Kunskapsbanken

Här hittar du kundcase, guider, filmer, artiklar om de senaste IT-trenderna och mycket annat.

4 affärsmodeller för den digitala framtiden

Dustin,

Digitaliseringen förändrar hur vi bygger företag och gör affärer. Att kunna anpassa sin verksamhet efter marknaden och hitta nya möjligheter blir allt viktigare. Här är fyra moderna affärsmodeller som kommer att forma affärsvärlden de närmaste åren.

11 september 2018

Trendrapport från IFA 2018

Dustin,

Trots att IFA i Berlin är en av de få stora teknikmässorna som bjuder in vanliga konsumenter i sina hallar finns det gott om produkter och trender att skönja för företagare. I år var den både bildligt och bokstavligt största trenden skärmar och skärmteknik. Samtidigt fortsätter trenderna med röststyrning och mer prestanda samt funktionalitet även i riktigt portabla format.

6 september 2018

Datorseende – en hörnsten i artificiell intelligens

Dustin,

Självkörande bilar, VR, ansiktsigenkänning och autonoma industrirobotar är några av de allra hetaste teknikområdena just nu. Och de har alla en sak gemensamt – datorseende. Men att få en maskin att se skillnad på en plastpåse och en boll är svårare än man kan tro.

21 augusti 2018

Därför satsar företagen på hyperkonvergerat

Dustin,

Hyperkonvergerad infrastruktur har gått från hype till förstahandsval för många större företag och myndigheter. Nu är det dags även för mindre företag att testa framtidens datacenter som ger minskat underhåll och ökad skalbarhet.

20 augusti 2018

5G - Så funkar nästa generations mobilteknik

Dustin,

Nästa generations mobilnät är snabbare och smartare än 4G. Men det största lyftet med 5G handlar inte om det mobila kontoret eller Netflix på bussen – utan om möjligheterna för industriella applikationer.

16 augusti 2018

Dustin vinner upphandling som IT-driftspartner till Øresundsbron

Dustin,

Dustin har i hård konkurrens vunnit upphandling om förvaltning av Øresundsbrons IT-driftsmiljö samt driftskonsultation. Uppdraget omfattar i huvudsak förvaltning av Øresundsbrons IT-miljö med tillhörande molntjänster i både Danmark och Sverige.

16 augusti 2018

Teknik med talets gåva

Dustin,

Rösten blir allt mer ett gränssnitt att räkna med. Och faktum är att nästan all slags teknik har potentialen att styras via tal. Men när kommer dagen då vi kan prata med våra maskiner som om de vore människor?

13 augusti 2018

Cloud Act: den nya lagen i skuggan av GDPR

Dustin,

I skuggan av GDPR klubbades en annan lag igenom på andra sidan Atlanten, Cloud Act. Denna lag innebär att amerikanska myndigheter kan begära ut kunddata från amerikanska företag, även om servrarna står i Sverige. Vi går igenom hur det kommer att påverka dig och din data.

8 augusti 2018