Vilken Surface passar dig?

Microsofts Surface-familj har vuxit sig bredare under årens lopp och det kan vara svårt att veta vilken modell som passar just dig. Vi har därför tagit fram en kort guide som går igenom skillnaderna och vilken modell som passar till vilka behov. Läs våra tips nedan.

Surface Pro
Maximal flexibilitet

Detta är troligen den modell de flesta tänker på när de tänker Microsoft Surface då detta var serien som startade det hela. Behöver du en kraftfull dator när du är på språng men vill inte att den ska väga mer än nödvändigt så är denna perfekt.

Detta är enligt oss den mest flexibla datorn på marknaden. Mycket tack vare formfaktorn som utgår från en kraftfull tablet med integrerat ställ och tangentbord inbyggt i fodralet. På så vis fungerar denna exakt som en laptop när du behöver sätta dig ned för att skriva med mera.

picture-of-surface-pro-computer

Surface Laptop
Smidig och uthållig

Är tablet-funktionen hos de andra Surface-modellerna något du känner att du kan leva utan så är troligen detta modellen för dig. Surface Laptop är en smidig laptop med extrem batteritid och en vikt på endast 1,25 kg. Prestandamässigt så ligger denna kring Surface Pro men med längre batteritid och ett traditionellt tangentbord.

Det du gör avkall på är förstås tablet-flexibiliteten. Surface Laptop är helt enkelt vårt tips för dig som är ute efter en mer traditionell dator med mycket kraft och lång batteritid i ett snyggt och välbyggt skal.

picture-of-surface-laptop-computer

Surface Go
Familjens minsting

Detta är den minsta modellen i Surface-familjen och den väger endast 522 gram. Tro dock inte att det är en enkel surfplatta bara därför, Surface Go är nämligen en fullfjädrad dator. Den är lite det perfekta mellantinget mellan surfplatta och laptop. Den är lätt att ta med sig som en tablet men har ändå allt du behöver för att jobba med mer krävande applikationer, precis som vilken laptop som helst.

Surface Go är vårt solklara tips för dig som alltid vill ha din dator nära till hands utan att den tynger ned din väska i onödan. Den inte lika kraftfull som sina storebröder men är kanon för klassiska användningsområden som Office-paketet och surf, särskilt om du köper en modell med 4G-modem så du ständigt kan vara uppkopplad.

picture-of-surface-go-computer

Surface Book
Prestanda i litet paket

Om Surface Pro är en tablet som kan omvandlas till en fullfjädrad laptop så är Surface Book motsatsen, en laptop som när du behöver förvandlas till en kraftfull tablet. Det är dock bara halva sanningen, Surface Book har nämligen en hel del överraskningar under skalet. Tack vare den aningen större formfaktorn så har Microsoft kunnat dra upp prestandan ännu mer med kraftfullare processorer samt dedikerade grafikkort. Nu pratar vi alltså kraft nog för även de mest kräsna användarna som video-redigerare och 3D-artister.

Vid valet mellan denna och Surface Pro är det helt enkelt två saker du måste fråga dig. Kommer du i första hand att använda din Surface som en tablet eller som laptop och behöver du den extra kraft Surface Book kan ge dig?

picture-of-surface-book-computer

Surface Studio
Kreativitet i fokus

Detta är nog den ultimata datorn för dig som jobbar med kreativa sysslor som CAD, CGI eller design. Om du ej behöver en bärbar dator förstås. Surface Studio är den enda stationära datorn i Surface-familjen och i centrum för Surface Studio står en 28 tum stor pekskärm specialanpassad för kreativt arbete.

Huvudfunktionen med skärmen är att du vinkla den så att hela datorn blir ett ritbord, så att du slipper externa tillbehör för detta. Utöver den unika designen framtagen för maximal kreativitet så har Surface Studio även prestandan som krävs för att köra de krävande applikationer som du vill använda skärmen till. Här har inget lämnats åt slumpen.

picture-of-surface-studio-computer