Lenovo ThinkShield

Visste du att 67% av alla företag idag inte kan upptäcka osäker användning av mobila enheter? ThinkShield är Lenovos portfölj av säker hårdvara, programvara och tjänster som ger omfattande och anpassningsbart end-to-end-skydd.

Lenovos ThinkPad-enheter skyddas av ThinkShield under hela sin livstid

Ingen annan datortillverkare erbjuder en bredare och mer omfattande säkerhetslösning än Lenovo. Säkerhetskonceptet ThinkShield betyder att din dator är skyddad under hela sin livstid.

IT-säkerheten är viktigare än någonsin. Det dyker upp hot på nya ställen hela tiden. När ett ställe är säkrat slår hackarna till någon annanstans. Datorerna har blivit sårbara hela vägen från tillverkning till kassering. Lenovo har samlat och förstärkt sin arsenal med omfattande säkerhetslösningar i ett nytt och starkt koncept: ThinkShield.

”Det skyddar dig och din dator ur alla aspekter”, förklarar säkerhetsexperten Pasi Välimaa , Client Technologist på Lenovo:
”ThinkShield skyddar dina data. Det skyddar både din identitet och din integritet. Det skyddar dig när du är online. Och det skyddar din dator redan innan den lämnar fabriken.” Läs hela artikeln här.

Undvik onlinehot

Hackare och IT-brottslingar är glada när du är online. Men du kan hantera hoten på nätet med hjälp av ThinkShield från Lenovo, marknadens mest heltäckande lösning för onlinesäkerhet.

Det är enklare att hacka din dator än du tror. Kan du lita på att Wi-Fi-anslutningen på ditt lokala kafé inte är en bakdörr för IT-brottslingar? Och kan säkerhetslösningen på din arbetsplats upptäcka alla misstänkta element på alla webbplatser? Svaret är ”nej”, enligt Pasi Välimaa.

Därför behöver du Lenovo ThinkShield, som är inbyggt i alla ThinkPad-enheter. Enligt honom är det marknadens mest heltäckande säkerhetslösning, med en mängd effektiva funktioner för att motverka de största onlinehoten. Läs hela artikeln här.

Skyddar din ThinkPad redan under produktionsprocessen

Är din dator säker när du startar den första gången? Lenovo har säkerhetsstandarder på plats under hela produktionsprocessen.

IT-brottslingar hittar ständigt nya sätt att utnyttja sårbarheter. Du kan aldrig veta om din dator är säker när du startar den första gången. Har en obehörig person haft åtkomst till den under produktionen? Detta är inget problem när du väljer en Lenovo ThinkPad, som är utrustad med säkerhetskonceptet ThinkShield. Det är inte bara aktivt när du använder enheten utan också redan när den tillverkas.

Enligt Pasi Välimaa är syftet att garantera hög säkerhet under enhetens hela livstid. Lenovo åstadkommer detta på flera olika sätt. Läs hela artikeln här.

Förhindrar att din identitet blir stulen

Hur kan du vara säker på att rätt användare loggar in på en dator på ditt företag så att varken användarens eller företagets säkerhet äventyras?

Det sker en identitetsstöld någonstans i världen varannan sekund. Identitetsstöld är ett snabbt växande hot mot enskilda personers och företags säkerhet. Faktum är att det i dag är den vanligaste orsaken till säkerhetsintrång. Vad kan du då göra för att ligga steget före cyberbrottslingarna?

Enligt Pasi Välimaa kan du vidta en viktig åtgärd för att skydda din identitet med hjälp av säkerhetskonceptet ThinkShield.

”ThinkShield är en integrerad del av Lenovos ThinkPad-datorer. Det skyddar din identitet på flera olika och effektiva sätt”, förklarar Pasi Välimaa och nämner flerfaktorsidentiifiering och Intel Authenticate-teknik som exempel här.

Skydda din data effektivt

Oroar du dig för att obehöriga ska komma åt din verksamhetskritiska data?

Filer och dokument på datorn är utsatta för större risk än någonsin. Och det beror inte bara på internet. Om du använder din dator på en allmän plats, som på ett kafé eller tåg, kan nyfikna personer titta över axeln på dig. Cyberbrottslingar kan genomsöka hårddisken på din dator på jakt efter information när du ska sälja den vidare eller kassera den. Detta förklarar Pasi Välimaa för oss. Men när du väljer en ThinkPad skyddas dina data med ThinkShield på flera effektiva sätt. Läs hela artikeln här.