NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

Återse dina gamla ex

Kommer du ihåg din första mobil? Och din andra? I Dustins monter kommer du kunna skapa din egen tidslinje med gamla mobil-ex och ta med hem. Och skulle du vilja ge dem en andra chans finns Dustin återtagsteam på plats för att informera om hur du går till väga.

– Vi vill uppmärksamma besökarna på att det går att återanvända gammal elektronik och ge den en andra chans. Många skolor och organisationer efterfrågar begagnad utrustning och med vår återtagstjänst kan man välja om man vill skänka bort produkterna till välgörenhet eller få en summa för restvärdet, säger Stephanie Forsblom, hållbarhetschef på Dustin.

På plats finns representanter från Dustin för att hjälpa dig att släppa taget om dina ex på ett bättre sätt, om du inte redan gjort det.

– Vårt mål är att ha återtagit 140 000 produkter innan 2020, och som ett led i det arbetet vill vi informera och hjälpa företag att återanvända, alternativt återvinna, elektronik. Till exempel finns det ett digitalt utanförskap idag som det inte talas så mycket om. Genom att lämna in din gamla elektronik bidrar du också till en minskad klimatpåverkan, säger Stephanie Forsblom.