Utökade telefontider under alla helger fram till jul: Lördag och söndag 10─15

NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

23-24 MARS 2017 FLYTTAR DUSTIN EXPO IN I ERICSSON GLOBE

Hans Vestberg utlovar globalt perspektiv på digitaliseringen.

En av huvudtalarna under Nordens största IT-mässa Dustin Expo 2017, som går av stapeln 23-24 mars, är Hans Vestberg, tidigare VD och koncernchef för Ericsson och sedan 2016 ordförande i Sveriges Olympiska Kommitté.

Efter en karriär under vilken han bott i sju olika länder ledde Hans Vestberg i över sex år ett globalt företag som verkligen andas internationalism och gör affärer med stora företag i många branscher och alla världsdelar. Det har gett honom ett unikt perspektiv på utvecklingen i världen. På Dustin Expo delar han med sig av sina insikter kring den pågående digitaliseringen och hur den stöper om människor, företag och samhället i stort.

– Vi tycker att den digitala omvandlingen har gått fort hittills, men i själva verket accelererar allting. Framöver kommer vi att se en enorm förändringstakt på global nivå, när digitaliseringen river de kunskapsbarriärer som tidigare har funnits. Inom 10-20 år kommer till exempel kostnaderna för utbildning att sjunka drastiskt i hela världen. Nya sätt att göra affärer och driva handel uppstår. Företag och länder kommer snabbt att vinna eller tappa konkurrensfördelar, säger han.

De nya drivkrafter som digitaliseringen skapar tvingar företag, stater och individer att tänka om. Den snabba utvecklingen bjuder på såväl möjligheter som utmaningar och risker. Personlig integritet, säkerhet och robust IT-infrastruktur blir allt viktigare faktorer att ta med i beräkningen.

– Alla branscher berörs av den digitala omvandlingen. I vissa går den snabbt och i andra långsammare, men det är en utveckling som inte går att stoppa. På Dustin Expo tänker jag diskutera hur vi kan förverkliga möjligheterna och förebygga riskerna, avslutar Hans Vestberg.

 


Dela artikeln