Senast publicerat

Strategi och ledarskap
Whitepaper: Talang och teknik – insikter från 10 digitala chefer

Vad ska du digitalisera och varför? Och hur ska du få med hela företaget? I vårt whitepaper delar tio nordiska CIO:er med sig av sina insikter inom fyra viktiga digitaliseringsområden.

25 november 2020
Strategi och ledarskap
Så hittar du ditt digitala varför

Som CIO har du företagets kanske viktigaste och mest spännande uppdrag – nämligen att göra det intressant. För kunderna, medarbetarna och samhället. Men du ska inte börja med en dataplattform, du ska börja med ett ankare. Då faller resten på plats.

23 november 2020
Infrastruktur
Rapport: Dagens nätverksproblem och dess lösningar

Alla företag, oavsett storlek, strävar efter att bli snabbare, effektivare och i förlängningen mer lönsamma. En viktig pusselbit för att uppnå detta är IT-miljön.

17 november 2020
Print
Därför är bläck ett klimatsmart val

Glöm alla dina fördomar om bläckstråleskrivare (om du har några). Epsons bläckstråleskrivare har inte bara hög utskriftskvalitet, de är även billigare i drift, drar mindre energi och producerar mindre avfall än laserskrivare. Torbjörn Thyrén, Country Manager på Epson Sverige, förklarar varför.

16 november 2020
Arbetsplats
Rusta dig för effektiva distansmöten

Suddig bild och stökigt bakgrundsljud kan förstöra det bästa av möten. Som tur är finns det bra och prisvärd utrustning som på ett enkelt sätt förvandlar ditt skrivbord hemma, eller för den delen ditt stammishak, till en effektiv digital arbetsplats.

28 oktober 2020
Arbetsplats
Allt fler förälskar sig i Ultra Wide

Med en Ultra Wide-skärm får du funktionaliteten av två skärmar i en. Möjligheten att kunna variera från en stor arbetsyta till flera olika fönster, helt utan skarv, gör den optimal för många typer av arbetsuppgifter.

28 oktober 2020
Arbetsplats
Maximal kreativitet på mötet

Säg farväl till torra whiteboard-pennor och foton av mötesanteckningar på mobilen. Fredrik Degerblom, produktspecialist inom professionella skärmar på Samsung, berättar hur en digital whiteboard kan lyfta dina jobbmöten.

28 oktober 2020
Kundcase
Miljön i förarsätet

13 000 anställda i Trondheims kommun kan skriva ut dokument var de vill, och man slipper papper som ligger kvar och skräpar. Kommunen sparar både miljön och kostnader på sitt effektiva skrivaravtal.

28 oktober 2020
Arbetsplats
Har du strömskyddat din elektronik?

Strömavbrott och spänningsvariationer kanske inte inträffar varje dag men sker trots allt med jämna mellanrum. Med en ordentlig UPS har du det strömskydd du behöver.

27 oktober 2020
Arbetsplats
Den mobila arbetaren

Arbetet är inte längre en plats dit du går, det är något du gör. Och när många kan utföra sitt arbete var som helst och när som helst, ökar kraven på arbetsverktygen. Däribland headsetet.

27 oktober 2020
Strategi och ledarskap
7 steg för en lyckad krishantering

Vad gör du när krisen knackar på dörren? När man är mitt inne i en krishantering är man också förbi det viktiga första steget, planeringen.

12 oktober 2020
Strategi och ledarskap
Så agerar du i en kris

En av lärdomarna från 2008 års finanskris är att bra verksamhetsstyrning underlättar krishantering. Om du saknar en noga utarbetad plan, utgå från tidigare samlade erfarenheter och tänk på följande.

9 oktober 2020
Strategi och ledarskap
Navigera IT rätt under en kris

En av lärdomarna från 2008 års finanskris är att bra verksamhetsstyrning underlättar krishantering, bidrar till motståndskraft och en förmåga att hantera oförutsedda händelseförlopp.

9 oktober 2020
Strategi och ledarskap
Rapport & checklista: Vägledning i kris

När krisen är ett faktum behövs tydligt ledarskap. Men det är inte allt. I vår rapport får du värdefulla tips på vad IT-avdelningen behöver tänka på och inte minst får du ett verktyg som hjälper dig att krishantera.

8 oktober 2020
Strategi och ledarskap
De två viktigaste IT-frågorna i en kris

Mitt uppe i en kris är det nödvändigt att hela organisationen är delaktig i arbetet, tar sitt ansvar och bidrar positivt. Läs mer om vilka två huvudfrågor IT behöver ställa sig.

8 oktober 2020
Strategi och ledarskap
Så löser du de 4 vanligaste knutarna i IT-strategin

Här är de vanligaste anledningarna till att du fastnar i din IT-strategi – och svaren på hur du kommer vidare.

21 september 2020
Strategi och ledarskap
Håller din IT för att locka talanger?

Håller din IT måttet för framtidens medarbetare? När digitaliseringen rusar blir CIO nyckeln för att locka talanger.

14 september 2020
Strategi och ledarskap
Så undviker du att tappa det digitala initiativet

Blanda inte ihop digital strategi med teknisk taktik. Så lägger du grunden för en äkta digitalisering av ditt företag.

10 september 2020

Besök vårt arkiv för fler intressanta artiklar.

Få förtur till Black Friday