Dustin Expo

Dustin Expo

Företagsdagarna 21–22 mars 2019
Ericsson Globe, Stockholm

Aktiviteter

Här ser du alla aktiviteter som sker runt omkring på mässgolvet.

Speakerbox

En spännande nyhet på Dustin Expo 2019 är vår glasbur där vi under hela mässan genomför liveintervjuer.

Lyssna på intressanta samtal om etisk produktion i Kina och hur du maximerar din träning med en träningsklocka. Ta del av konkreta tips, få koll på nuvarande trender och blicka in i framtiden. För att du inte ska behöva missa något spelas alla samtal in, dessa finns sedan tillgängliga som podcasts och Youtube-klipp.

Torsdag 21 mars

10:40–10:50
Varför är hållbarhet så viktigt för företag idag? Och hur blir man mer hållbar?

Dell Technologies – Stefan Alariksson, General Manager Dell Technologies Sweden

Varför är det idag så viktigt för företag att bli mer hållbara och vad ska man tänka på kring detta? Hur gör man för att bli mer hållbar? Hur utvecklar man en strategi kring det hela? Dell jobbar hårt på just detta så vi sätter oss ned med deras CEO för svara på dessa frågor.

12:10–12:20
En workstation är så mycket mer än bara en kraftfull dator.

HP – Stefan Jeleby, Produktchef HP Workstations

En äkta workstation är så mycket mer än bara en kraftfull dator. Vi pratar med HP:s Workstation-specialist för att ta reda på exakt vad detta begrepp betyder och när man bör satsa på en workstation.

13:40–13:50
Behöver vi vara rädda för säkerheten kring IoT?

F-Secure – Mikko Hyppönen, Security & Privacy Expert

Med Internet of Things så blir varje år allt fler prylar ”smarta” och kopplas upp på våra nätverk, allt från lampor till kylskåp och kaffemaskiner. Men hur är det kring säkerheten med dessa, är detta bara ett sätt till för hackare att komma åt din data? Vi pratar med en av världens främste säkerhetsexperter Mikko Hyppönen för att ta reda på hur oroliga vi borde vara.

15:10–15:20
Därför bör ditt nätverk vara molnmanagerat.

HPE – Niklas Stoplerud, Nordic Channel and Distribution Manager Aruba

Vad är en molnmanagerad nätverkslösning och vad är dess för- samt nackdelar? För rätt verksamhet kan det innebära massor av sparad tid, energi och pengar. Vi pratar med HPE för att förstå vem denna lösning passar för och vad man bör tänka på vid en uppgradering från en legacy-lösning.

16:40–16:50
Hållbar produktion i låglöneländer, så gör du.

Dustin – Natalia Lopez, Corporate Responibility Specialist

Producerar eller köper du in varor från Kina och andra låglöneländer? Dustins hållbarhetsspecialist berättar om vad du bör tänka på för att säkerställa att fabrikerna inte utnyttjar sina anställda eller fuskar med innehållet med mera.

Fredag 22 mars

10:40–10:50 Vad är skillnaden mellan Public-, Private- samt Hybrid Cloud och vilken lösning passar din verksamhet?

Dustin – Andrea Moroni, Operations Manager

Dustins infrastruktur-specialist Andrea Moroni berättar om hur dessa tre moln-lösningar skiljer sig åt. Vilka är för- och nackdelarna och vilken lösning passar vilken typ av verksamhet?

12:15–12:25 Vad tjänar du på att återanvända din elektronik?

Inrego – Erik Pettersson, Miljöchef/ansvarig för cirkulär innovation

Vi har bjudit in Inrego till ett samtal kring varför man som företag bör återvinna och återanvända sin teknik. Vad tjänar man på det, hur går man till väga och hur fungerar det i praktiken är de stora frågeställningarna.

12:35–12:45 Datorskärmar, vad är egentligen skillnaden förutom antal pixlar och tum?

Eizo – Dick Bender, Försäljningschef

Vad skiljer en bra skärm från en sämre? Vad är en bra kontrosskärm? Varför är vissa modeller bättre för grafiskt arbete eller till och med gaming? Det skiljer sig mer än man kan tro och det finns pengar att spara om man vet vad man behöver. Vi sätter oss ned med Dick Bender på Eizo för att ta reda på svaren till dessa frågor.

14:10–14:20 Är VR och AR framtiden inom digitala mötesrum?

Immersivt – Niclas Johansson, CEO & Founder

Allt eftersom allt fler möten hålls på distans och tekniken kring AR och VR går framåt så känns det ganska självklart att dessa kombineras? Hur kommer framtidens digitala mötesrum egentligen att se ut? Vi bjöd in grundaren till Immersivt.se att berätta om hur utvecklingen kring detta spännande område.

15:40–15:50 Fotografera dina egna produkter och personal inhouse

Canon – Anders Sävås, Product Marketing Specialist

Om du driver en e-handel så händer det säkert att du ibland måste fotografera produkter till denna. Kanske vill du även fotografera dina egna personalporträtt utan att ta in extern hjälp, vi pratar med Canon om de bästa tipsen för att komma igång med studiofotografering.

Digitala kundupplevelser i butik

En nöjd kund är en trogen kund. Under Dustin Expo 2019 kommer Dustin tillsammans med partners att visa upp ett axplock av digitala innovationer som kan användas i butik för att komma närmare era kunder, lära känna dem bättre och kommunicera på ett mer modernt sätt. Målet är att få nöjdare kunder som kommer tillbaka.

Bland annat kommer vi att visa upp: PoS som tjänst, Digital Signage som tjänst, Self Checkout-kiosker och Digitala provrum. Tjänsterna kommer att visas upp fysiskt på plats för att ni ska kunna klämma, känna och få den information ni önskar från våra experter. Självklart vill vi mer än gärna ta del av just era tankar om hur ni med hjälp av IT och digitalisering kan skapa en unik och relevant miljö för era kunder i butik.

På plats i montern finns följande varumärken:

Managerade IT-tjänster

Hur säker är egentligen er infrastruktur? Har ni tömt skåpen på gammal IT och fått lön för mödan? Skulle du vilja ha en driftsäker IT-infrastruktur som går att skala upp och ner och där ni bara betalar för det ni faktiskt använder?

På Dustin Expo har vi samlat alla våra experter under samma tak. Besök Dustins monter mitt på mässgolvet så undersöker vi hur din verksamhets behov ser ut och hur vi kan matcha det med Dustins managerade tjänster. Ta chansen och ställ frågor direkt till våra experter.

Låt oss sköta driften så kan du fokusera på din kärnverksamhet.

Software as a Service

Smidigt, säkert och skalbart.

Workplace as a Service

En modern och framtidssäker arbetsplats.

Take-back as a Service

Hållbar IT av gamla produkter.

Security as a Service

Steget före med våra säkerhetslösningar.

Network as a Service

Ett säkert, stabilt och användarvänligt nätverk.

Infrastructure as a Service

Fullt skalbar infrastruktur med hög tillgänglighet, prestanda och säkerhet.

Jobba smart-tips med Microsoft

Lär dig mer om Microsoft applikationer och få smarta tips på hur du kan förenkla din arbetsdag.

I Microsoft monter kan du under schemalagda tider ta del av 6 olika utbildningar på plats. Se ämnen och tider nedan. Microsoft hittar du i monter 55.

Office i molnet

Du tänkte vobba hemifrån men har jobbdatorn på kontoret? Tusen saker att göra. Panik! Lugn, det löser sig med Office 365.

Torsdag 21 mars:
13:00
15:00

Fredag 22 mars:
13:00
15:00

OneDrive

Ringde chefen och behövde ditt 200 MB bildspel till sitt nästa möte? Uppdatera presentationen på språng och se till att chefen får det han behöver.

Torsdag 21 mars:
10:20
13:20
15:20

Fredag 22 mars:
10:20
13:20
15:20

Microsoft Teams

Trött på mejlpingis och att leta efter den senaste versionen av projektets dokument? Kanske dags att börja jobba smartare med Teams?

Torsdag 21 mars:
10:40
13:40
15:40

Fredag 22 mars:
10:40
13:40
15:40

OneNote

Servettskissen borta igen? Samla dina anteckningar på en plats där du alltid kommer åt dem.

Torsdag 21 mars:
11:00
14:00

Fredag 22 mars:
11:00
14:00

AI i Excel och PowerPoint

Death by PowerPoint? Nej, ingen risk om du låter det inbyggda AI:t i Office 365 designa din nästa presentation.

Torsdag 21 mars:
11:20
14:20

Fredag 22 mars:
11:20
14:20

Windows 10

Tvärtemot allt du hört är det faktiskt fint att peka. Vi visar allt som blir lättare med touch på datorn.

Torsdag 21 mars:
11:40
14:40

Fredag 22 mars:
11:40
14:40

Lock picking-tävling hos F-Secure

IT-säkerhet handlar inte längre bara om att skydda er IT-miljö, utan även er fysiska miljö. Hackare bryter idag även upp lås för att fysiskt ta sig in på företag. Har du vad som krävs?

F-Secures bås under dagen så lär vi er hur man bryter upp ett lås. 15:30 avslutar vi dagen med en lock picking-tävling. Den som kan bryta upp låset snabbast och får av kedjan vinner ett par exklusiva VR-glasögon. Välkomna!