Fokus

Allt i mobilen.

Betala, checka in och få nya upplevelser i VR.

Kontakta oss

Mycket mer mobil

I dag har vi nästan hela vår vardag i mobilen – ett fenomen som enligt Stig-Ove Langø, säljchef på Samsung, är här för att stanna.

Tänk dig att du har allt från boardingkort till betalkort i din smartphone. Med ett enkelt svep över skärmen följt av fingeravtrycksavkänning har du betalat företagslunchen eller checkat in. Samsung har jobbat mycket med att utveckla smarta sätt att betala och identifiera sig med hjälp av mobilen.

  Mobiltelefonen tar över som verktyg för att sköta det mesta i vardagen, däribland även betalning. Målet är att lansera Samsung Payment, vår lösning för att använda mobilen som plånbok, under 2017.

– Mobiltelefonen tar över som verktyg för att sköta det mesta i vardagen, däribland även betalning. Målet är att lansera Samsung Payment, vår lösning för att använda mobilen som plånbok, under 2017. I den tillhörande appen kan du registrera flera betalkort, och på sikt även bonuskort, företagskort och liknande. Du håller bara mobilen mot betalningsterminalen, identifierar dig med ett fingeravtryck eller kod, så är det klart, säger Stig-Ove Langø.

I framtiden ser Stig-Ove Langø att vår information blir ännu mer lättillgänglig med hjälp av olika typer av wearables.

– Vi kommer att ha något som blir en naturlig förlängning av vår mobiltelefon, som exempelvis en smart klocka. Då behöver du inte ens ta upp mobilen ur fickan för att registrera ditt boardingkort eller se om du fått mejl, förklarar han.

Skydda känslig information

I takt med att mobilen har blivit ett av våra främsta arbetsverktyg behövs säker lagring, åtkomst och möjlighet att snabbt radera delar av innehållet. För den som vill säkra upp sin företagsinformation har Samsung skapat den mobila säkerhetsplattformen Samsung Knox, som i princip fungerar som ett avancerat MDM-system för att kontrollera företagets mobila enheter. Du kan enkelt radera information på distans, separera privat- och företagsdata och låsa vissa appar för exempelvis surfplattor som ska användas i offentliga miljöer.

– Skulle det vara så att någon får tillgång till din telefon kan du känna dig trygg med att den del som ligger i Knox alltid är krypterad och säker. Utöver säkerhetsaspekten kan du förenkla processer som reseräkningar, tidrapport eller tillgång till intranät och SharePoint-servrar med Samsung Knox i botten, försäkrar Stig-Ove Langø.

VR i mobilen

Virtual reality i mobilen är ett område som Samsung satsar mycket på, och då framför allt VR-glasögon där du enkelt kan se olika typer av VR-innehåll i mobilen. I dag kan du få ett par VR-glasögon för runt tusenlappen.

– Framöver kommer vi att beställa vår nästa semester, köpa ny lägenhet eller provköra en bil via VR genom att helt enkelt gå in och titta på hotellrummen eller uppleva hur det känns att sitta i en ny bilmodell. Många företag gynnas av att göra den här typen av skräddarsytt innehåll i VR som förhöjer upplevelsen eller lär ut något. Vi ser även att VR används mer inom offentlig verksamhet som skola och sjukvård, säger han.

Stig-Ove Langø
Säljchef, Samsung

Se hela utbudet från Samsung här »