Dustin Expo

Dustin Expo

Företagsdagarna 21–22 mars 2019
Ericsson Globe, Stockholm

Scenprogram

Här ser du programmet för stora scenen.

11:00–
11:15

Öppning av Dustin Expo 2019

Thomas Ekman / CEO, Dustin

Denna programpunkt hålls på engelska.

11:15–
12:00

Vem är smart i framtiden?

Micael Dahlén / Ekonomiprofessor, författare och föreläsare

När maskiner lär sig att emulera allt mer av det som vi sett som mänsklig intelligens kommer vår syn på oss själva, samhället och marknaden att förändras. Vem och vad skapar egentligen värde i en värld av artificiell intelligens och automation? Vilka jobb kommer att blomstra och vilka kommer att försvinna? Vad händer när statusyrken som jurist, läkare eller finansanalytiker utförs bättre av AI än av människor? Och vilka andra mänskliga förmågor kommer att värderas upp som en följd av utvecklingen?

Denna programpunkt hålls på engelska.

12:30–
13:30

Vilka är egentligen hackarna?

Mikko Hyppönen / Security & Privacy Expert

Datasäkerhetsvärlden fortsätter att förändras. Det kommer nya typer av hackare, med nya mål, nya motivationer och nya metoder. För att förstå och bekämpa attackerna måste vi förstå vilka hackarna är. Säkerhetsexperten Mikko Hyppönen kommer på Dustin Expo att prata om de senaste stora hackings-händelserna och avslöja vad som verkligen hände. Vilka är hoten? Hur kan de bekämpas? Och vad är möjligheterna att skapa nya säkerhetslösningar?

Denna programpunkt hålls på engelska.

14:00–
15:00

Så kommer 5G att förändra IT-branschen

Hanna Mauer Sibley / Head of Pre-Sales för 5G och Internet of Things inom Europa på Ericsson

Nästa generations mobilnät är mycket mer än ett snabbare 4G. 5G har potential att förändra hur digitala tjänster och produkter fungerar i grunden. 5G innebär inte bara nya tekniska möjligheter. Tekniken kommer också att möjliggöra helt nya affärsmodeller och konsumentbeteenden som förändrar marknaden för IT-branschen.

15:30–
16:30

Innovation, hållbarhet och goda affärer

Angelica Lips da Cruz / Affärsstrateg och hållbarhetsexpert

Angelica Lips da Cruz är en av världens ledande talare kring hållbarhet, affärer och teknik. Hon har en bakgrund som företagsledare och entreprenör med världen som arbetsfält. Hon har erfarenheter från områden som digitala finanstjänster, artificiell intelligens och Internet of Things. Idag ligger hennes fokus på att hjälpa till att bygga framgångsrika affärer som också tar socialt ansvar och bidrar till världens hållbarhetsmål.

11:00–
12:00

Ishtar Touailat

Teknik och människor: Så byggs en organisation för den digitala framtiden

Ishtar Touailat / Head of Innovation Incubation, Data-Driven Business – Tieto, Women in Business, (Wibz), Innovationskontoret at Stockholm University

Digitaliseringen drivs förstås av den tekniska utvecklingen. Men tekniken utvecklas inte i ett vakuum – framtiden formas lika mycket av människor och kultur. För att lyckas i en digitaliserad värld krävs organisationer med moderna agila arbetsätt och som kan hantera förändring, mångfald och ständigt lärande. Att snabbt kunna ställa om sin affärsmodell eller utveckla nya inkomstströmmar kommer att vara avgörande. Och för det krävs organisationer med förmåga att vara öppna, kreativa och innovativa. Då behövs en mångfald av perspektiv, bakgrunder och kompetenser. Så här skapar du en organisation för framtiden.

13:00–
14:00

AI är redan här – så förändras vårt samhälle och våra affärer

Anders Elbak / Associate Research Director – Nordic Cloud, IoT and AI
Danica Kragic / Professor inom AI och robotik

Vad är affärspotentialen inom AI? Och vilka är utmaningarna för företag framöver? Hur ska vi tänka kring etik och moral när AI riskerar att snabbt förändra samhället? Och hur ska Sverige och Norden kunna konkurrera med resten av världen inom AI? Anders Elbak, är analytiker på analysjätten IDC och berättar hur AI påverkar affärsvärlden idag och framöver. Danica Kragic Jensfelt är professor i robotik på KTH och leder AI-satsningen WASP (Wallenberg Autonomous Systems and Software Program) som är ett av de största individuella forskningsprogrammen i Sverige. Hon ger sin syn på AI-utvecklingens möjligheter och utmaningar och hur vi ska tänka för att möta AI-framtiden på bästa sätt.

Denna programpunkt hålls på engelska.

14:30–
15:30

Marcus Murray

Threat report 2019: Vilka är hoten och hur möter du dem?

Marcus Murray / VP – Cyber Operations, TrueSec

En översikt över de mest aktuella hoten och sårbarheterna och vad som krävs för att möta dem.