Digi Transport WR44 4G LTE WiFi
Enterpriseklassad komersiell WiFi-router med 4G/LTE
Nyhet 9 495:-
Conel Advantech B+B Smartmotion 2X LTE 4G-Router
Advantech B+B SmartMotion 4G-router ger era applikationer ett tillförlitligt och säkert nätverk
9 995:-
Conel Advantech B+B Smartmotion LTE/LTE450 4G-Router
Advantech B+B SmartMotion 4G-router ger era applikationer ett tillförlitligt och säkert nätverk
9 995:-
Sierra Wireless MP70 DC
Sierra Wireless AirLink MP70 är en högpresterande avancerad LTE 4G-router utvecklad för affärskritiska applikationer inom transport, säkerhet och service.
Frekvensband 3G, 4G, GSM
Trådlösa protokoll Inget
8 995:-

3G & 4G-routrar

Här hittar du en uppsättning routrar i vilka du kan stoppa in ett sim-kort eller USB-modem för att dela ut en 3G- eller 4G-uppkoppling. Perfekt för resan eller om du inte kan/vill använda trådbundet bredband.

3G vs. 4G

Den enda anledningen att använda sig av en 3G-router med 3G-modem är om du inte kan få någon 4G-uppkoppling. Idag klarar dock de flesta routrar av båda typerna och byter automatiskt till 3G om 4G-täckningen blir för dålig.

Frekvensband och hastighet

Det finns två använda frekvensband när det kommer till trådlösa nätverk och dessa är 2,4 GHz samt 5 GHz. 5 GHz-bandet erbjuder en högre hastighet men är mer känsligt för väggar och kan ha kompabilitetsproblem med äldre utrustning. 

Hastighet mäts i Mbps och en högre siffra innebär att du kan flytta filer snabbare på ditt nätverk. Ska du därför använda nätverket för att flytta lite tyngre filer med mera så bör du satsa på en snabbare 4G-router.