En IT-partner för offentlig sektor

Som en av nordens ledande IT-leverantörer samarbetar vi på ett eller annat sätt med de flesta svenska kommuner, skolor och andra offentliga verksamheter, och vi arbetar dagligen med att lösa den typen av IT-utmaningar.

Vi har djup kompetens inom offentlig sektor.

Hur vi löser utmaningar inom offentlig sektor

AcadeMedia

Tidigare i år gick AcadeMedia ut i en stor upphandling av ny nätverksleverantör. De sökte en kostnadseffektiv lösning i kombination med en väl anpassad paketering.

Hur vi samarbetar med AcadeMedia »

Täby kommun

Täby kommun ville satsa på ett aktivitetsbaserat kontor med virtuell IT-miljö och valde Dustin som partner.

Hur vi hjälper Täby kommun »

Vänersborgs högstadieskolor

När högstadieskolorna i Vänersborg, med totalt ca 1200 elever, ville ge varje elev en egen dator och införa Office 365 vände de sig till Dustin.

Hur vi hjälper Vänersborgs högstadieskolor »

Hur kan vi hjälpa dig?

Det här är Dustin

Dustins Public-team

För större kunder och leveransavtal tillsätter Dustin alltid ett kundteam för att optimera kvalitén i leverans och logistik. Tillsammans med kunden tillsätter vi dedikerade personer för varje affärsområde och på alla berörda avdelningar.

Så här kan ditt kundteam se ut:

 • Kundansvarig & affärsorienterad projektledare, Key Account Manager
 • Leveransavtals- & informationsansvarig
 • Inkommande order/beställningsteam, dedikerade innesäljare på en egen slinga för telefon, mail, fax, webb och online-beställningar
 • Back Office Support team, support, service, retur- & garantiärenden
 • Funktionsansvarig för webb & startsida
 • Klienttjänsteansvarig
 • Logistik-, leverans- och tjänsteteam (Dustin-lagret i Rosersberg)
 • E-sourcingansvarig
 • Kvalité-, miljö- & etikansvarig
 • Ekonomi-, faktura- & finansansvarig
 • Produktspecialistteam, dedikerade på samtliga produktområden

Enklare IT: inköp, fakturering, licenshantering och support

Vi har många samarbeten med kommuner, skolor och andra offentliga verksamheter och fungerar som en helhetspartner inom IT.

Tillsammans med en rad smarta tilläggstjänster som EDI, licenshantering, finansieringslösningar samt en förstklassig support och kundportal kan vi erbjuda dig en mycket enklare IT-vardag.

Läs mer om förenklad IT för offentlig sektor »

Snabba och säkra leveranser

Vår logistiklösning bygger på vårt skräddarsydda logistikcenter på 20 000 kvadratmeter i Rosersberg. Därifrån levererar vi fler än 1,5 miljoner paket varje år och 98% av dem når kunderna dagen efter beställning. Med oss slipper du därför att få olika leveranser från olika leverantörer vid olika tidpunkter.

Integrerat i logistikcentret finns även ett konfigurationscenter där vi kan förbereda utrustning för användning direkt vid leverans, utan att leveranstiden förlängs.

Våra tjänster och lösningar

De senaste åren har vi utökat vår specialistkompetens inom avancerade tjänster och lösningar för att bli en ännu bättre strategisk IT-partner. Genom förvärv av en rad bolag i Norden och Nederländerna som är specialiserade inom nätverk, säkerhet, lagring, licenser, IT-drift, mobilitet, print och klient kan vi erbjuda helhetslösningar för såväl hårdvara som kundunika tjänster.

Idag ingår spetskompetens från DAV Partner, Core Services, Commsec, Idenet, IKT Gruppen, ITaito, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute, Saldab IT och Vincere Groep i Dustinfamiljen. Dustin Sverige AB har toppcertifieringar inom bl.a. Apple, Dell, Cisco, Citrix, Fortigate, HPE och Microsoft.

Relaterade artiklar

Förenkla inköpen med EDI

I dag finns egentligen ingen anledning att hantera fakturor och orderinformation i pappersformat eller via e-post. Låt inköpssystemet kommunicera direkt med Dustins system så får ni enklare och billigare order- och fakturahantering – och bättre kontroll.

Experten Fredrik: Dustin en tjänsteleverantör

Dustin har idag 360 medarbetare som levererar tjänster i hela Norden. Detta i kombination med vårt starka utbud av produkter och en effektiv logistik. Fredrik Berg är en av IT-experterna som jobbar med tjänster och i den här texten berättar han om tjänsten Modern Workplace.

Kapa kostnader med rätt licenshantering

Att prenumerationstjänster i molnet blivit vanligare medför många fördelar, men det löser tyvärr inte alla utmaningar kring licenshantering för stora företag. Dels finns det fortfarande ofta en del installerade licenser att hålla ordning på och dels är risken stor att man betalar för sådant som inte används.

Ramavtal

Som representant för myndighet, landsting, kommun eller skola kan du göra avrop från ett stort antal offentliga ramavtal, både tecknade direkt med Dustin och tecknade med olika tillverkare.

Ladda ned checklistan för applikationsdrift

10 steg till applikationsdrift med hög upptid, prestanda och säkerhet.

IT i skolan

Vår tidning IT i skolan bjuder på inspiration, nyheter och produkter för dig som arbetar med IT-frågor i skolvärlden. Du får även läsa mer om hur andra skolor har löst sina IT-utmaningar på bästa sätt.

Kvalité och miljö

Med Dustin kan du känna dig trygg med en stark etisk kod och djupt rotade hållbarhetsinitiativ.

Ansvarsfull tillverkning

Mål: 100 procent av våra leverantörer, där den totala inköpsvolymen överstiger 200 000 kronor eller motsvarande per år, ska anta de åtaganden som finns i Dustins uppförandekod för leverantörer.

Minskad klimatpåverkan

Mål: Vi ska minska vår klimatpåverkan med 40 procent till år 2020 jämfört med 2014/15.

Ansvarsfull resursanvändning

Mål: Vi ska ha återtagit 140 000 sålda produkter till år 2020.

Affärsetik och korruption

Mål: 100 procent av våra verksamhetsområden ska genomgå en riskbedömning avseende affärsetik och anti-korruption. 100 procent av de rapporterade incidenterna ska följas upp.

Mångfald och jämställdhet

Mål: Vardera kön ska senast år 2020 vara representerat till minst 40 procent i hela organisationen.

Etik

Vår vision är att vara kundens förstahandsval och att sätta standarden för effektiv IT. För att vara ett pålitligt företag arbetar vi kontinuerligt på ett etiskt och ansvarsfullt sätt, med en öppen och transparent dialog med våra intressenter.

Dustins uppförandekod innefattar våra värderingar och affärsprinciper och beskriver vårt åtagande att göra affärer på ett ansvarsfullt, effektivt och transparent sätt. Läs vår uppförandekod här.

Läs vår uppförandekod här »

Miljö och hållbarhet

Som en av de ledande IT-leverantörerna i Norden, har vi en möjlighet att bidra till en hållbar samhällsutveckling; ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Steg för steg strävar vi efter att minska vår egen, våra kunder och leverantörers påverkan på klimat och människor.

En viktig satsning hos oss är de fabriksinspektioner vi gör, både bland de fabriker som tillverkar Dustins egna produkter, men även för att säkerställa att våra leverantörer efterlever våra krav.
Läs vår hållbarhetsredovising »

Relaterade artiklar

Inspektion skapar bättre arbetsförhållanden

Med inspektioner vill Dustin säkerställa att alla produkter som lanseras under eget varumärke är etiskt och ansvarsfullt tillverkade. Satsningen har redan lett till att fem fabriker i Kina förbättrar sina arbetsförhållanden.

Cirkulär ekonomi - Slut på slit och släng.

Elektroniskt avfall är den snabbast växande avfallstypen i världen, och återvinns ofta på sätt som är skadliga både för människor och miljö. Så hur kan vi göra elektroniken mer hållbar? Svaret är att tänka cirkulärt.

Ställ tuffare kemikaliekrav vid upphandling

Lagstiftning, marknadskrav och svarta listor. Att hålla koll på oönskade kemikalier i en elektronikprodukt är inte det lättaste. Därför arrangerade Dustin tidigare i år ett event med fokus på hur företag, skolor och myndigheter kan bli mer uppmärksamma på kemikaliefrågan, samt vilka krav du bör ställa vid upphandling av IT-produkter.

Mer läsning

Så kan vi säkra svensk offentlig sektor

Skandalen på Transportstyrelsen har fått myndigheter och kommuner att vakna upp. Men det finns fortfarande stora kunskapsbrister hos svenska myndigheter om hur vi täpper till säkerhetshålen. Här berättar två av nordens mest framstående säkerhetsexperter hur IT-säkerheten kan bli vassare.

Outsourcing av IT-drift: 5 steg för att lyckas

När du ska outsourca IT-drift finns ingen plats för misstag - men mycket kan gå fel. Det gäller att planera långsiktigt, fokusera på rätt saker och inte missa viktiga detaljer.

Disaster Recovery: Få företag beredda när olyckan är framme

Idag handlar cybersäkerhet om att vara väl förberedd när, inte om, en attack sker. Och när IT blir allt mer affärskritiskt är företag och myndigheter mer känsliga för alla typer av tekniska avbrott, oavsett orsak. Det gör att behovet av backup och Disaster Recovery (DR) ökar.

Digitaliseringsstrategi: 5 tips för att lyckas

Digitalisering, eller digital transformation, är en hög prioritet för svenska IT-chefer. Det är ett brett begrepp som kan vara svårt att ta på, men Joakim Jansson, rådgivare och medförfattare av boken Att leda digital transformation, ger den bästa definitionen av digital transformation: anpassningar ett företag gör för att vara konkurrenskraftig i en digitaliserad värld.

Så påverkas skolan av digitaliseringen

När digitaliseringen förändrar samhället måste skolan förändras i samma takt. Så här påverkar utvecklingen det svenska skolväsendet.

Vad framgångsrika CIO:er gör annorlunda

Stirra dig inte blind på kostnader, ha ett starkt samarbete med andra företagsledare och se på IT-säkerhet som en möjliggörare för tillväxt. Det är tre tips som kommer göra dig till en mer framgångsrik CIO.

Snabba fakta

 • En av Nordens ledande IT-återförsäljare av produkter, tillhörande tjänster och lösningar, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna
 • Spetskompetens från Vincere Groep, ITaito, DAV Partner, Core Services, Commsec, Idenet, IKT Gruppen, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute och Saldab IT ingår i Dustinfamiljen
 • 34 års erfarenhet i branschen
 • Över 250 000 IT-produkter från över 900 tillverkare
 • Vi skeppar ca 5 000 kollin/dag och över 95% av leveranserna kommer fram dagen efter beställning
 • Över 60 specialister inom 20 områden, vars kompetens du nyttjar kostnadsfritt
 • Dustin Sverige AB har ISO-certifikat 9001, 14001, OHSAS 18001 och AFS samt toppcertifieringar inom bl.a. Apple, Dell, Cisco, VMWare, Citrix, Fortigate, HP, HPE och Microsoft