Vad händer i IT-branschen runtom i världen?

Finland utbildar världen i AI, Vatikanen lanserar ett digitalt radband med ”click to pray”-funktion och Apple Watch är nu större än alla schweiziska klocktillverkare tillsammans. Det är några av de aktuella IT-nyheterna just nu.

30 juni 2020
”Vi måste investera tid i varandra”

Även i en digital värld är det människor som avgör om satsningar lyckas eller inte, enligt Jonas Hammarberg, affärscoach och digital entreprenör.

25 juni 2020
Det kommer aldrig att sluta finnas jobb

Hur ser framtidens jobb ut? Den frågan får Johannes Koponen på den finska tankesmedjan Demos Helsinki ofta.

12 mars 2020
Nyheter, trender och kul vetande

Produkter, affärsmodeller, teknik och innovation. Här samlar vi de senaste nyheterna från IT-världen.

18 februari 2020
Dra nytta av AI redan idag

Med modern AI-teknik kan både stora och små företag utnyttja sina resurser smartare, utöka sitt kunderbjudande och få ett försprång mot konkurrenterna. Och det bästa är att tekniken finns tillgänglig redan idag.

12 februari 2020
Börja jobba med AI i fyra steg

AI kan kännas abstrakt och svårt att greppa – men steget från buzzword till konkret nytta i din verksamhet är inte långt. Så här kan du starta ditt första AI-projekt.

18 november 2019
3 galna forskningsprojekt som vidgar våra vyer

Innan vi flyttar till Mars måste vi atombomba planeten. Snart kanske vi kan twittra med enbart tankekraft. Redan nu kan forskare se genom väggar via våra trådlösa nätverk. Här är tre galna projekt som (kanske) visar vägen mot framtiden.

14 november 2019
10 fakta om e-handel

Den nordiska e-handeln växer snabbast i världen, sydkoreanerna köper sina dagligvaror på nätet och mobilen har gått om datorn och plattan som favoritplattform när vi shoppar på nätet. E-handeln förändras ständigt, men vissa rekord står sig…

14 oktober 2019
Strategier och hjälpmedel för elever med funktionsnedsättningar

Lär dig mer om vilka förhållningssätt och hjälpmedel som fungerar bra för elever med inlärningssvårigheter.

1 oktober 2019
Goda nyheter kommer sällan ensamma

Microlearning, har visat sig vara effektivare än traditionellt lärande. Den omtvistade tekniken CCS, Carbon Capture and Storage, kan se till att vi når Parisavtalets mål. Sist men inte minst tar Volvo upp kampen mot amerikanska Tesla med ”folkelbilen” Polestar 2.

28 augusti 2019
Årets tyngsta trender – från robotar till röstsökning

För tolfte gången presenterar analysföretaget The Future Today Institute en välmatad rapport med de främsta trenderna inom teknik och vetenskap. 2019 Tech Trends Report rymmer 315 olika trender – 30 procent fler än förra året. Här är några av de viktigaste.

24 juli 2019
Redo för sommaren?

Det är nästan svårt att ta in men snart är semestern här. Innan du vet ordet av har midsommarstången klätts, små grodorna dansats och jordgubbssäsongen rivstartat. Dustins egna varumärken ser till att du är redo för sommarens alla äventyr.

26 juni 2019
När är du som mest fokuserad?

Vi fokuserar alltför mycket på vad vi ska göra, och tänker för lite på när vi gör det, enligt den amerikanske författaren Daniel Pink, som själv är noga med vad han planerar in på eftermiddagarna.

28 maj 2019
Digital innovation inom retail: ICA:s perspektiv

Marvin Liljegren, Head of Culture på ICA, var en av talarna på vårt event Digital innovation inom retail och hjälpte till att besvara eventets huvudfråga: hur skapar man relevanta kundupplevelser i butik genom digital innovation?

7 maj 2019
Internet är trasigt: ”Vrede och hat får störst spridning”

Hur påverkar sociala medier egentligen demokratin? Det undersöker författarna Martin Gelin och Karin Pettersson i nya boken Internet är trasigt – Silicon Valley och demokratins kris.

24 april 2019
7 heta prylar som visades på Dustin Expo 2019

Produktnyheterna var många på årets mässa. Här har vi samlat några av dem som fick mest uppmärksamhet.

1 april 2019

Besök vårt arkiv för fler intressanta artiklar.