Kunskapsbanken

Kunskapsbanken

Lär dig mer om smarta lösningar och håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Här hittar du guider, filmer, intervjuer och mycket mer.

Senast publicerat

Arbetsplats
7 skärmar som sticker ut

Vare sig du vill ha bästa skärmen för bildredigering, skarpaste upplösningen eller bara största skärmen på kontoret så kommer du säkert att hitta din favorit.

Mobilitet
5 smarta prylar för att jobba på distans

Här är en lista på saker som hjälper dig komma bort från det scenariot och istället jobba snabbare, mer ergonomiskt och bättre hemifrån.

Arbetsplats
Så får du koll på klienterna med Modern Workplace

Modern Workplace är precis vad det heter – en komplett lösning för en modern arbetsplats, som tar hänsyn till både produktivitet och säkerhet.

Print
Xerox vill hjälpa sina kunder att göra hållbara val

När man pratar skrivare och hållbarhet är det lätt att fastna i att diskutera skrivaren och förbrukningsmaterialet. Men för Xerox handlar det lika mycket om att utbilda och stötta användaren att använda sin skrivare på ett mer hållbart sätt.

Print
Trygga och enkla utskrifter med Managed Print

Med tjänsten Managed Print vill Dustin ge sina kunder en enkel, säker och hållbar printlösning till en fast månadskostnad.

Arbetsplats
Så väljer du rätt skärm för uppgiften

Skärmen är avgörande för hur vi trivs framför datorn. På senare år har det kommit flera nyheter som gör skärmjobbandet både roligare och bekvämare.

Arbetsplats
Expertens tips: Tänk på detta när du jobbar hemifrån

Strukturera upp din dag, visa din tillgänglighet och tänk på det sociala. Vår IT-konsult Fredrik Hansson delar med sig av vad du kan tänka på när du jobbar på distans.

Hållbarhet
Mångfald en global framgångsfaktor

Placerar ditt företag mångfald och inkluderingsfrågor på trivselkontot? Då är det hög tid att tänka om. Det är framför allt en fråga om lönsamhet och det finns mycket att vinna på att bredda rekryteringen.

Inspiration
Det kommer aldrig att sluta finnas jobb

Hur ser framtidens jobb ut? Den frågan får Johannes Koponen på den finska tankesmedjan Demos Helsinki ofta.

Kundcase
Så minskade Oslo-lagret avbrottstiden med 30–40 procent

Sørensen og Balchen kämpade med föråldrad IT-infrastruktur. Avbrottstiden kostar omkring en kvarts miljon norska kronor i timme, men nu har den minskats med 30–40 procent.

Kundcase
Zacco fick bättre säkerhet med datorer från HP

För ett företag som har som uppgift att skydda andra företags immateriella värden är hög datasäkerhet ett måste. Idag har de fått en säkrare IT-miljö som dem kostar mindre och är lättare att underhålla.

Mobilitet
Så rustar du dig för det mobila arbetslivet

Mycket talar för att den fasta arbetsplatsen är utdöende. Istället jobbar vi hemifrån, från caféet eller från någon av de flexibla platserna på kontoret. Utvecklingen har lett till ett ökat intresse för produkter som hjälper oss att arbeta lika effektivt var vi än är.

Mobilitet
Stora möjligheter med 5G

På sikt väntas 5G-tekniken revolutionera hur vi använder våra mobila enheter. Läs om vad 5G innebär för dig och vad du behöver för att ta del av framtidens mobilnät.

Arbetsplats
Klienthantering och säkerhet

Säkerhet är en av de viktigaste anledningarna till att företaget måste ha full koll på sina klienter. Här är riskerna med en halvdan klienthantering.

Strategi & ledarskap
Bli en digital vinnare

Hur växlar man över till Industri 4.0 på riktigt? Experten identifierar de digitala vinnarna och ger råd om hur nordiska företag kan vässa sin verksamhet för att nå toppskiktet.

Strategi & ledarskap
Digital novis eller vinnare?

Med hjälp av tre frågor kan du ta tempen på var ditt företag ligger på den skalan och samtidigt få en känsla för vägen framåt.

Strategi & ledarskap
7 tips: Så blir din organisation snabbare och mer anpassningsbar

I en värld där den tekniska utvecklingen går fortare för varje år ser vi traditionella affärsmodeller falla och nya uppstå. Världen blir snabbare och det måste du också bli. Här är sju tips att ha med dig på resan.

Inspiration
Nyheter, trender och kul vetande

Produkter, affärsmodeller, teknik och innovation. Här samlar vi de senaste nyheterna från IT-världen.

Hållbarhet
Vad händer nu? Så bidrar industrin

Den cirkulära ekonomin förutsätter att tillverkare och användare delar information om hur produkter kan återvinnas och data kring själva användningen. Snart är det möjligt, med hjälp av ett nytt system.

Inspiration
Dra nytta av AI redan idag

Med modern AI-teknik kan både stora och små företag utnyttja sina resurser smartare, utöka sitt kunderbjudande och få ett försprång mot konkurrenterna. Och det bästa är att tekniken finns tillgänglig redan idag.

Infrastruktur
Nätverk utan huvudvärk

I vår tid av molntjänster är ett tillförlitligt nätverk viktigare än någonsin. Många företag vill snabbt kunna skala upp plattformen vid behov och ändå hålla kostnaderna under kontroll. Lösningen? Att köpa sitt nätverk som tjänst.

Kundcase
We keep things growing - Actic växte sin affär och sin kundnöjdhet med hjälp av Network

Actic behövde en stabil och flexibel nätverkslösning till sina 182 bad- och gymanläggningar. Med Network fick de utöver det även tillgång till data som kunde bidra till affärsnyttan och var enkelt att hantera på bara fem heltidsanställda.

Hållbarhet
Vad gör en produkt hållbar?

Att köpa nya produkter behöver inte vara dåligt. Däremot behöver vi fundera över vilka produkter vi köper. Så väljer du rätt.

Infrastruktur
Guide: Så blir ditt företag mobilt

Dagens tekniska möjligheter gör det enklare än någonsin att skapa det digitala mobila kontoret och erbjuda medarbetarna friheten att jobba var och när de vill. I den här guiden berättar vi om alla delar som behöver falla på plats; från teknik till organisation.

IT-säkerhet
Klienthantering viktig del av IT-säkerheten

Allt fler uppkopplade enheter som används både privat och i jobbet tvingar företagen att modernisera klienthanteringen. Nya verktyg gör det möjligt att hantera nya utmaningar.

Kundcase
We keep things flexible - bättre säkerhet och samarbete för XL-Bygg med Modern Workplace

Genom att byta ut sin gamla IT-miljö och satsa på Modern Workplace från Dustin kunde XL-BYGG på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt få enklare administration, högre datasäkerhet och effektivare arbetssätt.

Arbetsplats
Hållbar skärmtid – för miljön och individen

Hållbart skärmanvändande omfattar hela skärmens livscykel, men också att den som använder skärmen mår bra under tiden. Här är några viktiga saker att tänka på som gynnar både medarbetarna och miljön.

IT-säkerhet
Så lägger du grunden till företagets IT-säkerhetsarbete

IT-säkerhetshoten blir allt fler när cyberbrottslingarna professionaliseras. Idag är frågan inte om ditt företag kommer att drabbas, utan när. Vi guidar dig till både tekniken och principerna bakom ett modernt IT-säkerhetssystem.

Kundcase
Digital analys leder till bättre beslut på AcadeMedia

Som norra Europas största utbildningsföretag är IT-strategin en framgångsfaktor för AcadeMedia. Petter Hallman, CIO, berättar mer om hur de arbetar med digitala läromedel och varför de använder data för att höja kvaliteten och kundnöjdheten.

Arbetsplats
9 tips till en säkrare mobil arbetsplats

Tips på hur du kan få en säkrare IT-miljö när allt fler användare arbetar från andra platser än kontoret.

Arbetsplats
Fördelarna med en mobil arbetsplats

Forskarna är överens: vi är mer produktiva när vi inte måste sitta på kontoret och arbeta hela tiden. Det finns flera förklaringar till detta.

Arbetsplats
Säkerhet är en konkurrensfaktor

Lone Flohr är vd för Combitech i Danmark och vet hur man prioriterar IT-säkerheten för att balansera mellan hot och möjligheter.

Arbetsplats
Skapa balans i ditt digitala liv

Digitaliseringen får ofta skulden för den ökade stressen i samhället. Men är det verkligen tekniken i sig som skapar stress? Och hur kan man uppnå bättre digital balans i livet?

Arbetsplats
Mer miljövänliga utskrifter med originalbläck och toner

Vad är egentligen ett bra val när det kommer till våra utskrifter? Här delar Ola Warrén från HP med sig av sina bästa tips för dig som vill skriva ut mer miljövänligt.

Arbetsplats
Trendrapport: Collaboration

Det pågår en världsomvändande utveckling som drivs på av de yngre generationerna. Med rätt tjänster och digitala verktyg kan du synliggöra såväl kunskaper som kompetenser i hela företaget.

Arbetsplats
Trendrapport: Workplace

De nya generationernas intåg på arbetsmarknaden och en accelererande teknikutveckling ritar om arbetsplatser runtom i världen. Ta del av vår trendrapport "Workplace” och lär dig mer om framtidens arbetsplats.

Infrastruktur
Trendrapport: Cloud

I den digitala världen är mer eller mindre allt kopplat till molnet. Frågan är inte längre om företag ska föra ut hela eller delar av sin IT till molnet utan i vilken grad. Ta del av vår trendrapport ”Cloud” och lär dig mer.

Infrastruktur
Betala bara för kapacitet du använder

Genom att köpa nätverk som tjänst får du ett stabilt och säkert nätverk till en fast kostnad. Så här går det till.

Infrastruktur
Investera inte i eget nätverk

Nätverket är företagets livsnerv – fungerar det inte går det ofta inte att utföra något arbete överhuvudtaget. Därför väljer allt fler att köpa Nätverk som tjänst.

Inspiration
Börja jobba med AI i fyra steg

AI kan kännas abstrakt och svårt att greppa – men steget från buzzword till konkret nytta i din verksamhet är inte långt. Så här kan du starta ditt första AI-projekt.

Inspiration
3 galna forskningsprojekt som vidgar våra vyer

Innan vi flyttar till Mars måste vi atombomba planeten. Snart kanske vi kan twittra med enbart tankekraft. Redan nu kan forskare se genom väggar via våra trådlösa nätverk. Här är tre galna projekt som (kanske) visar vägen mot framtiden.

Arbetsplats
Effektivare samarbete i Teams

Att Microsoft Teams är Microsofts snabbast växande företagsapplikation någonsin är om något ett bevis på att marknaden har suktat efter nya innovativa verktyg som kan ta vårt samarbete till nya höjder.

Arbetsplats
Så utrustar du en modern arbetsplats

Hur ska man egentligen tänka när man utrustar en modern arbetsplats som främjar produktivitet och motsvarar de anställdas förväntningar?

Arbetsplats
Välj rätt dator till skolan

När du väljer datorer till skolan är det viktigt att låta pedagogiken och läroplanen styra säger Mathias Törnblom, Customer Technology Evangelist på Dustin.

Infrastruktur
Våra vanligaste nätverks-missar

Nätverket är företagets nervsystem. Strular det så skakar hela verksamheten. Se till att du inte gör dessa vanliga fel.

Arbetsplats
Mobil arbetsplats – det här behöver du

Det finns stora möjligheter att jobba mer effektivt på distans, jämfört med att sitta hela arbetsveckan på kontoret. Med rätt utrustning utnyttjar du tiden på bästa sätt.