Sony

Japan är känt för sitt enorma teknikkunnande och för att ha världens största tillverkare av hemelektronik. Sony är en av dem. Företaget grundades redan på 40-talet och har vuxit sig stort genom högkvalitativa tv-apparater och riktigt bra ljudprodukter. Sony står även bakom en av världens bästa spelkonsoler, Sony Playstation, men det slutar inte där. Idag är Sony troligen mest känt för sina mobiltelefoner och tablets i Xperia-serien. Läs mer »

TV

TV-apparater från Sony känns igen på skarpa, färgrika bilder och slimmad design. Upplev fantastisk kontrast, klarhet och otrolig naturtrogenhet.

Läs mer

Playstation

Sony PlayStation introducerades 1994 och blev snabbt en succé - TV-spelskonsolen såldes i mer än 100 000 exemplar redan första veckan. Sedan dess har miljontals enheter sålts världen över. 2013 släpptes den fjärde uppföljaren till Playstation, Playstation 4.

Läs mer

Mobil

Upptäck Sonys breda utbud av prisbelönta smartphones. Knivskarpa skärmar, innovativa kameror och stereohögtalare förpackade i smal och kantlös design. Välkomnas av en värld fylld av underhållning. Fotografera och filma med proffskvalitet.

Läs mer

Hörlurar

Sonys headset är mångsidiga och fungerar lika bra för privat som professionellt bruk. Njut av högupplöst ljud, ergonomisk design och digital brusreduceringsteknik i världsklass.

Läs mer

Foto & Video

Såväl kompaktkameror, systemkameror och videokameror från Sony bjuder på förstklassiga upplevelser med mångsidig användning för såväl hobbyfotografen som dig som arbetar med avancerad produktion. Fånga viktiga ögonblick även i svagt ljus, ta del av högupplöst bildbearbetning och filma med biokvalitet.

Läs mer

Övrigt

Ta del av Sonys kraftfulla ljud- och hemmabiosystem.

Se alla produkter

Sony

Sony grundades strax efter andra världskriget (1946) av Masaru Ibaku och Akio Morita. Företaget startades i Tokyo och var från början en reparationsverkstad för radioapparater. Det dröjde dock inte länge innan företaget hade byggt Japans första bandspelare.

Medan man i USA använde den nyligen framtagna transistorteknologin för militära ändamål valde grundaren Masaru Ibaku istället att använda den till kommunikation. Även om man inte var först med att bygga transistorradion byggde man de mest framstående radioapparaterna.

Företaget skrev historia när man under 50-talet tog fram den första radio som fick plats i fickan. Under 60-talet tillverkades tiotusentals radioapparater som exporterades världen över, inte minst till USA. 1967 lanserade man den minsta radion någonsin, TR-63, som blev en världssuccé.

Bredden av produkter gör Sony till en av världens största tillverkare av hemelektronik, känt för högkvalitativa tv-apparater och riktigt bra ljudprodukter. Sony står även bakom en av världens bästa spelkonsoler, Sony Playstation. Idag är Sony troligen mest känt för sina mobiltelefoner och tablets i Xperia-serien.