NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

Smidig övervakning med batteridrift och LTE i D-Links monter

Batteriförsörjning och LTE stöd är några av nyheterna i D-Links uppdaterade sortiment av övervakningskameror. De båda modellerna, och mycket annat, kommer att finnas på plats i D-Links monter på Dustin Expo.

Ny teknik har gjort det enklare än någonsin att hålla koll på sitt hem eller sin verksamhet. Den som vill sätta upp en övervakningskamera på kontoret eller i butiken har tidigare fått tampas med sladdtrassel och dåliga inspelningar men nu är det slut på det. Den moderna övervakningskameran är trådlös, filmar i hög upplösning och kontrolleras med hjälp av en smarttelefon. Inspelningarna sparas antingen lokalt eller i molnet.

En av de största aktörerna i segmentet är D-Link, som nu utökar sitt sortiment av övervakningskameror med två spännande nyheter: en kamera med 11 månaders batteridrift och en med stöd för LTE. De båda är väl lämpade för platser som saknar antingen strömförsörjning eller wifi-uppkoppling. En annan nyhet är att det finns stöd för IFTTT, Amazon Alexa och Google Assistant.

– Det är inte längre krångligt att själv sätta upp en kamera i hemmet eller på kontoret. Wifi och en smarttelefon eller en surfplatta är allt som behövs, säger Jonas Redin på D-Link.

Varför tycker du att man ska komma och titta på den på mässan?

– För att verkligen förstå hur enkelt det är att använda de här nya kamerorna behöver man klämma och känna och prova dem. Vi kommer att ha ett flertal kameror i montern så att besökarna kan få prova att sätta upp dem själva.