NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

Lär känna Samsung Galaxy S9 och S9 Plus på Dustin Expo

Vassare kamera, bättre prestanda och ansiktsskanner var några av nyheterna när Samsung avtäckte sina nya flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9 Plus på Mobile World Congress i februari. Upplev dem med egna ögon på Dustin Expo.

Det har länge tisslats och tasslats om Samsungs nya flaggskeppstelefon Galaxy S9 och nu är den äntligen här i form av en 5,8-tumsmodell och en 6,2-tummare med tillägget Plus. Den uppskattade designen känns igen med rundade kanter och glas på både fram- och baksida men på insidan har det hänt desto mer.

Mest uppseendeväckande är den nya kameran som har uppdaterats med en justerbar bländare som kan släppa in mer eller mindre ljus beroende på omgivningen. Resultatet är imponerande bilder även under sämre ljusförhållanden. Andra finesser är det förbättrade slow motion-läget som låter dig filma med 960 bilder i sekunden och den nya ansiktsigenkänningen. Ansiktsigenkänningen kan användas både för att låsa upp telefonen och för att skapa en personlig emoji som garanterat kommer att locka till skratt.

Med IP68-klassning har Samsung Galaxy S9 ett bra skydd för både damm och vatten men det kan fortfarande vara en god idé att skydda skärmen. Tillverkaren Zagg har varit snabba och kan redan på mässan visa upp världens första böjda skärmskydd i glas till just Samsung Galaxy S9. Zagg kommer att ha skydden på plats i sin monter tillsammans med den nya S9:an för alla som vill ha en demonstration.

Läs även om Sony Xperia XZ2 och Xperia XZ2 Compact här »