Fokus

Anteckna direkt på skärmen.

Effektivisera mötet med en interaktiv skärm.

Kontakta oss

Presentera, anteckna och distribuera direkt via skärmen

Säg hejdå till torra whiteboardpennor och gamla anteckningsblock. Med en interaktiv skärm kan du enkelt presentera, göra anteckningar direkt på skärmen med fingrarna och sedan distribuera till övriga mötesdeltagare.

John Lindén är chef inom display på Samsung. Han menar att en av de viktigaste funktionerna med interaktiva skärmar är att de är lätta för alla på företaget att använda, oavsett förkunskaper.

  Det måste vara enkelt att hålla interaktiva presentationer, annars är risken att utrustningen bara står oanvänd. Därför har vi inkluderat en enklare skrivbordsmjukvara i våra all-in-one touchskärmar. Du kopplar bara in skärmen och börjar använda den direkt.

Vad är då fördelen med en interaktiv skärm jämfört med en vanlig whiteboard i konferensrummet? Enligt John Lindén är det framför allt möjligheten att på ett enkelt sätt anteckna direkt i din presentation och sedan distribuera till övriga mötesdeltagare. Du sparar även plats då du får en skärm och en whiteboard i ett.

– Det blir ett enkelt, roligt och interaktivt sätt att presentera ditt material. Du kan göra anteckningar, markera eller skriva direkt på skärmen med fingrarna eller en penna. Funktionaliteten att markera i exempelvis en Power Point-presentation finns redan inbyggt i senare versioner av Officepaketet, så allt du gör är att koppla en touchskärm till, förklarar John Lindén.

Satsar du på Samsungs all-in-one skärm får du touchfunktion och en inbyggd mediaspelare som gör att du alltid har en digital skrivtavla, även utan att koppla din dator till skärmen. Antingen startar du bara skärmen och börjar skriva direkt som på en vanligt whiteboard med penna eller fingrarna, alternativt kan du koppla in en USB-sticka eller din pc via HDMI-uttaget. Fördelen med att koppla upp exempelvis en PC-tablet med touchfunktion är att du kan gå in på appar som ligger på skrivbordet via touchskärmen, och slipper avbrott i presentationen. Innan du stänger av får du frågan om du vill spara anteckningarna, och de sparas då direkt i presentationen.

– Ett vanligt scenario är att mötesdeltagarna måste fotografera tavlan med sina mobiler för att spara mötesanteckningarna. Det innebär, förutom bristande säkerhet om det handlar om känslig företagsinformation, att det blir svårare att spara och distribuera presentationen på ett effektivt sätt. Med våra interaktiva skärmar kan du skriva direkt i din Power Point-presentation vilket sparar mycket tid, säger han.

Samsungs all-in-one skärmarna finns i storlekarna 65 tum och uppåt. Vill du ha en mindre skärm med samma funktionalitet kan du sätta på en så kallad Touch overlay. Det är ett slags skyddsglas med ram som fästs direkt på Samsungskärmen.

– Touch overlay är kompatibel med de flesta modeller från Samsung som har tillverkats under de senaste två, tre åren i D-serien. Det är ett smart sätt att få touchfunktion på din befintliga skärm i konferensrummet, eller om du inte har plats för våra större all-in-one skärmar så kan du fästa den på 32-55 tums skärmar.

John Lindén
Chef inom Display på Samsung

Se hela utbudet från Samsung här »