Dustin Expo

Dustin Expo

Företagsdagarna 21–22 mars 2019
Ericsson Globe, Stockholm

Talare

Här kan du läsa mer om talarna på stora scenen.

Micael Dahlén

Micael Dahlén / Ekonomiprofessor, författare och föreläsare

Micael Dahlén är professorn från Handels i Stockholm som har gjort sig ett namn internationellt genom sin ekonomiforskning i framkant, sina böcker och sina engagerande och ibland spektakulära föreläsningar. Han rankas på tionde plats i världen bland forskare i sitt fält och har bland annat nominerats till Årets ekonomiprofessor av The Economist Intelligence Unit. Dessutom har han röstats fram till Sveriges populäraste föreläsare.

Anders Elbak

Anders Elbak / Associate Research Director – Nordic Cloud, IoT and AI

Anders Elbak har sedan 1997 varit en del av världsomfattande International Data Corporation. Under sin tid på IDC har han varit involverad i det mesta som rör informations- och kommunikationsteknik. I de nordiska länderna är Anders en av de mest citerade branschanalytikerna. Han syns allt som oftast både i IT-pressen och affärspressen. Inte minst är han en eftertraktad föreläsare med sin expertis inom ”the Third Platform”.

Mikko Hyppönen

Mikko Hyppönen / Security & Privacy Expert

Mikko Hyppönen är global säkerhetsexpert och har arbetat på F-Secure sedan 1991. Han har skrivit på sin forskning för New York Times, Wired och Scientific American. Dessutom förekommer han ofta på internationell TV och föreläser på universiteten i Stanford, Oxford och Cambridge. Mikko har tidigare valts ut som en av 50 viktigaste människorna på webben av tidningen PC World och han sitter i de rådgivande nämnderna T2 och Social Security samt i rådgivande panel för Singapores monetära myndighet.

Danica Kragic

Danica Kragic / Professor inom AI och robotik

Danica Kragic är professor i datalogi vid Skolan för elektroteknik och datavetenskap vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Hon förestår Centrum för autonoma system vid skolan och forskar i datorseende, robotik och maskininlärning. År 2011 invaldes hon som ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien samt blev en av de 22 första ledamöterna i deras nyinstiftade Sveriges unga akademi. 2015 invaldes hon som ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. Danica Kragic är hedersdoktor vid Villmanstrands tekniska universitet. 2016 medverkade hon som sommarvärd i Sommar i P1 och blev Årets Techprofil 2018. Hon är styrelseledamot i SAAB, Institutet för framtidsstudier och FAM AB.

Angelica Lips da Cruz

Angelica Lips da Cruz / Affärsstrateg och hållbarhetsexpert

Angelica Lips da Cruz är en av världens ledande talare kring hållbarhet, affärer och teknik. Hon har en bakgrund som företagsledare och entreprenör med världen som arbetsfält. Hon har erfarenheter från områden som digitala finanstjänster, artificiell intelligens och Internet of Things. Idag ligger hennes fokus på att hjälpa till att bygga framgångsrika affärer som också tar socialt ansvar och bidrar till världens hållbarhetsmål.

Hanna Mauer Sibley

Hanna Mauer Sibley / Head of Pre-Sales för 5G och Internet of Things inom Europa på Ericsson

Hennes team spänner över sjutton länder och jobbar med att hjälpa företag att skapa verklig affärsnytta med 5G och Internet of Things. Hon har en lång erfarenhet inom flera olika delar av Ericssons nätverks- och mobilaffär. Genom sin karriär har hon kombinerat tekniskt kunnande med en djup förståelse för kundernas affärsverksamhet. Hon har en ingenjörsexamen från KTH och har jobbat på Ericsson sedan 1993.

Marcus Murray

Marcus Murray / VP – Cyber Operations, TrueSec

Marcus Murray är en av världens främsta experter inom cybersäkerhet. Han leder ett elitteam av säkerhetsexperter som opererar över hela världen. På meritlistan finns allt från intrångsutredningar av statsfinansierade cyberangrepp, sårbarhetsforskning och avancerade intrångssimuleringar till att hjälpa företag, organisationer och statliga myndigheter att öka sin förmåga att förebygga och upptäcka cyberangrepp. Han anlitas ofta som keynote-speaker på konferenser som RSA US, RSA Europe, Ignite, TechED North America, TechED Europe, och ITForum Europe.

Ishtar Touailat

Ishtar Touailat / Head of Innovation Incubation, Data-Driven Business – Tieto, Women in Business, (Wibz), Innovationskontoret at Stockholm University

Ishtar Touailat är innovationschef på Tieto där hon ansvarar för Tietos inkubator som utvecklar mjukvaruprodukter inom AI och IOT, Europas enda kubator i sitt slag. Hon är även Innovations-rådgivare och affärscoach vid Stockholms Universitets innovationskontor, grundare till Women In Business och initiativtagare till Starta eget-dagen. 2015 utsågs hon till en av Sveriges supertalanger av tidningen Veckans Affärer, en lista hon hamnade på återigen 2017. Sveriges chefsorganisation Ledarna utnämnde henne 2018 till en av framtidens kvinnliga ledare medan Veckans Affärer listade henne som en av näringslivets mäktigaste kvinnor.

Beata Wickbom

Beata Wickbom / Moderator

Årets moderator Beata Wickbom är både en av Sveriges mest ansedda experter på digitaliseringens möjligheter och en flitigt anlitad föreläsare och inspiratör på teman som rör digitalisering, innovation och nästa generations tjänster. Beata var en av förgrundsgestalterna i den svenska internetindustrin och började sin karriär på Spray med ansvar för marknadsföring och PR. Idag arbetar hon som senior rådgivare med titeln "Digital Innovation Guru" på innovationsbyrån itch.