Parrot, som grundades 1994 av Henri Seydoux, skapar, utvecklar och marknadsför avancerad teknik som drönare för konsumenter och proffs. Företaget bygger på en gemensam teknisk expertis för att utveckla innovationer inom tre primära marknader: civila drönare, uppkopplade objekt och fordonsteknik.

Parrot är vidare dedikerad att erbjuda innovativa affärslösningar med UAV, sensorer och programvara som levererar en ny nivå av precisionsdata som kan anslutas till befintliga arbetsflöden.

Parrot Business Solutions förändrar hur många branscher arbetar och bidrar till att förbättra avkastningen, effektiviteten och produktiviteten.

Fastighet-Bygg

Parrot Bebop – Pro Thermal

Allt-i-ett-quadrocopter-lösning för termisk bildbehandling

Parrot Bebop-Pro Thermal är en quadrocopter som låter arkitekter, byggare, takläggare och fastighetsbyråer på ett säkert sätt utföra besiktningar med sina två inbyggda kameror. Den här lättanvända och tillgängliga lösningen gör att du kan filma och ta stillbilder av byggnader och tak med visuell eller termisk visning, något som ger en snabb överblick och identifierar större värmeförluster.

Den nya mobilappen FreeFlight Thermal erbjuder liveströmning och inspelning av både de visuella och termiska bilderna.

Parrot Bebop – Pro Thermal

Vem är den för?

Parrot Bebop‐Pro Thermal är en komplett universallösning, perfekt anpassad för t,ex byggnadsarbetare (takläggare, isolering‐ eller inspektionsspecialister) och solcellpanelinstallatörer. Parrot Bebop‐Pro Thermal låter användare få en översikt av termiska förluster för en byggnads, fasad, tak eller solpaneler, snabbt och effektivt, utan behov av komplexa och dyra material (stegar, byggnadsställningar, etc.).

Drönarlösningen med värmekamera

Parrot Bebop‐Pro Thermal är en allt‐i‐ett drönare med värmekamera för att filma värmebaserade bilder specifikt konstruerad för små byggnadsföretag och fackmän för termisk inspektion. Parrot Bebop‐Pro Thermal är en mångsidig drönare som med sina två inbyggda kameror, en full HD videokamera och en värmekamera, gör att byggföretag säkert kan utföra inspektioner.

Med sin frontmonterade full HD videokamera hjälper denna lösning byggnadsarbetare att visuellt övervaka en konstruktion eller ett specifikt område i en byggnad, medan en värmekamera fångar exakta och detaljerade termiska bilder ‐ tack vare den dedikerade FreeFlight Thermal appen.

Parrot Bebop‐Pro Thermal är en kompakt användarvänlig integrerad lösning. Den är enkel att sätta upp, enkel att flyga och enkel att reparera. Den låter användaren strömma video live, spela in videos och ta bilder av byggnader, tak, solpaneler eller specifika områden med visuellt eller termiskt bildläge. Den ger snabbt och säkert mycket noggrann information och data för att identifiera termisk förlust eller termisk aktivitet och kan användas för att stödja nyckelbeslut.

En pålitlig och kraftfull drönare

Parrot Bebop‐Pro Thermal är baserad på den alldeles nya Parrot Bebop 2 Power drönaren, som har modifierats för att gynna industrifackmän. Lätt och kompakt utförande gör att drönaren enkelt kan bäras till valfri plats och den är klar att användas på några minuter. Tack vare Parrot Skycontroller 2s långa räckvidd på 2km, kan piloten styra drönaren med precision på ett säkert avstånd.

Bilder fångas med Parrot Bebop‐Pro's Full HD 14MP frontmonterade kamera och värmekameran placerad i en dedikerad modul i bakänden av drönaren.

Värmebilder

Den lätta (36.5g) och kompakta värmekameran är utrustad med två sensorer. En RGB sensor (1440x1080p), som fångar exakt vad drönaren kan se, och en värmesensor (160x 120p), som mäter temperaturskillnader. Data från båda sensorerna kombineras av FreeFlight Thermal appen för att skapa exakta och detaljerade bilder. Kanter runt detaljer markeras i bilden och områden med termisk förlust eller heta punkter kan omedelbart identifieras. Med ett tryck på en del av den anslutna surfplattans skärm visas den uppskattade termiska temperaturen som tas emot av sensorerna.

3 inställningslägen* för värmebilder är tillgängliga:

 • Standard: Värmebilder, skala från röd (160°) till blå (10°) visas, för snabb identifiering av termisk förlust.
 • Dynamic: Den termiska färgskalan är anpassad till omgivningen temperatur. Detta tillåter användaren att dra tillgodgöra sig från en korrekt bild av de termiska förlusterna. Höga temperaturer markeras i rött och kallare temperaturer visas i blått.
 • Hotspot: Detta läge är anpassat för brandmän och räddningssök och räddningsspecialister. Endast de högsta temperaturerna som registreras markeras och kombineras med RGB bilden.

*Användare kan spela inspelad video med annan färgskala inställd och exportera dom i standard videoformat.

Visuell inspektion

Den frontmonterade Full HD 14MPx stabiliserade kameran hos Parrot Bebop‐Pro Thermal möjliggör en visuell inspektion av en byggnad och låter piloten hämta in video och bilder för att förstå byggnadens kondition. Filer kan sparas och användas för att tillhandahålla bevis för en byggnads skador och beräkning av kostnader.

Parrot Bebop – Pro 3D Modeling

Allt-i-ett lösningen för 3D-modellering med drönare

Parrot Bebop-Pro 3D Modeling är en quadrocopter som hjälper arkitekter, byggare, takläggare och fastighetsbyråer att enkelt skapa fotorealistiska 3D-modeller, foton och videor av hus och byggnader ur fågelperspektiv.

Det gör också att bygg- och fastighetsmäklare snabbt kan bedöma en fastighets skick och infrastruktur, uppskatta hur mycket arbete som behöver utföras och dela projektstatus med kunder och partners.

Parrot Bebop – Pro 3D Modeling

Vem är den för?

Arkitekter och små arkitektfirmor, Små byggföretag och byggnadsingenjörer, Fastighetsbyråer, Försäkringsbolag

Det universala fältverktyget för professionella användare

Gör snabbt och enkelt en visuell egendomsinspektion

 • Visuell inspektion av tak, väggar, fönster...
 • Live videostreaming för att snabbt identifiera skador.
 • Fotografering för att skapa kostnadsförslag för projekt.

Skapa enkelt en 3D modell av en existerande egendom

 • Visa din egendom i 3D på webben.
 • Utarbeta ditt projektförslag i din arkitekturprogramvara.
 • Ta mått för att beräkna vad som skall utföras och definiera kostnadsförslag.

Definiera din automatiska flygrutt med den användarvänliga Pix4Dcapture mobilappen.

Inspelning

Drönaren kommer automatiskt att flyga runt den valda egendomen och ta foton längs med hela flygrutten. Foton tas automatiskt vid exakta positioner längs flygrutten för att erhålla en korrekt 3D modellering av egendomen. När detta är klart återgår Parrot Bebop-PRO 3D Modeling automatiskt till sin startpunkt och landar säkert.

Upplösning:

Genomsnittlig upplösning på 5cm/pixel och beror på flyghöjden.

Bearbeta med Pix4Dmodel

 • Enkelt utföra mätningar: längder & ytor.
 • Kommentarer.
 • Dela med en enkel URL, på Sketchfaboch webbsidor.
 • Ladda ned projekt på dator för avancerad redigering.
 • Redigera bearbetningsinställningar för olika upplösningar (anpassad upplösning, täthet av punktmoln...).
 • Utföra mätningar: längder & ytor.
 • Export till 3D modellering, arkitektur och animation programvara.
 • Skapa 3D videoanimationer.
 • Skapa 3D utskrivna modeller.

Jordbruk

Parrot Disco – Pro AG

All-in-one-drönare för jordbruk

Parrot Disco-Pro AG är en fixed wing-drönare avsedd för jordbruk och kan täcka upp till 80 hektar på 120 m höjd.

Det är ett specialverktyg som hjälper odlare av stora stapelgrödor att förbättra sin avkastning genom snabb och enkel analys av grödornas status via sin multispektralsensor och molnplattformen AIRINOV FIRST+.

Parrot Disco – Pro AG

Allt-i-ett lösningen med drönare för precisionsjordbruk

Kartläggning av gröda

Parrot Sequoia för kartläggning av grödor från himlen och skapa NDVI kartor.

Visuell rekognoscering

Frontkamera för visuell inspektion av grödor, bondgårdens infrastruktur och boskap.

Huvudsakliga målgrupper

 • Smart jordbrukare med stora grödor som spannmål.
 • Små jordbrukskooperativ (<10 jordbrukare).
 • Forskningslabb / Företagsforskning om grödor.

Optimerad för stora grödor som spannmål

 • Vete
 • Raps
 • Korn
 • Majs

Allt-I-Ett Kit

 • 1x Parrot Disco-Pro
 • 1x Parrot Sequoia
 • 1x Parrot Skycontroller 2
 • 3x Batterier (30min flygtid / batteri)
 • 1x Ryggsäck
 • 1x 1års licens till AIRINOV First +

FLYG med PIX4Dcapture för Parrot DISCO-PRO

Inget behov att vare en erfaren pilot. Pix4Dcapture är en användarvänlig mobilapp för flygplanering som automatiskt skapar optimala flygrutter för att kartlägga ett definierat område. Internetanslutning krävs för att ladda ner Google Maps kartan.

 • Definiera området som skall kartläggas, appen kommer att automatiskt att beräkna den optimala flygvägen.
 • Välj startpunkt för take-off och välj landningspunkt och inflygningsväg samt flyghöjd.
 • När man klickar på start visas en checklista och om alla element är gröna påbörjas en nedräkning för take-off.
 • Växla till frontkamerans videostreaming när som helst under flygningen.

Inspelning med Parrot Sequoia

Automatisk inspelning av data om grödor, optimerade för att generera en korrekt kartläggning.

Parrot Sequoia, multi-spectral sensor fångar både synliga och osynliga bilder, vilket ger avancerad data för att optimera övervakning av hälsa och styrka för dina grödor. Som tillägg till de synliga bilderna fångar Sequoia våglängderna: Green, Red, Red-Edge och Near Infrared, för att lyfta fram växternas tillstånd. Växternas hälsa kan identifieras med hur de reflekterar ljus i olika våglängder.


Bearbeta fångad data med AIRINOV First + med 3 enkla steg:

 1. Skapa konto.
 2. Ladda upp dina foton till molnet.
 3. Låt AIRINOV generera din rapport.

AIRINOV rapporten inkluderar:

 • En fullständig NDVI karta (från 0 till 1).
 • En justerad NDVI karta (enligt paketet).
 • En enkel zonkarta: NDVI karta indelad i 3 zoner.
 • En detaljerad zonkarta: NDVI karta indelad i 7 zoner för att hjälpa till att göra VRA för att optimera spridningen av gödningsmedel.

NDVI-kartor visar:

 • Växtbelastning: Död / Välmående.
 • Biomassa: Densitet av vegetation: låg / hög.
 • Rekognocera grödor: Snabb överblick, identifiera spridningav sjukdomsangrepp, relativ mognadför grödan, uppskattning av skador.

Man behöver inte vara en expertagronom - NDVI kartan kan snabbt ge status för åkern och markera ställen som skall undersökas.

Parrot Bluegrass

Universell quadrocopter-lösning för jordbruk

Parrot Bluegrass är en mångsidig quadrocopter, avsedd för jordbruk, som hjälper odlarna att förbättra sin avkastning med hjälp av två inbyggda kameror, videokamera och multispektralsensor.

Denna lösning hjälper jordbrukarna att visuellt övervaka gårdens infrastruktur. Den ger också en snabb och enkel analys av grödornas status tack vare den lättanvända programvaran AIRINOV FIRST+.

Parrot Bluegrass kan täcka upp till 30 hektar vid 70 m flyghöjd.

Parrot Bluegrass

Drönarlösningen för jordbruk

Med dess frontmonterade Full HD videokamera tillåter denna lösning visuell övervakning av lantbrukets infrastruktur, mark och besättningar. Den möjliggör också att jordbrukare får en full översikt och detekterar problemområden för alla grödor snabbt och effektivt, tack vare dess multispektrala sensor konstruerad för precisionsjordbruk, Parrot Sequoia, och den användarvänliga molnbaserade plattformen för bearbetning ‐ AIRINOV FIRST+.

Parrot Bluegrass kan automatiskt täcka upp till 30 hektar på 70 meters flyghöjd per batteri. Den kan också flyga på låga höjder för att optimera grödor som kan kräva exakt kartläggning.

Parrot Bluegrass är en användarvänlig integrerad lösning speciellt konstruerad för lantbrukare. Den är enkel att sätta upp, enkel att flyga med sin Pix4Dcapture autonoma flygförmåga, enkel bearbetning av data med AIRINOV FIRST+, och enkel att underhålla och reparera.

För vem är Parrot Bluegrass konstruerad?

Parrot Bluegrass är en universal verktyg för att hjälpa professionella lantbrukare och trädgårdsodlare, och oberoende jordbrukare att ta informativa beslut. Med den inbyggda Parrot Sequoia avancerad multispektral sensor tillåts precisionsjordbruk, kartläggning och analys av grödor, och kombinerat med Parrot Bluegrass's förmåga att flyga på låg höjd, ger optimering för fruktodlingar. Dess frontkamera, tillsammans med möjligheten att utföra statiska flygningar, underlättar observation av boskap eller specifika områden av mark eller terrän

Parrot Bluegrass jordbrukslösningen inkluderar:

 • En kraftfull och användarvänlig drönare utrustad med en frontmonterad full HD kamera och inbyggd Parrot Sequoia avancerad multispektral sensor.
 • Mobilapplikation med Pix4Dcapture flygplanering.
 • Databearbetning med AIRINOV FIRST+ molnplattform.
 • Fjärrstyrning med lång räckvidd ‐ Parrot Skycontroller 2.

Allt-I-Ett Kit

 • 1x Parrot Bluegrass
 • 1x Parrot Sequoia
 • 1x Parrot Skycontroller 2
 • 3x Batterier
 • 1x Ryggsäck
 • 1x 1års licens till AIRINOV First +
 • 1x 1månads licens till Pix4Dag desktop and cloud

Parrot Sequoia, en miniatyriserad multispektral lösning gjord för drönare

Parrot Sequoia inbyggd i Parrot Bluegrass ger en komplett och korrekt multispektral bildlösning för drönare som fångar bilder på grödor i både synliga och osynliga spektrum.

Lösningen består av:

 • En multispektral sensor med GPS, som automatiskt spelar in bilder av grödor i fyra distinkta spektralband: Grön (500nm bandbredd 40nm), Röd (660nm bandbredd 40nm), Röd‐Kant (735nm bandbredd 10nm) och nära Infraröd (790nm bandbredd 40nm).
 • En sensor utrustad med en RGB kamera (14 MPx).
 • Ett internt 64GB minne för att lagra fångade bilder.
 • En luminositetssensor (solljussensor) som detekterar ljusförhållanden och automatiskt kalibrerar infångad data med multispektral sensor data under databeräkningsfasen.

AIRINOV FIRST+, kartläggnings och analyserings plattformen för multispektrala bilder

AIRINOV FIRST+ online plattform låter användare bearbeta och analysera data och bilder infångade av Parrot Sequoia. Inom bara några timmar, får jordbrukaren en rapport bestående av orthomosaic NDVI kartor (färdiga och justerade) och zonindelning (enkel och detaljerad). Detta ger en exakt överblick av biomassan (växtlighetens densitet) och relativ hälsa hos grödorna, vilket hjälper jordbrukaren att bestämma vilka områden som behöver speciell uppmärksamhet. Jordbrukaren kan använda dessa kunskaper till att förstå vilka områden som kräver mest underhåll och spåra effekterna och utvecklingen av jordbruket med hög precision.

Med Parrot Bluegrass kan lantbrukare och jordbrukskooperativ hålla kontroll på den data som fångas av drönaren och analysen av denna data levereras direkt utan dröjsmål.

Parrot Bluegrass är den första Parrot drönaren som konstruerats specifikt för lantbruk och är den senaste affärslösningen från Parrot som ansluter och kompletterar till Parrot Professional sortimentet.

Parrot Sequoia

Multispektralsensor för precisionsjordbruk

Denna lilla, lätta kalibrerade multispektralkamera registrerar fyra spektralband i synligt och osynligt infrarött ljus för att analysera grödans status. Den har dessutom en 16 MP RGB-kamera och intern minneskapacitet på 64 GB.

Parrot Sequoia har även en solljussensor som inte bara registrerar aktuella ljusförhållanden utan även GPS-läge och tröghetsdata.

Parrot Sequoias data kan användas programvaror som Pix4Dag eller molnplattformen AIRINOV, för att generera en indexkarta över odlingarna för att övervaka grödor som behöver tillsyn och optimerad skötsel.

Parrot Sequoia

Räddningstjänst

Parrot Bebop – Pro Thermal

Allt-i-ett-quadrocopter-lösning för termisk bildbehandling

Parrot Bebop‐Pro Thermal är en allt‐i‐ett drönare med värmekamera för att filma värmebaserade bilder specifikt konstruerad för räddningstjänster.

Parrot Bebop‐Pro Thermal är en mångsidig drönare som med sina två inbyggda kameror, en full HD videokamera och en värmekamera, gör att räddningstjänst säkert kan utföra inspektioner.

Parrot Bebop – Pro Thermal

En pålitlig och kraftfull drönare

Parrot Bebop‐Pro Thermal är en allt‐i‐ett drönare med värmekamera för att filma värmebaserade bilder specifikt konstruerad för räddningstjänster. Parrot Bebop‐Pro Thermal är en mångsidig drönare som med sina två inbyggda kameror, en full HD videokamera och en värmekamera, gör att räddningstjänst säkert kan utföra inspektioner. Med sin frontmonterade full HD videokamera hjälper denna lösning räddningstjänster att visuellt övervaka en konstruktion eller ett specifikt område i en byggnad, medan en värmekamera fångar exakta och detaljerade termiska bilder ‐ tack vare den dedikerade FreeFlight Thermal appen.

Parrot Bebop‐Pro Thermal är en kompakt användarvänlig integrerad lösning. Den är enkel att sätta upp, enkel att flyga och enkel att reparera. Den låter användaren strömma video live, spela in videos och ta bilder av byggnader, tak, eller specifika områden med visuellt eller termiskt bildläge. Den ger snabbt och säkert mycket noggrann information och data för att identifiera termisk förlust eller termisk aktivitet och kan användas för att stödja beslut.

Parrot Bebop‐Pro Thermal är baserad på den alldeles nya Parrot Bebop 2 Power drönaren, som har modifierats för att gynna industrin. Lätt och kompakt utförande gör att drönaren enkelt kan bäras till valfri plats och den är klar att användas på några minuter. Tack vare Parrot Skycontroller 2's långa räckvidd, kan piloten styra drönaren med precision på ett säkert avstånd från en het källa utan någon risk.

Bilder fångas med Parrot Bebop‐Pro's Full HD 14MP frontmonterade kamera och värmekameran placerad i en dedikerad modul i bakänden av drönaren.

Parrot FreeFlight Thermal: Analyserar och avslöjar termiska kontraster

Förutom Parrot Bebop‐Pro Thermal inställningar och flygparametrar, strömmar FreeFlight Thermal appen bilder från drönarens båda kameror (front och värme) direkt till en ansluten surfplatta. När som helst under flygningen kan piloten växla från en termisk bild till en HD bild, spela in video och lagra infångat innehåll direkt till drönarens 32GB minne.

Den lätta (36.5g) och kompakta värmekameran är utrustad med två sensorer. En RGB sensor (1440x1080p), som fångar exakt vad drönaren kan se, och en värmesensor (160x 120p), som mäter temperaturskillnader. Data från båda sensorerna kombineras av FreeFlight Thermal appen för att skapa exakta och detaljerade bilder. Kanter runt detaljer markeras i bilden och områden med termisk förlust eller heta punkter kan omedelbart identifieras. Med ett tryck på en del av den anslutna surfplattans skärm visas den uppskattade termiska temperaturen som tas emot av sensorerna.

3 inställningslägen* för värmebilder är tillgängliga:

 • Standard: Värmebilder, skala från röd (160°) till blå (10°) visas, för snabb identifiering av termisk förlust.
 • Dynamic: Den termiska färgskalan är anpassad till omgivningen temperatur. Detta tillåter användaren att dra tillgodgöra sig från en korrekt bild av de termiska förlusterna. Höga temperaturer markeras i rött och kallare temperaturer visas i blått.
 • Hotspot: Detta läge är anpassat för brandmän och räddningssök och räddningsspecialister. Endast de högsta temperaturerna som registreras markeras och kombineras med RGB bilden..

* Användare kan spela inspelad video med annan färgskala inställd och exportera dom i standard videoformat.

Visuell inspektion

Den frontmonterade Full HD 14MPx stabiliserade kameran hos Parrot Bebop‐Pro Thermal möjliggör en visuell inspektion av en byggnad och låter piloten hämta in video och bilder för att förstå byggnadens kondition. Filer kan sparas och användas för att tillhandahålla bevis för materiella skador eller för att få överblick över olycksplatser.

För vem är Parrot Bebop‐Pro Thermal konstruerad?

Parrot Bebop‐Pro Thermal är en komplett universallösning, perfekt anpassad för räddningstjänster – som brandmän eller vid räddningsarbete. Räddningstjänster kan övervaka en het värmekälla och beroende på det erhållna resultatet, skicka ett räddningsteam och material som krävs till platsen och därmed minimera risk.

Allt-I-Ett Kit

 • 1x Bebop-Pro Thermal drönare
 • 1x FLIR ONE® Pro värmekamera
 • 1x FreeFlight Thermal* app
 • 1x Parrot Skycontroller 2, fjärrstyrning med lång räckvidd
 • 3x Litiumpolymer batterier (25 minuter flygtid per batteri)
 • 2x Laddare
 • 1x Ryggsäck

Utbildning

Koda, lek och lär

Parrot Education lanserades för att stödja drönare-revolutionen som förekommer i akademiska institutioner över hela världen. Från grundskolor till doktorander erbjuder drönare ett förvånande nytt luftperspektiv med otaliga applikationer som skär genom discipliner, inklusive vetenskap, teknologi, teknik, och matematik (STEM), samt film, media och journalistik.

Lär kodning

Block och text
Programmering

Mångsidig plattform

Från lågstadiet
Till universitet

Säker och robust

Pålitliga
produkter

Anpassningsbara minidrönare

Olika tillbehör
tillgängliga

Enkelt att flyga

Högpresterande
Stabil

Lär programering till dina studenter med parrot drönare

Parrot drönare är det perfekta verktyget för att göra lärande roligt. När du lär dina elever att koda, kommer de att programmera Parrot drönare att flyga i olika riktningar. Parrot drönare är alla robusta, lätta att flyga och Minidrönare är säkra att använda även i klassrummet. Tack vare visuella programmeringsspråk krävs ingen tidigare erfarenhet av kodning eller flygning.

Det enda du behöver för att komma igång är en parrot drönare, tablett och en av applikationerna nedan:

Tynker
Swift Playground
Parrot Flight School
Matlab Simulink
Parrot for Developers

Parrot Mambo Fly

Parrot Mambo Fly

Parrot Mambo Mission

Parrot Mambo Mission

Parrot Mambo FPV

Parrot Mambo FPV

Parrot Bebop 2 FPV

Parrot Bebop 2 FPV

Parrot Bebop 2 Power

Parrot Bebop 2 Power

Parrot Airborne Night Maclane

Parrot Airborne Night Maclane

Parrot

Parrot, som grundades 1994 av Henri Seydoux, skapar, utvecklar och marknadsför avancerad teknik som trådlösa produkter för konsumenter och proffs.

Företaget bygger på en gemensam teknisk expertis för att utveckla innovationer inom tre primära marknader:

 • Civila drönare: Med hobbydrönare och lösningar för professionell användning.
 • Uppkopplade objekt: Med fokus på ljud och odling.
 • Fordonsteknik: Med marknadens mest omfattande utbud av system för handsfreekommunikation och infotainment för fordon.

Parrot har huvudkontor i Paris och sysselsätter över 700 personer över hela världen och har större delen av sin försäljning utomlands.
Parrot är noterat på Euronext Paris sedan 2006.