Leveranssätt

Företagspaket

Max vikt 35 kg
Detta leveranssätt används oftast till företag och försändelserna körs ut mellan 08:00- 17:00.

Är mottagaren privat person sker avisering och mottagaren hämtar sitt paket på sitt serviceställe.

I tjänsten ingår ett leveransförsök till mottagaren. Är mottagaren inte anträffbar aviseras mottagaren om att godset kan hämtas på mottagarens serviceställe eller så kan mottagaren och Posten avtala om pris för ett nytt leveransförsök.

Företagspaket 09:00

Max vikt 25 kg
Levereras till mottagaren nästa dag mellan 07:00-09:00 helgfri måndag till fredag. Skall godset köras ut av lantbrevbäraren förlängs leveranstiden. Man kan inte heller leverera till box nummer eller boxpostnummer.

I tjänsten ingår ett leveransförsök till mottagaren. Är mottagaren inte anträffbar aviseras mottagaren om att godset kan hämtas på mottagarens serviceställe eller så kan mottagaren och Posten avtala om pris för ett nytt leveransförsök.

Pall.ett

Max vikt 700 kg
Är mottagaren ett företag sker leveransen till gatuplan eller lastkaj. Är mottagaren en privatperson eller är leveransen till ett lantbrevbäringsområde, aviseras mottagaren och godset levereras därefter till gatuplan eller tomtgräns efter överenskommen tid. Leveransen utförs inte med leveranstidsgaranti. I tjänsten ingår ett leveransförsök till mottagaren. Är mottagaren inte anträffbar aviseras mottagaren om att godset kan hämtas på närmaste terminal eller kan mottagaren och Posten avtala om pris för ett nytt leveransförsök.

Hempaket ( Dustin Home AB )

Max vikt 35 kg
Privatpersoner, lev 17-21 vardagar. Avisering sker per telefon (max 3 ggr), sen aviseras kunden via brev. Kunden kontaktar då Posten för bokning utav leveransdag samt tid.

Är kunden inte på plats vid överenskommet leveranstillfälle lämnas en avi i postlådan. Kunden får nu antigen boka en ny utkörning mot avgift eller hämta paketet själv. Hempaket kan inte skickas till mottagare med lantbrevbäring.

Postpaket

Max vikt 20 kg.
Paketet når normalt mottagarens serviceställe nästa vardag. Paketet kan hämtas först efter avisering. Den totala leveranstiden kan därför variera. Detta gäller både företag och privatpersoner.

Leveransinformation

Order mottagna före klockan 16.00 avseende lagerhållna produkter expedieras som regel samma dag. Dustin Sverige AB anlitar Posten Företagspaket, Posten Sverige AB, Posten Varubrev och i förekommande fall budfirmor för leverans.

Till företag levereras godset direkt till leveransadressen. Om företagets leveransadress är en postbox eller har ett boxpostnummer levereras varan med postpaket till postens utlämningsställe, utkörning ingår ej i denna tjänst.

Posten gör normalt ett försök att köra ut godset, utkörning sker då mellan 8:00 och 16:00 vardagar, finns ingen på plats levereras godset till närmsta postcenter för avhämtning om kollit väger under 20 kg. Kollin med vikt mellan 20-35 kg lämnas på postterminal eller åkeri. Pall eller gods med vikt över 35 kg lämnas på tunggodsterminal. Ny utkörning kan beställas via Postens kundtjänst på 020-23 22 20 till en extra kostnad enligt postens prislista. För postpaket kan utkörning ej beställas.

Till startsidan