Fokus

Internet of things driver utvecklingen.

Företagsappar och personliga inställningar i skrivaren.

Kontakta oss

Internet of things driver utvecklingen

Appar i skrivaren och personliga inställningar oavsett var i världen du befinner dig. Det är den senaste utvecklingen i printvärlden enligt Samsungexperten Per Erikssjö.

  Internet of things kommer att driva utvecklingen de kommande åren, och enligt Per Erikssjö är det ett område som Samsung satsar på att bli ledande inom.

- Antalet enheter som är kopplade till internet kommer att vara fyra till fem gånger så många i slutet av 2019. Det kommer att påverka marknaden för print på så vis att det mobila arbetssättet blir mer tydligt, och fler kommer att vilja skriva ut från mobila enheter. Tekniken att kombinera flera teknologier i en enhet, som exempelvis surfa och titta på tv, kommer också att öka, förutspår Per Erikssjö och pekar på att multifunktionsskrivare är ett tydligt exempel på framtidens kommunikationscenter på kontoret.

– Multifunktionsskrivare har länge varit populära eftersom de tar mindre plats och fungerar både som skrivare, scanner, fax och numera även surfplatta. Scanning är också en funktion som kommer att vinna mark framöver, fortsätter han.

Samsung jobbar med att göra vardagen så mobil och enkel som möjligt, oavsett var du befinner dig. De största multifunktionsskrivarna har en tiotumsskärm som fungerar som en pekskärm där företag bland annat kan lägga upp sitt intranät, film och bläddra bland valfria appar. Och varje användare har en egen sida med inställningar och översikt över sin utskriftshistorik.

– Gränssnittet på våra senaste multifunktionsskrivare har en avancerad förhandsgranskning av förinstallerade appar som copy, send och box. Du kan även få direkt tillgång till webben via pekskärmen för att snabbt kunna skriva ut webbsidor utan dator, förklarar Per Erikssjö.

Satsa på en allt-i-ett-skrivare

För små och medelstora företag tycker Per Erikssjö att det finns många fördelar med att investera i en multifunktionsskrivare som effektiviserar dokumenthanteringen på kontoret och som hanterar såväl utskrift som kopiering och scanning.

Lägger du till Samsungs molnlösning MobilePrint till din multifunktionsskrivare öppnas nya möjligheter att dela dina dokument via valfri molntjänst och enhet.

– Appen har ett enkelt användargränssnitt och är kompatibel med flera olika filtyper, däribland Microsoft Office-dokument. Är du på resande fot kan du skriva ut var som helst i världen från din mobil eller surfplatta, så länge det är på samma företag med hjälp av personliga inställningar, säger Per Erikssjö.

Via Samsung Printing App-store kan företag ladda ner appar speciellt framtagna för Samsungs skrivare. Och tack vare en helt ny plattform i multifunktionsskrivarna får det även att skräddarsy och koppla valfria företagsappar till skrivaren.

När det gäller pappers- och kassettförbrukning är digitala lösningar där du kan minska utskrifterna på kontoret en viktig del.

– Vi har lösningar som gör det enkelt att spara resurser och pengar, till exempel One-touch Eco Mode som automatiskt väljer den resurseffektivaste inställningen, och Easy Eco Driver som låter dig modifiera delar av dokumentet och se hur mycket papper, energi och kodioxid du kan spara, säger Annachiara Torciano.

Per Erikssjö
Samsungexpert

Se hela utbudet från Samsung här »