Välkommen till vår kunskapsbank

Låt dig inspireras och lär dig mer om de senaste IT-trenderna.

Disaster Recovery: Få företag beredda när olyckan är framme

Dustin,

Idag handlar cybersäkerhet om att vara väl förberedd när, inte om, en attack sker. Och när IT blir allt mer affärskritiskt är företag och myndigheter mer känsliga för alla typer av tekniska avbrott, oavsett orsak. Det gör att behovet av backup och Disaster Recovery (DR) ökar.

19 april 2018

TIPS: 5 poddar för IT-proffs

Dustin,

Oavsett om det är på bussen, i löpspåret eller under en lugn helgmorgon så är en bra podd ett av de absolut smidigaste sätten att få inspiration, kunskap och nya tankar. Men poddutbudet är enormt och det är lätt att missa godbitar. Här är Dustin-redaktionens 5 poddtips för dig som jobbar med IT och vill ha koll på tekniken, affärerna och kulturen i techbranschen.

16 april 2018

Därför ska dina inköp flyttas till EDI

Dustin,

Minimal hantering och helt automatiserade processer för dina inköp. Det är några fördelar om ditt inköpssystem kopplas till Dustins EDI-integration för sortiment.

16 april 2018

Säkerhetshoten mot företaget du måste känna till – och hur du skyddar dig

Dustin,

Ransomware, phishing och ddos-attacker är IT-hot de flesta känner till. Men hur funkar de egentligen, och hur kan företaget skydda sig? Vi kontaktade säkerhetsexperten Fredrik Ljunggren på företaget Kirei som fick reda ut begreppen.

11 april 2018

Lägesrapport: IT-säkerhet bland storföretag

Dustin,

Hur står det till med IT-säkerheten i större nordiska företag? På många håll dåligt. Hälften av alla storföretagen i Norden saknar skydd mot informationsläckor och digitala attacker. Varför är det så? Och vad behöver göras?

11 april 2018

Så återanvänds tekniken

Dustin,

I Sverige skrotas dagligen datorer som skulle överstiga världens högsta byggnad, Burj Khalifa, om de ställdes på varandra. Företaget Inrego vill ändra på detta genom att rekonditionera och sälja vidare uttjänt IT-utrustning.

10 april 2018

Tradition möter nytänkande i Lenovo Thinkpad

Dustin,

Den har varit på Mount Everests topp och på rymdfärjan ISS. Med mer än 25 år bakom sig är Thinkpad en klassiker i ordets rätta bemärkelse. Med 2018 års modeller tar Lenovos serie för företagsanvändare ett rejält kliv in i framtiden.

28 mars 2018

Guide: Dags för ny skrivare?

Dustin,

Laser eller bläck? Multifunktionsskrivare eller inte? Hyra eller köpa? Vi hjälper dig att få koll på de viktigaste faktorerna när du väljer skrivare till företaget.

21 mars 2018