aI arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right solution sound speech-bubble-2 speech-bubble star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Ledarskap

Inget bolag gör succé utan att man får med sig sina anställda. Låt dig inspireras och ta del av det senaste inom ledarskap.

7 steg för en lyckad krishantering

Vad gör du när krisen knackar på dörren? När man är mitt inne i en krishantering är man också förbi det viktiga första steget, planeringen.

12 oktober 2020
Så agerar du i en kris

En av lärdomarna från 2008 års finanskris är att bra verksamhetsstyrning underlättar krishantering. Om du saknar en noga utarbetad plan, utgå från tidigare samlade erfarenheter och tänk på följande.

9 oktober 2020
Navigera IT rätt under en kris

En av lärdomarna från 2008 års finanskris är att bra verksamhetsstyrning underlättar krishantering, bidrar till motståndskraft och en förmåga att hantera oförutsedda händelseförlopp.

9 oktober 2020
De två viktigaste IT-frågorna i en kris

Mitt uppe i en kris är det nödvändigt att hela organisationen är delaktig i arbetet, tar sitt ansvar och bidrar positivt. Läs mer om vilka två huvudfrågor IT behöver ställa sig.

8 oktober 2020
Är du redo för framtidens medarbetare?

Vi rusar in i en ny era av att jobba hemifrån. Då är det på sin plats att ta död på myten om att inte blanda privatliv med arbetsliv.

4 maj 2020
91 procent får mer gjort på distans

Forskarna är överens: vi är mer produktiva när vi inte måste sitta på kontoret och arbeta hela tiden. Det finns flera förklaringar till detta.

11 september 2019
Ont om tid, gott om skärmar? Pröva mikrolärande

På en arbetsmarknad i snabb förändring är det förmågan att gång på gång lära nytt som gör dig framgångsrik. Vi tipsar om hur mikrolärande kan hjälpa dig och dina kollegor på vägen.

27 augusti 2019
Harvardforskare: Det här får oss att lyckas på jobbet

Som chef påverkar du hur människor mår på jobbet och därmed hur de presterar. Men hur får du dem att må – och därmed prestera – så bra som möjligt?

26 augusti 2019
Expertens tips: 7 sätt att skapa bättre presentationer

Jesper Ahlström, utbildningsansvarig för presentationsteknik & kommunikation på utbildningsföretaget Framfot ger oss sina bästa tips för bättre presentationer.

31 juli 2019
Framtiden kräver företagskulturer där kreativiteten flödar

I en framtid där ingen vet vad som gäller imorgon behöver företag bli mer innovativa. Det gäller att skapa företagskulturer där tillit värderas högt, kreativitet uppmuntras och medarbetare på alla nivåer känner sig delaktiga.

2 juli 2019
När är du som mest fokuserad?

Vi fokuserar alltför mycket på vad vi ska göra, och tänker för lite på när vi gör det, enligt den amerikanske författaren Daniel Pink, som själv är noga med vad han planerar in på eftermiddagarna.

28 maj 2019
Så får du alla att jobba mot samma mål

Framgångsrikt företagande kräver engagerade medarbetare. Hur lyckas man med det? Här är fem sätt att öka engagemanget på arbetsplatsen.

7 maj 2019

IT-strategi

En uppdaterad IT-strategi är nyckeln till lyckade satsningar. Inte minst är det bästa medicinen mot onödiga utgifter. Läs här om hur andra tänkt och gjort.

Därför måste en CIO vara nyfiken

Digitaliseringens höga tempo innebär att du som CIO aldrig blir färdig med ditt jobb. Ju tidigare du omfamnar detta faktum, desto snabbare kommer du lära dig älska det.

8 januari 2021
5 tekniska utmaningar för dig som CIO - och hur du löser dem

Det krävs en bra infrastruktur för att kunna jobba strategiskt och ständigt utveckla affären. Så får du den på plats, och undviker att fastna i tekniken.

27 november 2020
4 saker du bör digitalisera

Du kan inte digitalisera hela din verksamhet på en gång. Här är fyra områden du bör fokusera på, som snabbt skapar nytta och ger effekt.

27 november 2020
Whitepaper: Talang och teknik – insikter från 10 digitala chefer

Vad ska du digitalisera och varför? Och hur ska du få med hela företaget? I vårt whitepaper delar tio nordiska CIO:er med sig av sina insikter inom fyra viktiga digitaliseringsområden.

25 november 2020
Så hittar du ditt digitala varför

Som CIO har du företagets kanske viktigaste och mest spännande uppdrag – nämligen att göra det intressant. För kunderna, medarbetarna och samhället. Men du ska inte börja med en dataplattform, du ska börja med ett ankare. Då faller resten på plats.

23 november 2020
7 steg för en lyckad krishantering

Vad gör du när krisen knackar på dörren? När man är mitt inne i en krishantering är man också förbi det viktiga första steget, planeringen.

12 oktober 2020
Så agerar du i en kris

En av lärdomarna från 2008 års finanskris är att bra verksamhetsstyrning underlättar krishantering. Om du saknar en noga utarbetad plan, utgå från tidigare samlade erfarenheter och tänk på följande.

9 oktober 2020
Navigera IT rätt under en kris

En av lärdomarna från 2008 års finanskris är att bra verksamhetsstyrning underlättar krishantering, bidrar till motståndskraft och en förmåga att hantera oförutsedda händelseförlopp.

9 oktober 2020
Rapport & checklista: Vägledning i kris

När krisen är ett faktum behövs tydligt ledarskap. Men det är inte allt. I vår rapport får du värdefulla tips på vad IT-avdelningen behöver tänka på och inte minst får du ett verktyg som hjälper dig att krishantera.

8 oktober 2020
De två viktigaste IT-frågorna i en kris

Mitt uppe i en kris är det nödvändigt att hela organisationen är delaktig i arbetet, tar sitt ansvar och bidrar positivt. Läs mer om vilka två huvudfrågor IT behöver ställa sig.

8 oktober 2020
Så löser du de 4 vanligaste knutarna i IT-strategin

Här är de vanligaste anledningarna till att du fastnar i din IT-strategi – och svaren på hur du kommer vidare.

21 september 2020
Håller din IT för att locka talanger?

Håller din IT måttet för framtidens medarbetare? När digitaliseringen rusar blir CIO nyckeln för att locka talanger.

14 september 2020
Så undviker du att tappa det digitala initiativet

Blanda inte ihop digital strategi med teknisk taktik. Så lägger du grunden för en äkta digitalisering av ditt företag.

10 september 2020
Rätt IT för växande företag

Digitaliseringen går fort nu. Så ser du till att ha en skalbar IT-lösning som ständigt kan anpassa sig till ditt företag.

3 augusti 2020
Digitaliseringen väntar inte längre på dig

Vill du ta företaget till andra sidan digitaliseringen innan omvärlden gör det åt dig? Då behöver du tid, strategi, mod och en IT-infrastruktur som gör allting möjligt.

27 juli 2020
Säkerhet i offentlig sektor

Arbetet med säkerhetsfrågor i offentlig sektor har under senaste år genomgått en positiv utveckling. Säkerhetsperspektivet ges ett större utrymme i samband med strategiska IT-projekt och vid implementeringar av ny teknik, samtidigt som kommunikation och stöd till samhälle och näringsliv både förtydligats och vidgats.

27 maj 2020
Säkerhet och molntjänster

Säkerhet målas ofta upp som ett av de största hindren för tillväxten av molntjänster och även generellt vad gäller extern IT-drift. Radars data visar dock att det inte är säkerheten som är problemet, det är IT-organisationens mognad är avgörande.

27 maj 2020
Säkerhet i en våg av digitalisering

IT behöver definiera, förankra och säkerställa säkerhetsnivåer, både vad gäller infrastruktur och applikationer. Insatser som stärker lämpliga och nödvändiga beteendeförändringar hos alla IT-användare i verksamheten är viktigt.

26 maj 2020
Moln möjliggör nya affärsmodeller

Molntjänster har gått från att vara en angelägenhet för IT-avdelningen till att bli en viktig del av företagets affärsutveckling. Så här gör du för att skapa mervärde med digitala verktyg.

20 maj 2020
Dra nytta av en cirkulär affärsmodell

Vill du rädda miljön och springa ifrån dina konkurrenter på samma gång? Börja se ditt avfall som en resurs. Följ med till Karma, den nya sortens cirkulära företag.

15 maj 2020
Vad innebär TCO Certified?

En del IT-prylar har en mörk resa bakom sig, med inslag som konfliktmineraler, socialt ohållbar tillverkning och negativ miljöpåverkan. Så gör du för att navigera rätt.

28 april 2020
Därför väljer fler o fler att köpa Nätverk som tjänst

Nätverket är företagets livsnerv – fungerar det inte går det ofta inte att utföra något arbete överhuvudtaget. Därför väljer allt fler att köpa Nätverk som tjänst.

2 april 2020
Mångfald en global framgångsfaktor

Placerar ditt företag mångfald och inkluderingsfrågor på trivselkontot? Då är det hög tid att tänka om. Det är framför allt en fråga om lönsamhet och det finns mycket att vinna på att bredda rekryteringen.

12 mars 2020
Bli en digital vinnare

Hur växlar man över till Industri 4.0 på riktigt? Experten identifierar de digitala vinnarna och ger råd om hur nordiska företag kan vässa sin verksamhet för att nå toppskiktet.

26 februari 2020

Besök vårt arkiv för fler intressanta artiklar.