Utökade telefontider under alla helger fram till jul: Lördag och söndag 10─15

NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

23-24 MARS 2017 FLYTTAR DUSTIN EXPO IN I ERICSSON GLOBE

Testa nya Cisco Spark Board på Dustin Expo

En nyhet som du kan klämma och känna på under Dustin Expo är Cisco Spark Board, en lösning för mötesrummet. Vi frågade Kristian Hedman på Cisco vad som är grejen med produkten.

Vad är Cisco Spark Board?

– Det är en slags smart skärm som löser de vanligaste behoven vi har i ett mötesrum idag; att dela material, skriva på en whiteboard och ha distansmöten, antingen via video eller enbart ljud. Spark Board påminner om en stor surfplatta som hänger på väggen i mötesrummet. Den har en touchskärm i samma höga kvalitet som exempelvis en iPad, och du känner direkt igen gränssnittet med appar och enkla, användarvänliga funktioner. I stället för en massa olika uttag och funktioner har den enbart ett HDMI-uttag samt en ”hemknapp”.

Hur fungerar ett möte med den?

– Du öppnar och delar din presentation med ett knapptryck via en app på mobilen, surfplattan eller datorn. Cisco Spark Board kommunicerar via en överljudston vilket gör att du delar din presentation automatisk på skärmen och slipper sladdar eller parkoppling. Du kan skriva direkt på skärmen med en penna eller ett finger precis som en vanlig whiteboard. Ska du ha ett distansmöte är det enkelt att ringa upp deltagare, både till andra konferenssystem eller en vanlig telefon. I skärmen sitter även en smart 4k-kamera för videokonferenser, och kameran känner av vem som pratar och kan zooma in.

Berätta lite mer om hur Cisco Spark Board kan användas ihop med andra program?

– Cisco har sedan tidigare en molnbaserad plattform som heter Cisco Spark, där vi jobbar med att digitalisera arbetsprocesser. Cisco Spark Board gör den kommunikationsplattformen komplett. En smart funktion är att du kan skapa virtuella projektrum i plattformen. Där kan man enkelt dela och redigerar material kring ett projekt. När du sedan kommer in i mötesrummet öppnar du projektrummet direkt på skärmen och alla anteckningar ni gjort i projektet kommer upp. Efter mötet ”vecklar ni ihop” ert projektarbete inklusive alla ”whiteboard”-anteckningar ni gjort på skärmen. Dagen efter är det bara att ”veckla ut” det igen i valfritt mötesrum. Det går också att skapa företagsunika appar om man vill det.

Varför tycker du att man ska komma och testa Cisco Spark Board på mässan?

– Jag tycker att vi har lyckats leverera på en produkt som verkligen gör möten enklare. Vi tror att den kommer vara otroligt användbar ute i verksamheten, inte för att den är unik på något vis, utan för att den kombinerar de grundläggande behoven samtidigt som den är väldigt lätt att använda.


Dela artikeln