NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

Dustin Expo 2019

Den 21–23 mars slår vi återigen upp portarna till Ericsson Globe och välkomnar dig till Nordens största IT-mässa.

Under tre händelserika dagar samlar Dustin cirka 80 av branschens främsta tillverkare i Ericsson Globe i Stockholm. Presentationer och demonstrationer av produkter och tjänster blandas med inspirerande föreläsningar. De två första dagarna riktar sig till företag. Dag tre fokuserar på konsumenter. Den uppskattade kombinationen av spännande produkter, aktuella seminarier och expertrådgivning har gjort Dustin Expo till årets IT-händelse i Sverige. Varje år lockar mässan omkring 10 000 besökare.

På konsumentdagen, lördagen den 23 mars, är mässan öppen för allmänheten. Då lägger vi fokus på hemelektronik, e-sport och framtidens smarta hem. Kom och låt dig inspireras av en uppsjö produkter att testa på plats, lär dig mer på spännande seminarier och dra nytta av våra fina mässerbjudanden. Oavsett om det är gaming, VR, AR, smartphones, smarta hem eller något annat inom hemelektronik som är prylen för dig, så bara måste du vara på plats!

Fri entré. Ingen föranmälan krävs.
Varmt välkommen!

Kontakt

E-post: de@dustin.se

Fri entré!

Snart kan du betala med rösten

Tekniken finns redan. Med iPhone X kan du låsa upp telefonen med hjälp av ditt ansikte och Amazon testar butiker helt utan fysiska kassor. Inom en snar framtid kommer du även att kunna betala genom att titta in i en kamera eller läsa upp en rad.

Avkoda ditt DNA

Har du någon gång funderat över varför du är bättre på vissa sporter än andra? Eller varför du inte får de träningsresultat du önskar? DNA-experten Tomas Bendz finns på plats under lördagens mässa för att berätta mer om vilka svar som gömmer sig i dina gener.

Bli först med att klämma på Sonys nya toppmobiler

I april släpps Sonys nya toppmobiler Sony Xperia XZ2 och Xperia XZ2 Compact. På Dustin Expo har du chansen att testa dem först av alla.

Lär känna Samsung Galaxy S9 och S9 Plus på Dustin Expo

Vassare kamera, bättre prestanda och ansiktsskanner var några av nyheterna när Samsung avtäckte sina nya flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9 Plus på Mobile World Congress i februari. Upplev dem med egna ögon på Dustin Expo.

Utmana kompisarna och träffa NiP

Gillar du e-sport får du inte missa Xtrfys monter under lördagens Dustin Expo. Där kan du träffa Ninjas in Pyjamas, utmana kompisarna och vinna signerade priser.

Så ska framtidens kameror säkra hemmet

Övervakningskameror, trådlösa säkerhetslampor och ett personligt bildmeddelande direkt på mobilens startskärm. Under lördagens Dustin Expo kan du lära dig allt om hur du får ett smartare och säkrare hem.

Lär dig filma som ett proffs med Noppa

Hur kan du med enkla medel ge dina semesterfilmer en snygg presentation som gör succé i dina sociala kanaler? GoPro-proffset Magnus Noppa från Kläppen Ski Resort kommer till Dustin Expo för att dela med sig av sina bästa tips.

Kontakt

E-post: de@dustin.se

Öppettider Dustin Expo

Konsumentdag: lördag 24 mars
Klockan: 10:00 – 16:00

Fri entré!

Utställare

Utställare på Dustin Expo 2018

Apple

Monter 27

Axis

Monter 15

Belkin

Monter 40

Benq

Monter 1

BNT

Monter 10

Brother Sverige

Monter 48

Caselogic

Monter 35

Catphones

Monter 17

Cisco

Monter 60

Contour Design Sverige AB

Monter 44

D-Link AB

Monter 21

Dell

Monter 59

Eaton

Monter 65

EIZO Nordic AB

Monter 42

Fujitsu Sweden AB

Monter 46

Garmin

Monter 34

HP

Monter 64/51

HP Enterprise

Monter 66

HTC

Monter 24

Huawei

Monter 11

Jabra

Monter 57

Kensington

Monter 20

Konftel

Monter 56

Lamina

Monter 3

Lenovo

Monter 61

Lexmark

Monter 22

LG

Monter 55

Lincsourcing International AB

Monter 14

Linksys

Monter 16

Logitech

Monter 43

Microsoft

Monter 63

Mousetrapper

Monter 38

NEC Display Solutions

Monter 47

Netgear

Monter 18

Newell

Monter 39

Optapad

Monter 13

OP5

Monter 8

Philips

Monter 50

Plantronics

Monter 19

QNAP

Monter 32

Samsung

Monter 62

SanDisk

Monter 41

Schneider

Monter 49

Seagate

Monter 58

Sennheiser Nordic

Monter 45

Sony Mobile

Monter 23

StarTech

Monter 37

Steelseries

Monter 2

Synology

Monter 12

Thule

Monter 35

Targus

Monter 36

Telldus

Monter 9

Toshiba

Monter 30

Wacom Europe GmbH

Monter 33

WD, Western Digital

Monter 41

Zagg

Monter 26

Lördag 24 mars

10:30-10:50

Världens bästa trådlösa sporthörlurar - finns dom?

Oberoende av om du försöker komma igång med din träning eller om du har elit-ambitioner, att träna med din favoritmusik hjälper dig på vägen. Vad skiljer en hörlur anpassad för sport och en vanlig trådlös hörlur?

Thumbnail

Andreas Erlingsjö Vasaloppsåkare och passionerad Jaybird användare

11:00-11:40

Lär dig göra proffsiga GoPro-filmer

Hur kan du med enkla medel ge dina semesterfilmer en snygg presentation som gör succé i dina sociala kanaler? GoPro-proffset Magnus Noppa från Kläppen Ski Resort kommer till Dustin Expo för att dela med sig av sina bästa tips.

Magnus kommer bland annat att berätta hur du använder GoPros kameror med olika add-ons för att göra edits. Du får lära dig allt från hur du kan använda olika fästen för att montera kamerorna till hur du klipper och var du hittar bra musik som är fri att använda.

Thumbnail

Magnus Noppa GoPro-proffs, Kläppen Ski Resort

Thumbnail

11:50-12:20

Säkerhetsriskerna i vardagen

Vilka risker utsätter du dig för som privatperson på nätet i vardagen? Och hur kan du undvika farorna? Det kommer IT-säkerhetsexperten Mikael Lagström från TrueSec att berätta om i denna session. Han berör bland annat farorna med att använda öppna wifi-nätverk ute på stan, de risker man utsätter sig för på sociala medier och berättar om framgångarna för några klassiska så kallade phishing-attacker.

Thumbnail

Mikael Lagström VP Security Services, TrueSec

12:30-13:00

Framtidens röst- och ansiktsstyrda betalsätt

Röst- och bildanalys är ett AI-område som alla de stora mjukvaruleverantörerna arbetar med att utveckla och förfina. Följ med på en resa in i framtidens plånbokslösa vardag, och lär dig mer om hur du kan identifiera dig med hjälp av din röst eller ditt ansikte. Representanter från konsultbolaget Accentures innovationsenhet demonstrerar en röstbetalning på stora scenen.

Thumbnail

Accentures innovationsenhet

13:10-13:50

E-sport i framtiden

Area Academy är världsledande inom pedagogiska strukturer för e-sport och har verksamhet som sträcker sig från gymnasieutbildningar och ungdomsläger till samarbete med Arbetsförmedlingen och IKEA. Tommy Ingemarsson och Sam Schönbeck från Area Academy kommer prata om hur e-sport och utbildning hänger ihop samt varför e-sporten har ökat så mycket i popularitet de senaste åren. Besökare kommer även att få information om den nya e-sportligan NEL, som förutspås bli störst i Sverige.

Thumbnail

Tommy Ingemarsson VD, Area Academy

Thumbnail

Sam Schönbeck Projektledare, Area Academy

14:00-14:40

Avkoda ditt DNA

En enkel DNA-analys ger dig insikt om dina unika förutsättningar inom bland annat träning, muskeluppbyggnad, återhämtning och kost. Du kan även få svar på vilka förfäder du har. Lär dig mer om hur du kan nå din fulla potential hjälp av ditt DNA på stora scenen.

Thumbnail

Tomas Bendz Technologist, Co-founder Brainpool

14:50-15:10

Så optimerar du ditt wifi

Ta chansen att lära dig allt om hur wifi fungerar och hur du kan optimera ditt hemmanätverk. Upplever du dålig täckning ibland? Eller har du bra täckning men dålig kapacitet? D-link ger tips på vad du som användare kan göra för att förbättra ditt trådlösa nätverk. De kommer även att lära dig mer om framtidens wifi samt sist men inte minst hur du får ett säkert nätverk hemma.

Thumbnail

Roger Jarleswärd Sales Manager Business Sales and TISP, D-Link

15:25-15:40

Prisutdelning och NiP-signering

Missa inte när vi korar det vinnande laget i mässans PUGB-turnering. Därefter kommer NiP (Ninjas in Pyjamas) att finnas på plats på scen där du har möjlighet att ställa frågor till spelarna och få en autograf.

Kontakt

E-post: de@dustin.se

Öppettider Dustin Expo

Konsumentdag: lördag 24 mars
Klockan: 10:00 – 16:00

Fri entré!

Bo på hotell i anslutning till Dustin Expo

Dustin Expo har samarbete med Hotel With intill Dustin Concept Store på Sveavägen 44. Ett helt nytt och supermodernt hotell i hjärtat av Stockholm beläget under marknivå med 106 väldesignade rum som är befriande från störande solljus. With har lagt mycket tid på design, materialval och teknik för att kunna erbjuda våra gäster ett riktigt bekvämt boende.

Boka till rabatterat pris:

Klicka här, välj datum och tryck på sök rum.
Alt ring: 08 30 30 50 och boka direkt med hotellet

Hitta till Dustin Expo från hotel With

T-Bana grön linje 19 från Hötorget till Globen 12 min
Taxi ca: 250:- från Sveavägen till Globen

Hotel With Urban Deli

Sveavägen 44
111 34 Stockholm

Dustin Expo har ett samarbete med Quality Hotel Globe så att du kan bo i anslutning till mässan till ett förmånligt pris. Quality Hotel Globe ligger i Globenområdet, alldeles intill Ericsson Globe och Dustin Expo.

Boka till rabatterat pris:

Uppge koden GR004017 för att få rabatterat pris.
Boka ditt hotellrum via telefon +46 8 686 63 20 eller maila info.globe@choice.se.

Quality hotel globe

Arenaslingan 7
121 26 Stockholm

Kontakt

E-post: de@dustin.se

Öppettider Dustin Expo

Konsumentdag: lördag 24 mars
Klockan: 10:00 – 16:00

Fri entré!

Vanliga frågor

Mässan äger rum i Ericsson Globe, ingång via entré 2. Utanför finns skyltar som hjälper dig att hitta rätt.
Tunnelbana: grön linje nr 19 och nr 29 mot Hagsätra eller Högdalen tar dig hit på några minuter från T-centralen, kliv av vid t-banestation Globen. Du kan också välja linje nr 17 mot Skarpnäck eller nr 18 mot Farsta Strand och gå av vid Gullmarsplan. Därifrån promenerar du på bara några minuter.
Tvärbana: Stannar vid både station Globen och Gullmarsplan.
Bil: Besöksadressen är Globentorget 2. Vi rekommenderar dock att du i största möjliga mån åker kollektivt hit. Parkering finns i det nybyggda Arenagaraget, under Tele2 Arena (cirka 650 P-platser), och i Globen Shopping (cirka 1500 P-platser). Handikapparkering hittar du på Hovets östra kortsida, mot Nynäsvägen.

Mässan är öppen för våra företagskunder torsdag 22 mars, kl. 10:00-17:00 och fredag 23 mars, kl. 10:00-16:00. På lördag 24 mars är alla välkomna mellan kl. 10:00-16:00.

Mässan är kostnadsfri, men du behöver registrera dig för att komma in. Genom att anmäla dig i förväg får du din entrébiljett via e-post eller SMS och slipper köa på plats.

Alla skolklasser hänvisas till konsumentdagen. För att få komma på företagsdagen krävs särskilt tillstånd under utsatt tid på mässan, vänligen kontakta de@dustin.se om ni vill komma in på företagsdagen.

Det krävs ingen anmälan för att lyssna till något av våra seminarier.

Garderob och effektförvaring (för föremål som inte tillåts tas in i arenan) finns i entré 2. Dustin Expo ansvarar inte för värdesaker.

I Ericsson Globe finns ramper samt hiss mellan läktarplanen. Toaletter finns anpassade för rörelsehindrade. Tyvärr har vi inga rullstolar för utlåning.

Inga djur får med hänsyn till allergiker tas med in i arenan. Har du ledarhund och vill besöka oss får vi be dig att vid det tillfället i stället ta med dig en mänsklig ledsagare.

Barnvagnsparkering (för begränsat antal) finns vid sektion A24 (östra långsidan). Fråga våra evenemangsvärdar, så visar de dig rätt. Notera dock att barnvagnsparkeringen är obevakad. Ta därför med gärna med eget barnvagnslås.

Skötrum finns vid sektion A7. Låna nyckel i Informationsdisken vid entré 2.

Inne på mässan finns en caféyta som erbjuder dryck, matiga mackor, sallader, hembakade sötsaker och kaffe.

Rökförbud gäller i Ericsson Globe. Rökrutor finns på anvisade platser utanför arenan.

Om du har glömt eller tappat bort något vid ditt besök på mässan kan du ringa Ericsson Globe växel på tel: 08-600 91 00, måndag-fredag mellan kl 10-17.

Du får inte ta med dig allmänfarliga föremål, samt mat och dryck utifrån in i arenan vid ditt mässbesök.

Det kommer att finnas fotografer på plats som fotar och filmar under Dustin Expo. Vill man av olika anledningar inte vara med på film/foto måste det talas om för fotografen.

Kontakt

E-post: de@dustin.se

Öppettider Dustin Expo

Konsumentdag: lördag 24 mars
Klockan: 10:00 – 16:00

Fri entré!

Bo på hotell i anslutning till Dustin Expo

Dustin Expo har samarbete med Hotel With intill Dustin Concept Store på Sveavägen 44. Ett helt nytt och supermodernt hotell i hjärtat av Stockholm beläget under marknivå med 106 väldesignade rum som är befriande från störande solljus. With har lagt mycket tid på design, materialval och teknik för att kunna erbjuda våra gäster ett riktigt bekvämt boende.

Boka till rabatterat pris:

Klicka här, välj datum och tryck på sök rum.
Alt ring: 08 30 30 50 och boka direkt med hotellet

Hitta till Dustin Expo från hotel With

T-Bana grön linje 19 från Hötorget till Globen 12 min
Taxi ca: 250:- från Sveavägen till Globen

Hotel With Urban Deli

Sveavägen 44
111 34 Stockholm

Dustin Expo har ett samarbete med Quality Hotel Globe så att du kan bo i anslutning till mässan till ett förmånligt pris. Quality Hotel Globe ligger i Globenområdet, alldeles intill Ericsson Globe och Dustin Expo.

Boka till rabatterat pris:

Uppge koden GR004017 för att få rabatterat pris.
Boka ditt hotellrum via telefon +46 8 686 63 20 eller maila info.globe@choice.se.

Quality hotel globe

Arenaslingan 7
121 26 Stockholm

Kontakt

E-post: de@dustin.se

Öppettider Dustin Expo

Konsumentdag: lördag 24 mars
Klockan: 10:00 – 16:00

Fri entré!