En plats att trivas på

Vi bygger vår verksamhet utifrån filosofin att framgång nås genom lagarbete. Det är människorna som gör Dustin framgångsrikt, och vi letar ständigt efter engagerade medarbetare som vill växa med oss och drivs av att teamet når högt uppsatta mål tillsammans. Vardagen hos oss är både fartfylld och föränderlig, vilket kräver flexibilitet och ansvarstagande. I gengäld är vi stolta över att kunna erbjuda ett dynamiskt arbetsklimat med stora utvecklingsmöjligheter. Även om Dustin är en av de ledande IT-leverantörerna i Norden är det viktigt för oss att vara jordnära. Vi har en platt organisationsstruktur och det är inte långt från tanke till handling. Vi finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna och har över 1 000 medarbetare som jobbar med allt från logistik till försäljning och specialistområden inom IT-produkter och tjänster. Oavsett yrkesroll är Dustin en plats att trivas på, och vi tycker att det ska vara roligt och meningsfullt att gå till jobbet.

Låter det intressant? Ta en titt på våra lediga tjänster.

Hur är det att arbeta på Dustin och hur lever vi våra värderingar? Ta del av våra medarbetares tankar kring kulturen och vardagen som anställd på Dustin »

Visste du att Dustin från början var tänkt som namnet på grundarna Bo och Ulla Lundevalls hund? Här hittar du allt du behöver veta om Dustin som företag »

För oss på Dustin är det viktigt att jobba som ett lag, kunna lita på varandra och inte krångla till saker och ting i onödan. Läs mer om Dustin som arbetsplats »

Tillsammans når vi längre

Det finns ett uttryck som säger “culture eats strategy for breakfast”. Det innebär att en smart strategi enkelt kan kopieras, men en företagskultur är unik och handlar om hur vi som medarbetare agerar mot varandra och våra kunder – varje dag, året om. För oss på Dustin handlar det om att vinna som ett lag, kunna lita på varandra och inte krångla till saker och ting i onödan.

Ett bolag – många möjligheter

På Dustin finns många olika karriärvägar och vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas och hitta nya utmaningar inom företaget. Trots att Dustin är ett ungt bolag har vi många medarbetare som jobbat länge, något vi tror är ett tecken på en bra arbetskultur. Vi är ett gäng engagerade medarbetare med specialistkompetens inom sälj, ekonomi, IT-produkter och tjänster, kundkontakt, logistik, kommunikation och projektledning, för att nämna några. För dig som är student har vi ett mycket uppskattat traineeprogram där du får följa vår vd under ett års tid och får en unik inblick i ett företag från ledningsnivå.

Mångfald och jämställdhet

Vi tror på ambitiösa mål och goda exempel för att åstadkomma förändring i praktiken. Därför har vi bland annat infört ett mål för könsfördelningen som innebär att det aldrig ska finnas färre än 40 procent eller fler än 60 procent av kvinnor eller män i koncernen som helhet. För att öka jämställdheten bland chefer ska det finnas minst en kvinnlig och en manlig slutkandidat vid alla chefsrekryteringar.

Steg för steg för hållbar IT

Som en av de ledande återförsäljarna av IT-produkter och tjänster till företag, organisationer och konsumenter i Norden, har vi en möjlighet att bidra till en hållbar samhällsutveckling; ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Steg för steg strävar vi efter att minska vår egen, våra kunder och leverantörers påverkan på klimat och människor. Under hösten 2014 fastställde Dustins ledningsgrupp och styrelse fem fokusområden som vi kommer att ta vår utgångspunkt i under de kommande åren; ansvarsfulla inköp och resursanvändning, minskad klimatpåverkan, affärsetik och anti-korruption samt jämställdhet och mångfald.

Ett viktigt mål för Dustin inom ramen för minskad klimatpåverkan är att reducera våra koldioxidutsläpp med 40 procent till år 2020. Vi ska även öka livslängden, återtaget och reparationsgraden på produkter samt mängden återvunna produkter som kommer ut på marknaden. Vi underlättar även för kunderna att göra mer hållbara val genom att göra våra produkter sökbara utifrån en rad internationellt erkända miljömärkningar.

Karriär på Dustin

På Dustin jobbar vi tillsammans med våra medarbetare för att löpande sätta upp mål för hur vi kan utvecklas tillsammans. Det betyder att vi hela tiden växer i våra yrkesroller och gör det lätt att hitta nya utmaningar inom företaget. För oss är det viktigt att uppmuntra intern rörlighet, sätta tydliga karriärvägar och hjälpa varje individ att hitta den roll som passar honom eller henne bäst. Därför satsar vi på ett stöttande ledarskap med en tydlig och öppen dialog. Men alla vill inte bli chefer och det är också okej. Det viktigaste med Dustins kultur är att alla blir sedda och hörda, och uppskattade för sina kunskaper.

Eller som en av våra medarbetare själv uttryckte det; här är ”everybody somebody”.

Tre medarbetare berättar om oss.

Ruslan Arakelian, Account Manager

”Det som kännetecknar Dustin för mig är den familjära känslan. Jag upplever Dustin som ett ödmjukt bolag där vi bryr oss om varandra och kommer med tips och råd när någon behöver hjälp. En annan sak som jag upplever är ett tydligt fokus på arbetet och inte på vilken titel man har. Dustin växer och det finns väldigt stora utvecklingsområden inom bolaget så länge du har viljan och engagemanget. Vill du komma långt handlar det om att ha rätt inställning och vara tydlig med vad du vill.”

Tania Rosenstam, Compensation & Benefits

”Jag började som konsult i receptionen 2003, och efter några månader fick jag frågan om jag ville börja som ekonomiassistent på ekonomiavdelningen. I samband med att jag blev anställd hade jag precis avslutat en ledarskapsutbildning och gick snart vidare till att bli en av de första gruppcheferna på bolaget. Det som jag tycker är utmärkande för Dustin är energin och kulturen som finns här. Jag gillar även att man kan ha olika engagemang vid sidan av sina arbetsuppgifter. Jag är till exempel initiativtagare till Friskvårdsgruppen. Vi försöker uppmuntra medarbetarna att ta hand om sin hälsa genom att erbjuda subventionerade träningskort, gemensamma lopp, löpcoach, yoga och massage, för att nämna några aktiviteter.”

Tomas Drapal, Controller

”Jag gillar att Dustin är ett snabbt växande företag med en dynamisk arbetsmiljö där jag hela tiden får nya utmaningar. Jag började arbeta på Dustins lager i Rosersberg för ett och halvt år sedan, men eftersom jag hade en utbildning inom ekonomi sedan tidigare blev jag uppmuntrad att söka tjänsten som controller assistant på ekonomiavdelningen. Det var min nuvarande gruppchef som såg att jag hade potential och föreslog att jag skulle söka jobbet. I dag har jag mycket eget ansvar och mer avancerade arbetsuppgifter där jag känner att jag får möjlighet att utvecklas. Men det som framför allt gör att jag trivs så bra är mina kollegor som alltid finns till hands om jag behöver hjälp.”

Om oss

Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partner med verksamhet i Norden och Nederländerna. Bolaget erbjuder IT-produkter med tillhörande tjänster och lösningar till företag, offentlig sektor och privatpersoner med huvudfokus på små och medelstora företag. Dustin fungerar som en brygga mellan tillverkarnas stora utbud och kundernas behov. Bolaget erbjuder cirka 255 000 produkter och tjänster där Dustins medarbetare hjälper kunderna att hitta rätt lösning.

Dustin har mer än 1 500 medarbetare. Omsättningen verksamhetsåret 2017/18 uppgick till 10,3 miljarder SEK. Drygt 90 procent av Dustins intäkter kommer från företagsmarknaden. Dustin Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2015 och har huvudkontor i Nacka, Stockholm.

Från zoo-butik till färgglada disketter

Historien om Dustin börjar i en zoo-butik i Stockholmsförorten Farsta där Bo och Ulla Lundevall började sälja färgglada disketter i mitten av 80-talet. Namnet Dustin var från början tänkt som namn på familjens hund, men eftersom barnen inte kunde komma ihåg namnet så fick hunden heta Bamse. Dustin blev i stället namnet på Bo och Ullas nya företag. Affärerna startade i liten skala, med försäljning av färgglada disketter som importerades direkt från USA och såldes vidare via postorder.

Mer än 20 års erfarenhet av e-handel

1987 lanserades mjukvara på Dustin och den första webbsidan lanserades 1995. Dustin visade lagersaldo i realtid redan då, vilket var ett framgångsrikt koncept. Sortimentet utökades med datortillbehör 1996 samt hemelektronik till privatpersoner 2004, i och med lanseringen av Dustin home.