inom olika områden. Här är tre höjdpunkter om hållbarhet, säkerhet och framtidens digitala mötesrum.

1 april 2019

Dustin Expo 2019: De hetaste snackisarna

Dustin Expo har slagit igen portarna för den här gången. För dig som inte kunde vara med den här gången har vi samlat de hetaste snackisarna.

25 mars 2019

Norden i spetsen för global finansiell innovation

Mer fokus på individen, massor av ny teknik och ett Norden som ligger i absolut framkant. Det är några av de viktiga trenderna inom bank- och finansbranschen just nu.

22 mars 2019

5 militära innovationer som förändrat den civila världen

Här är några tekniska innovationer som först såg dagens ljus inom det militära – innan de gjorde succé hos den breda allmänheten.

21 mars 2019

Lär barn kodning och teknik med hjälp av tech toys

En av de starkast växande trenderna just nu är digitala leksaker som lär barn att koda och hur teknik fungerar. Dessa riktar sig även till allt yngre personer.

18 mars 2019