Surface i skola.

Elevdatorn – inte bara ett verktyg, även ett hjälpmedel

En av de viktigaste aspekterna av lärande är att aktivera så många olika sinnen som möjligt. Att göra det på flera olika engagerande sätt är nämligen grundpelaren för memorering och inlärande. Med detta i åtanke har Microsoft tagit fram Surface Go, ett perfekt hjälpmedel för dagens elever.

Ring oss så berättar vi mer 08-553 44 000.

Vad gör Surface Go unik?

Surface Go förser eleverna med ett hjälpmedel som kopplar samman det analoga skrivandet med den digitala världens smarta samarbetsfunktioner. På så vis får lärare en större verktygslåda medan eleverna får flera olika sätt att lära sig på. Här är några av de funktioner hos Surface Go som hjälper till med detta:

Pekskärm i samma format som ett vanligt A4-papper

Stöd för Classroom Pen som ger samma känsla som en traditionell penna

Framåtriktad kamera som möjliggör bland annat dokumentscanning

Stöd för Miracast för att enkelt visa sitt arbete för andra

Stöd för ladd-vagnar som kan ladda hela klassrummets enheter på en gång

pupils-sitting-with-surface-go-computers
pupils-sitting-with-surface-go-computers

Microsoft Classroom Pen

Precis som namnet antyder så är denna penna framtagen särskilt anpassad för skolan, till skillnad från den vanliga Surface Pen du hittar i butik. Classroom Pen är designad för att påminna om en analog skrivupplevelse, både vad gäller ergonomi samt känslan vid skrivande. Utöver skrivspetsen så har pennan dessutom ett ”suddgummi” som är designat enligt samma princip. Sist men inte minst så är den förstås även framtagen för att klara av de hårdare tagen som skolutrustning ofta utsetts för. Tanken med denna penna är att den ska vara kostnadseffektiv, enkel att rulla ut till eleverna samt lätt att byta ut.

Microsoft Teams

Utöver smart hårdvara för klassrummet så har Microsoft även en uppsjö av smarta mjukvarulösningar för skolan. Exempelvis så är Microsoft Teams ett otroligt kraftfullt samarbetsverktyg med flera smarta funktioner för skolan. Till exempel så kan elever kommunicera och arbeta tillsammans med både andra elever samt lärare på samma ställe. Dessutom blir arbetet enklare i och med att alla dokument de behöver skapa och arbeta i samlas på samma plats.

Teams förenklar även vardagen för lärare då man enkelt kan dela ut uppgifter, ge feedback samt hålla reda på betyg med mera direkt i Teams. Man får verkligen allt samlat på ett och samma ställe.

pupils-sitting-with-surface-go-computers