Artikelarkiv

Därför måste en CIO vara nyfiken

Digitaliseringens höga tempo innebär att du som CIO aldrig blir färdig med ditt jobb. Ju tidigare du omfamnar detta faktum, desto snabbare kommer du lära dig älska det.

5 tekniska utmaningar för dig som CIO - och hur du löser dem

Det krävs en bra infrastruktur för att kunna jobba strategiskt och ständigt utveckla affären. Så får du den på plats, och undviker att fastna i tekniken.

4 saker du bör digitalisera

Du kan inte digitalisera hela din verksamhet på en gång. Här är fyra områden du bör fokusera på, som snabbt skapar nytta och ger effekt.

Whitepaper: Talang och teknik – insikter från 10 digitala chefer

Vad ska du digitalisera och varför? Och hur ska du få med hela företaget? I vårt whitepaper delar tio nordiska CIO:er med sig av sina insikter inom fyra viktiga digitaliseringsområden.

Så hittar du ditt digitala varför

Som CIO har du företagets kanske viktigaste och mest spännande uppdrag – nämligen att göra det intressant. För kunderna, medarbetarna och samhället. Men du ska inte börja med en dataplattform, du ska börja med ett ankare. Då faller resten på plats.

Rapport: Dagens nätverksproblem och dess lösningar

Alla företag, oavsett storlek, strävar efter att bli snabbare, effektivare och i förlängningen mer lönsamma. En viktig pusselbit för att uppnå detta är IT-miljön.

Därför är bläck ett klimatsmart val

Glöm alla dina fördomar om bläckstråleskrivare (om du har några). Epsons bläckstråleskrivare har inte bara hög utskriftskvalitet, de är även billigare i drift, drar mindre energi och producerar mindre avfall än laserskrivare. Torbjörn Thyrén, Country Manager på Epson Sverige, förklarar varför.

Rusta dig för effektiva distansmöten

Suddig bild och stökigt bakgrundsljud kan förstöra det bästa av möten. Som tur är finns det bra och prisvärd utrustning som på ett enkelt sätt förvandlar ditt skrivbord hemma, eller för den delen ditt stammishak, till en effektiv digital arbetsplats.